Sports Βusiness

La Liga: Συμφωνία με την CVC – «Μπάσιμο» του αμερικανικού κολοσσού με 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ για το 10% του πρωταθλήματος

La Liga: Συμφωνία με την CVC – «Μπάσιμο» του αμερικανικού κολοσσού με 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ για το 10% του πρωταθλήματος

H CVC Capital Partners ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει την πρώτη μεγάλη επένδυσή της στον χώρο του ποδοσφαίρου, προσφέροντας 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ για το 10% του ισπανικού πρωταθλήματος, της La Liga.

Σχετικά Άρθρα

Η εταιρία-κολοσσός στη διαχείριση ιδιωτικών κεφαλαίων, CVC Capital Partners, έχει έρθει σε συμφωνία με τη La Liga, ώστε «να δημιουργηθεί μία νέα εταιρία, η οποία θα διαχειρίζεται τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, τις θυγατρικές, αλλά και τις κοινοπραξίες της La Liga, με τη CVC να έχει το μειοψηφικό μερίδιο της τάξης του 10%».

Παρότι τα τελευταία χρόνια οι επενδύσεις της κινούνται -κατά κύριο λόγο- γύρω από το άθλημα του ράγκμπι, υποστηρίζεται από ισπανικές πηγές πως αναμένεται να βγουν 2.7 δισεκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία της εταιρίας.

«Είναι ένα φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο που θα προσφέρει πόρους στη La Liga και τους συλλόγους της, με στόχο να συνεχίσουν τη μετάβασή τους, ώστε να αποτελέσουν μία παγκόσμια εταιρεία ψηφιακής ψυχαγωγίας, να ενισχύσουν τον ανταγωνισμό και να βελτιώσουν την εμπειρία των οπαδών», ανέφεραν οι εκπρόσωποι του ισπανικού πρωταθλήματος.

 

Η προσφορά της CVC έγινε αποδεκτή από τους ιθύνοντες της La Liga και πλέον προτάθηκε στους συλλόγους, οι οποίοι θα κληθούν να την επικυρώσουν μες τον επόμενο μήνα.

Η συμφωνία, η οποία εκτιμά τη συνολική αξία της La Liga στα 24,2 δισ. ευρώ, θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για την επιτάχυνση της ψηφιακής και παγκόσμιας στρατηγικής επέκτασης του οργανισμού.

Οι επικεφαλής της La Liga βλέπουν στο ενδιαφέρον της CVC, ενός είδους επιβράβευση προς τη στρατηγική του νυν προέδρου, Javier Tebas, που στοχεύει στη γεφύρωση του χάσματος με το επιχειρηματικό μοντέλο της Premier League σε πρώτη φάση, έως ότου καταφέρει να το ξεπεράσει.

Η CVC αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτές στον παγκόσμιο αθλητισμό. Πρόσφατα αγόρασε το 14.3% των μετοχών του Six Nations Rugby έναντι 430 εκατ. ευρώ, επίσης, τον περασμένο Φεβρουάριο με 252 εκατομμύρια ευρώ εξασφάλισε το 33% της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης.

Το επενδυτικό πλάνο της CVC έχει επεκταθεί δυναμικά και στη χώρα μας. Η μεγαλύτερη της συμφωνία αφορά την ιδιοκτησία της Εθνικής Ασφαλιστικής (90.01%), ενώ από το 2017 μέχρι και σήμερα έχει επενδύσει στην Ελλάδα πάνω από 750 εκατομμύρια ευρώ.

Τέλος, πληροφορίες από την Ισπανία αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη επένδυση της CVC Capital Partners αναμένεται να επηρεάσει τον μεταγραφικό σχεδιασμό της Μπαρτσελόνα, που φαίνεται να οριστικοποιεί το deal με τον Μέσι, αλλά και της Ρεάλ Μαδρίτης, που προχωρά στην άμεση απόκτηση του Κίλιαν Εμπαπέ, σε μια μεταγραφή που θα αγγίξει τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

 

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης