Sports Βusiness

EURO 2020: «Θησαυρός» το τουρνουά για τους διοργανωτές

EURO 2020: «Θησαυρός» το τουρνουά για τους διοργανωτές
Η πρόκριση της Αγγλίας στον τελικό έχει αποφέρει τεράστια οικονομικά έσοδα στην αγορά της χώρας.
Σχετικά Άρθρα

Η Αγγλία επικράτησε με 2-1 της Δανίας στην παράταση του δεύτερου ημιτελικού του EURO 2020 και θα βρεθεί στον τελικό της 11ης Ιουλίου, απέναντι στην Ιταλία.

Και μπορεί όλα αυτά να συμβαίνουν εν μέσω πανδημίας, με πολλούς περιορισμούς και λιγότερους οπαδούς στις εξέδρες, ωστόσο η επιτυχία αυτή των «λιονταριών» έχει προσδώσει ήδη μεγάλο αριθμό εσόδων στην οικονομία της χώρας.

Το παράδειγμα του 2018 και... η Γαλλία

Για να μπορέσει να αντιληφθεί κανείς για τι ποσά μιλάμε, αρκεί να αναφέρουμε πως η παρουσία της Αγγλίας στο Mundial 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας, απέφερε έσοδα στην τοπική οικονομία της τάξεως του 1,2 δισεκατομμυρίου ευρώ, ενώ υπολογίζεται πως αν τα «λιοντάρια» είχαν πάει και στον τελικό, το ποσό αυτό θα εκτοξευόταν στα 3,1 δισεκατομμύρια! Και αυτά τα χρήματα δεν είναι τίποτα μπροστά σε όσα αναμένεται να εισπράξουν φέτος οι Άγγλοι.

Επιπλέον, πολλά ήταν τα έσοδα που μπήκαν στα ταμεία και του γαλλικού κράτους την περίοδο του EURO 2016, το οποίο διεξήχθη στη χώρα. Συγκεκριμένα, το ποσό έφτασε τα 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Ρεκόρ» και στην τηλεθέαση

Η Αγγλία έχει επωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό από το γεγονός πως τα περισσότερα ματς του EURO 2020 διεξήχθησαν στο «Wembley», γεγονός που προκύπτει και από τις τηλεθεάσεις των αναμετρήσεων.

Συγκεκριμένα, το ESPN και το ABC καταγράφουν ποσοστά στο 33% ανώτερα από τα αντίστοιχα στα 24 ματς του EURO 2016.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο ημιτελικός της Ιταλίας με την Ισπανία, όπου «τράβηξε» μ.ο. 19 εκατομμύρια τηλεθεατές από την Ιταλία και 12 από την Ισπανία, ενώ αντίστοιχα το έτερο ζευγάρι Αγγλίας-Δανίας προσέλκυσε κοντά στα 27 εκατομμύρια «βλέμματα»!

Κυριάκος Δημητρόπουλος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης