Sports Βusiness

Μπιλμπάο: Παίρνει 1.3 εκ. και τον τελικό του Europa League 2024 ως αποζημίωση για τα χαμένα ματς του Euro

Μπιλμπάο: Παίρνει 1.3 εκ. και τον τελικό του Europa League 2024 ως αποζημίωση για τα χαμένα ματς του Euro
Μετά το 1977, το San Mamés ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τον πρώτο του μεγάλο ευρωπαϊκό τελικό.
Η UEFA πρότεινε τη διεξαγωγή του τελικού του Europa League 2024, του τελικού του Champions League Γυναικών του 2025 και τη χρηματοδότηση ύψους 1.3 εκατομμυρίων ευρώ στο Μπιλμπάο, για να καλύψει την οικοδομική ζημιά που προκλήθηκε μετά την αναπροσαρμογή του προγράμματος του Euro.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, το San Mamés θα φιλοξενούσε τέσσερις αγώνες, εκ των οποίων οι τρεις θα ήταν της Εθνικής Ισπανίας. Η UEFA κατέστησε σαφές ότι στο συγκεκριμένο γήπεδο δεν θα υπήρξε προσέλευση φιλάθλων με τη Σεβίλλη να παίρνει τη θέση του Μπιλμπάο, αφού ο Luis Rubiales, πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, ξεκαθάρισε πως η Ισπανία πρέπει να είναι μέσα στους οικοδεσπότες του Euro 2020.

Οι διοργανωτές του Μπιλμπάο υποστήριξαν πως το ποσό που επενδύθηκε για να μπορέσει η πόλη να φιλοξενήσει τους αγώνες, ξεπέρασε τα 1.2 εκατομμύρια ευρώ ζητώντας ανάλογη αποζημίωση. Αξίζει να σημειωθεί, πως η πρόταση της UEFA δεν έχει ακόμα επισημοποιηθεί, καθώς θα πρέπει να πάρει την έγκριση από τις αρμόδιες επιτροπές.

Ο τελευταίος ευρωπαϊκός τελικός που διεξήχθη στο Μπιλμπάο ήταν αυτός του UEFA Cup το 1977 μεταξύ της οικοδέσποινας Αθλέτικ και της Γιουβέντους. Το San Mamés φιλοξένησε επίσης και τον τελικό του European Rugby Champions Cup το 2018 μεταξύ της Λένστερ και της Ρασίνγκ 92, θέτοντας μάλιστα ρεκόρ επισκεψιμότητας με 52.282 φιλάθλους.

Ο Juan Mari, δήμαρχος του Μπιλμπάο, ανέφερε: «Θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της πόλης μας από τη στιγμή που η UEFA έσπασε μονομερώς τη συμφωνία με το δημοτικό συμβούλιο του Μπιλμπάο. Κινούμαστε σε δύο κατευθύνσεις. Αρχικά για την οικονομική μας αποζημίωση και επιπλέον, για να διασφαλίσουμε ότι το Μπιλμπάο είναι μια ελκυστική πόλη για τη διοργάνωση νέων εκδηλώσεων. Μπορούμε να πούμε με μεγάλη ικανοποίηση ότι η UEFA θα μας αποζημιώσει με 1,3 εκατομμύρια ευρώ και ότι θα φιλοξενήσουμε δύο μεγάλους τελικούς το 2024 και το 2025, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την πόλη μας».

Πάνος Σταμούλης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης