Πρόσωπα

Λιονέλ Μέσι: Αντιμετώπισε το «10» στην φανέλα… σαν το «19» και καθιερώθηκε στο ποδοσφαιρικό στερέωμα!

Λιονέλ Μέσι: Αντιμετώπισε το «10» στην φανέλα… σαν το «19» και καθιερώθηκε στο ποδοσφαιρικό στερέωμα!

Πέρασαν 13 χρόνια από την τελευταία φορά που ο Λιονέλ Μέσι αγωνίστηκε με κάποιο διαφορετικό νούμερο, πέραν του δεκαριού στην φανέλα του. Όταν όμως η αρχή έγινε, η συνέχεια ήταν εντυπωσιακή…

Σχετικά Άρθρα

Ήταν 24 Ιουλίου του 2008 όταν ο 23άχρονος Λιονέλ Μέσι συμπλήρωνε μία τετραετία στην Μπαρτσελόνα, και οι «Μπλαουγκράνα» αποφάσισαν να του δώσουν μία φανέλα που από μόνη της προσθέτει ειδικό βάρος σε κάθε ποδοσφαιριστή.

Το «19» που μέχρι τότε «κουβαλούσε» στην πλάτη του αντικαταστάθηκε από το «βαρύ» δεκάρι, και αυτομάτως οι απαιτήσεις προς το πρόσωπό του αυξήθηκαν. Η φιλική αναμέτρηση απέναντι στην Χιμπέρνιαν εκείνο το απόγευμα, μετουσιώθηκε σε έναν «υγιεινό περίπατο» για την Μπαρτσελόνα (5-0), και ο Λιονέλ Μέσι, όντας πλέον ο βασικός επιτελικός μέσος της ομάδας του, ξεκίνησε να… «γράφει ιστορία».
EdsoGqsUMAEjRzK.jpg

Οι αριθμοί του είναι εντυπωσιακοί και το αποδεικνύουν. Μέχρι τότε, προσθέτοντας βεβαίως στην εξίσωση και το νεαρό της ηλικίας του, ο Αργεντινός είχε αγωνιστεί σε τέσσερις διαφορετικές σεζόν της La Liga και είχε καταγράψει 78 συμμετοχές με 31 γκολ!

Έκτοτε η ιστορία διαφοροποιήθηκε… Στο ίδιο διάστημα, και συγκεκριμένα από την χρονιά 2008-09 και μέχρι το 2012, ο Μέσι αγωνίστηκε σε 136 αναμετρήσεις, σκόραρε 138 γκολ, και αναδείχθηκε σε αυτό που είναι σήμερα…

Ένας ηγέτης που δεν επηρεάζεται από τις προσδοκίες που δημιουργούνται γύρω του, αψηφά κάθε ποδοσφαιρική λογική, και δεν… δίνει σημασία στον αριθμό που «τυχαίνει» να αναγράφεται στο πίσω μέρος της φανέλας του.

Οι 58 περισσότερες συμμετοχές που πραγματοποίησε στο ισπανικό πρωτάθλημα, φανέρωσαν το ταλέντο του, και τον καθιέρωσαν στην συνείδηση του φίλαθλου ποδοσφαιρικού κοινού ως έναν από τους κορυφαίους της εποχής του, και έναν από τους καλύτερους που είχε την τύχη να «φιλοξενήσει» το ποδόσφαιρο, διαχρονικά!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης