Πρόσωπα

Τρία «διαμάντια» ΑΕΚ - Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ που αναμένεται να λάμψουν φέτος

Τρία «διαμάντια» ΑΕΚ - Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ που αναμένεται να λάμψουν φέτος

Το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο και να ψάχνει τα πατήματά του, αλλά έχει κάθε λόγο να νιώθει αισιόδοξο βλέποντας να πηγάζει άφθονο ταλέντο από τις ακαδημίες των ομάδων της Super League.

Σχετικά Άρθρα

Η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού πάντοτε προσφέρεται για μία παρέλαση πιθανών και απίθανων στόχων των ελληνικών ομάδων. Ωστόσο, πολλές φορές η λύση δίνεται εκ των έσω.

Οι περιορισμένοι οικονομικοί πόροι, οι τραυματισμοί, οι προσδοκίες που δεν βρήκαν αντίκρισμα, πάντοτε αφήνουν ανοιχτά παραθυράκια προς… εκμετάλλευση από τα «διαμάντια» που διαθέτει η κάθε ομάδα στις ακαδημίες της.

Παραθυράκια σαν αυτά που περιμένουν οι νεαροί του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού που ακολουθούν, για να μπουν για τα καλά στο «κάδρο» των επιλογών των προπονητών τους.

Γιάννης Κωνσταντέλιας – 18 ετών – ΠΑΟΚ

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός έχει ήδη ξεκινήσει να χτίζει το όνομά του εντός κι εκτός συνόρων. Το γεγονός πως με εντολή του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει ενταχθεί σε ειδικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης και ατομικής βελτίωσης μαρτυρά πόσο ιδιαίτερο θεωρείται το συγκεκριμένο προϊόν της ακαδημίας του «Δικεφάλου του Βορρά».

Άλλωστε, δεν είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα που έχει περάσει από τότε που κολοσσοί του παγκόσμιου ποδοσφαίρου έδειξαν ενδιαφέρον προς το πρόσωπό του. Μπαρτσελόνα, Άγιαξ, Ρέιντζερς, είναι μόνο μερικές από τις ομάδες που εξέτασαν την περίπτωσή του, ενώ χαρακτηριστικό παράδειγμα του σπάνιου ταλέντου του Γιάννη Κωνσταντέλια αποτελεί το αφιέρωμα που του έκανε η ιστοσελίδα goal.com.

Το εν λόγω site τόνιζε πως η Τσέλσι όχι μόνο προσπάθησε να τον εντάξει στο δυναμικό της, αλλά θεωρούσε τόσο σίγουρη την απόκτησή του που είχε έρθει σε επαφή με σύλλογο του Βελγίου, όπου θα τον παραχωρούσε για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του.

Ο 18χρονος αποφάσισε να ανανεώσει ως το 2024 με τους Θεσσαλονικείς και να χτίσει το μέλλον του στην Ελλάδα, δείχνοντας πίστη στο πρότζεκτ που του παρουσίασε ο ΠΑΟΚ γύρω από την αξιοποίησή του και στοχεύοντας τις τρεις εμφανίσεις που έχει σημειώσει ως τώρα να τις… εκατοστήσει!

Μάριο Μιτάι – 17 ετών – ΑΕΚ

Η «Ένωση» μπορεί να θέλει να ξεχάσει όσο πιο γρήγορα γίνεται τη σεζόν 2020-21, αλλά δεν λησμονεί πως ακόμη κι έτσι αυτή η περίοδος της άφησε κέρδη. Ένας από τους λίγους διασωθέντες της περσινής σεζόν ήταν ο αριστερός μπακ Μάριο Μιτάι.

Ο 17χρονος Αλβανός αμυντικός ρίχτηκε κατευθείαν στα βαθιά κάνοντας ντεμπούτο απέναντι στον ΠΑΟΚ στις 18 Οκτωβρίου του 2020, αλλά παιχνίδι με το παιχνίδι έδειξε πως διαθέτει όλα τα απαραίτητα εφόδια για να αποτελέσει ένα σπουδαίο περιουσιακό στοιχείο της ΑΕΚ.
Εικόνα

Κατέγραψε 13 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, μοίρασε δύο ασίστ, έγινε ο δεύτερος νεότερος παίκτης που αγωνίζεται με την Εθνική Αλβανίας και στη φετινή προετοιμασία της «Ένωσης» έδειξε πως δεν επαναπαύτηκε σε όσα έχτισε πέρυσι.

Έχοντας αυξήσει τη μυϊκή του μάζα και με μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό θράσος ως απόρροια της εμπειρίας που αποκτά, έχει φτάσει στο σημείο να αποτελεί ρυθμιστή του μεταγραφικού σχεδιασμού των «κιτρινόμαυρων».

Με το βλέμμα στραμμένο προς τον Μιτάι και την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του, η ΑΕΚ φέρεται πως θα καταλήξει στην περίπτωση του 31χρονου Χατζισαφί για να τον πλαισιώσει στο αριστερό άκρο της άμυνας, αφήνοντας στην άκρη για χάρη του ποιοτικότερες λύσεις που θα περιόριζαν τον χρόνο συμμετοχής του.

Αλέξιος Καλογερόπουλος -  16 ετών – Ολυμπιακός

Μετά από σκληρή μάχη με τον ΠΑΟΚ, οι «ερυθρόλευκοι» απέσπασαν την υπογραφή του νεαρού στόπερ και τον Σεπτέμβριο του 2020 έκαναν μέλος των ακαδημιών τους ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά ταλέντα στη συγκεκριμένη θέση, που ως τότε άνηκε στον Αστέρα Τρίπολης.

Μεσούσης της σεζόν -στις 27 Μαρτίου του 2021 για την ακρίβεια- η απουσία των διεθνών του Ολυμπιακού δίνει την ευκαιρία στον Καλογερόπουλο και άλλα πέντε παιδιά των ακαδημιών να προπονηθούν με την πρώτη ομάδα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς εντυπωσιάζεται από το δυναμισμό και τη σωματοδομή του νεαρού, ο οποίος πάρα τα 16 του χρόνια βλέπει ήδη τον κόσμο από τα 1,87 μέτρα. Τον διατηρεί στο ρόστερ και αναθέτει στον διατροφολόγο της ομάδας να αναλάβει ένα από τα σπουδαιότερα πρότζεκτ του Ολυμπιακού.

Η ειδική διαχείριση της οποίας τυγχάνει ο νεαρός αποτελεί από μόνη της απόδειξη πως αποτελεί ένα μοναδικό περιουσιακό στοιχείο της ομάδας.
Εικόνα

Μία ενδεχόμενη αποχώρηση ενός εκ των Σισέ και Μπα θα άνοιγε τον δρόμο για ακόμη περισσότερες ευκαιρίες, ωστόσο είναι δεδομένο πως αν συνεχίσει να εργάζεται με την ίδια αφοσίωση, τα 165 λεπτά συμμετοχής που έχει καταγράψει ως τώρα θα πολλαπλασιαστούν.

*Εκτός συζήτησης μένουν οι Ζίγκα Λάτσι (ΑΕΚ), Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος (Παναθηναϊκός) και Κώστας Τζολάκης (Ολυμπιακός), καθώς και οι τρεις ήδη από την προηγούμενη σεζόν λογίζονται ως βασικά κομμάτια της ενδεκάδας ή του rotation της ομάδας τους.

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης