Πρόσωπα

Φλορεντίνο Πέρεθ: Ο Ράμος, ο Ζιντάν και επτά ακόμη πρόσωπα στο μικροσκόπιο του Προέδρου της Ρεάλ Μαδρίτης

Φλορεντίνο Πέρεθ: Ο Ράμος, ο Ζιντάν και επτά ακόμη πρόσωπα στο μικροσκόπιο του Προέδρου της Ρεάλ Μαδρίτης
Ο Φλορεντίνο Πέρεθ παραχώρησε συνέντευξη σε ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό τo βράδυ της Πέμπτης (24/06) και μίλησε για όλα τα πρόσωπα γύρω από τη Ρεάλ Μαδρίτης

Ο 74χρονος ισχυρός άνδρας των «Μερένχες» μίλησε για όλα τα πρόσωπα που βρέθηκαν ή βρίσκονται στην επικαιρότητα της Ρεάλ Μαδρίτης. Από τον Σέρχιο Ράμος ως τον Ζιντάν, κι από τον Γκάρεθ Μπέιλ ως τον Ραούλ, φρόντισε να φωτίσει κρυφά σημεία ορισμένων υποθέσεων, αλλά και να... θολώσει ακόμη περισσότερο άλλα.

Ζινεντίν Ζιντάν
zinedine_zidane.jpg

«Γνωρίζοντας τον Ζιντάν δεν μου προκάλεσε έκπληξη όταν έφυγε. Ήταν ένας πάρα πολύ δύσκολος χρόνος. Πέρασα ένα ολόκληρο απόγευμα προσπαθώντας να τον πείσω να μην φύγει. Ορκίζομαι στη ζωή των εγγονιών μου, ότι δεν έχω διαβάσει το γράμμα του Ζιντάν. Δεν ήταν ένα γράμμα γραμμένο από τον ίδιο. Δεν είναι αυτός ο Ζιντάν, τον ξέρω πάρα πολύ καλά. Έφυγε γιατί κουράστηκε, όχι εξαιτίας μου ή εξαιτίας των media και του Τύπου».

Σέρχιο Ράμος
ramos.jpg

«Πέρασα πάρα πολύ δύσκολες στιγμές όταν έγινε η συνέντευξη Τύπου για την αποχώρηση του Σέρχιο Ράμος. Ήταν για μένα ένας γιος. Δεν μπορούσα να βρίσκομαι στη συνέντευξη Τύπου μαζί του, γιατί δεν το έχω κάνει για κανέναν παίκτη. Έχω μία λατρεία για τον Σέρχιο Ράμος και δεν θέλω να μιλήσω παραπάνω για αυτό. Είναι ένας θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι το μόνο που μένει και μέτρα για τους ανθρώπους και τους οπαδούς της Ρεάλ. Του κάναμε μία πρόταση για συμβόλαιο, του δώσαμε μία διορία και δεν την αποδέχτηκε. Σκεφτόταν άλλα πράγματα και η ζωή προχωρά. Θα πάει πάρα πολύ καλά όπου και αν επιλέξει να συνεχίσει την καριέρα του, αλλά εδώ θα είναι πάντα το σπίτι του. Θα ήμουν πάρα πολύ ευχαριστημένος αν ο Σέρχιο Ράμος κατέληγε σε έναν σύλλογο, ο οποίος θα του προσέφερε ότι δεν μπορέσαμε να του προσφέρουμε εμείς».

Ίκερ Κασίγιας
casillas.jpg

«Ο Κασίγιας δεν έφυγε από την ομάδα με έναν όμορφο τρόπο. Τον κάλεσα το βράδυ και του πρότεινα να κάνουμε ένα αποχαιρετιστήριο event. Αντ’ αυτού, αυτό που συνέβη είχε να κάνει με τα νεύρα και τη γενικότερη κατάσταση η οποία επικρατούσε τις τελευταίες μέρες του στον σύλλογο. Όμως, όλοι τον θυμούνται με τον τρόπο που πρέπει. Ως έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες. Ήταν αστείος ο λόγος της παρεξήγησης και κατάλαβε, έστω και αργά, ότι οι άνθρωποι εδώ ήθελαν να του πούν αντίο με έναν όμορφο τρόπο».

Κιλιάν Εμπαπέ
mbappe.jpg

«Οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης θέλουν τους καλύτερους παίκτες του κόσμου να βρίσκονται εδώ. Γνωρίζω πάρα πολύ καλά τι ζητούν οι οπαδοί και αυτοί με τη σειρά τους ξέρουν ότι η πολιτική μου στοχεύει σε μία μίξη νεαρών παικτών με τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του κόσμου. Δεν θέλω να μιλήσω για έναν παίκτη ο οποίος δεν μας ανήκει. Οι διαπραγματεύσεις και οι μεταγραφές θα γίνουν αμέσως μετά τη λήξη του EURO. Ο κόσμος με εμπιστεύεται και ξέρει πως έχω σε υψηλή εκτίμηση τον Εμπαπέ».

Γκάρεθ Μπέιλ
bale.jpg

«Ο Γκάρεθ Μπέιλ είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη. Θυμάμαι το υπέροχο ψαλιδάκι του στον τελικό του Champions League στο Κίεβο το 2018, την κεφαλιά που έκανε στη Λισαβόνα και την κούρσα την οποία πραγματοποίησε απέναντι στην Μπαρτσελόνα στο Copa del Rey. Πρέπει να θυμόμαστε όσα μας έχει προσφέρει».

Ραφαέλ Βαράν

«Έχω διαβάσει σχετικά με την πρόθεση του να φύγει από την ομάδα στις εφημερίδες, αλλά δεν ξέρω κάτι παραπάνω. Τώρα βρίσκεται στο EURO και θα ασχοληθούμε με τις ανανεώσεις μετά από αυτό. Δεν έχω μιλήσει με τον παίκτη και δεν ξέρω τι ζητά. Αν θέλει να φύγει, θα γίνει έτσι, αλλά αν θέλει να μείνει, θα προσπαθήσουμε να βρούμε τον τρόπο. Ο Βαράν, άλλωστε, έχει συμβόλαιο στη Ρεάλ Μαδρίτης για ακόμη ένα χρόνο και δεν έχουμε δεχτεί καμία πρόταση για αυτόν».

Μαρσέλο
marcelo.jpg

«Ο Μαρσέλο έχει ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο στην ομάδα και θα είναι ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης τη νέα σεζόν. Βρίσκεται εδώ για πάρα πολλά χρόνια και είναι δύσκολο να τον αντικαταστήσεις με ένα ισάξιο αριστερό μπακ. Ο Μαρσέλο μαζί με τον Ρομπέρτο Κάρλος είναι τα δύο καλύτερα αριστερά μπακ που υπήρξαν ποτέ».

Κάρλο Αντσελότι

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με τον ερχομό του Αντσελότι, αλλά και του προπονητή φυσικής κατάστασης, Αντόνιο Πίντους. Η νέα κατάσταση και η νέα εποχή η οποία ανοίγεται μπροστά μας, μας ενθουσιάζει. Τον σκεφτόμασταν ως επιλογή από την αρχή. Πιστεύουμε ότι θα είναι μία πάρα πολύ καλή λύση και για αυτό βρίσκεται εδώ. Να προσθέσω πως δεν μίλησα ποτέ με τον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, ούτε με τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ούτε με τον Αντόνιο Κόντε, όπως γράφτηκε».

Ραούλ
raul.jpg

«Χρειαζόμασταν έναν πιο έμπειρο προπονητή και ο Ραούλ αποκτά αυτή την εμπειρία χρόνο με το χρόνο. Έχει όλα τα προσόντα για να γίνει προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στα επόμενα χρόνια».

Για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

«Το ποδόσφαιρο έχει καταστραφεί και αργοπεθαίνει. Ο καθένας που δεν το καταλαβαίνει, εθελοτυφλεί. Η Ρεάλ Μαδρίτης υποφέρει αυτά τα δύο πολύ δύσκολα χρόνια. Φέτος περιμέναμε να εισπράξουμε 900 εκατομμύρια ευρώ και εν τέλει ήρθαν στα ταμεία μας 600 εκατομμύρια. Η γενναιοδωρία των παικτών μας επέτρεψε να τελειώσουμε αυτούς τους δύο χρόνους χωρίς να έχουμε σοβαρά προβλήματα. Άλλα κλαμπ έχουν χάσει 8 δις ευρώ. Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει καταστραφεί οικονομικά, επειδή είμαστε πάρα πολύ καλά οργανωμένοι».

Για το νέο γήπεδο

«Έχουμε κάνει μία εξαιρετική δουλειά, η οποία θα έχει ολοκληρωθεί μες τον επόμενο χρόνο. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο, για να μπορέσουν να μπουν σύντομα οι φίλαθλοι στο γήπεδό μας».


Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης