Πρόσωπα

Σέρχιο Ράμος: Και τώρα τι;

Σέρχιο Ράμος: Και τώρα τι;

Ο Ράμος παραμένει ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στον κόσμο, ακόμη και στα 35 του, και αναμφίβολα μετά τον χωρισμό του με την Ρεάλ Μαδρίτης πρόκειται να τραβήξει τα βλέμματα των κορυφαίων συλλόγων της Ευρώπης.

Σχετικά Άρθρα

Η καταιγίδα της αγοράς ξέσπασε από νωρίς αυτό το καλοκαίρι, με τον Σέρχιο Ράμος να είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα και ζεστά ονόματα μέχρι να βρεθεί ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του και μαζί του μια νέα πρόκληση με μια νέα ομάδα.

Ο 35χρονος κατέκτησε 4 Champions League, 5 πρωταθλήματα Ισπανίας, 4 Σούπερ Καπ Ισπανίας, 3 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, 4 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων και δύο Κύπελλα Ισπανίας. Σε αυτές τις 16 σεζόν με την φανέλα της Ρεάλ είχε συνολικά 671 συμμετοχές και 101 γκολ. Μπορεί να μας συστήθηκε ως μπακ, να καθιερώθηκε ως κορυφαίος στόπερ όμως κάπου μέσα του ένιωθε φορ και σίγουρα τα γκολ που πέτυχε τον επιβεβαιώνουν.

Μπορεί την φετινή σεζόν να ταλαιπωρήθηκε καθώς ήταν γεμάτη τραυματισμούς, ωστόσο δεν υπάρχει αμφιβολία όποια κι αν είναι η τυχερή, επόμενη ομάδα του, πως ο ίδιος παραμένει σε υψηλότατο επίπεδο. Ίσως μάλιστα η αλλαγή σκηνικού να λειτουργήσει ευεργετικά και να τον ανανεώσει.



Ποιοι είναι όμως οι «μνηστήρες» που παραμονεύουν; Ποια ομάδα θα μπορούσε να τα βάλει με το φάντασμα της πρώην; Άλλωστε 16 χρόνια σε μια ομάδα είναι μια ζωή και ο ίδιος ο Ράμος δεν έχει κρύψει στιγμή τα συναισθήματα για τη «Βασίλισσα» της καρδιάς του!

1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο προπονητής Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ εξακολουθεί να ψάχνει ένα αριστοκρατικό όνομα για να συνεργαστεί με τον Χάρι Μαγκουάιρ στο κέντρο της άμυνας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Βίκτορ Λίντελοφ έπαιξε σκληρά, αλλά δεν παρείχε την ηρεμία και την σταθερότητα που χρειάζεται αυτή η θέση. Υπήρξαν φήμες ότι οι οικοδεσπότες του Ολντ Τράφορντ κυνηγούν τους Ραφαέλ Βαράν, Πάου Τόρες ή Τζουλς Κουντέ, αλλά τώρα που ο Ράμος είναι ελεύθερος πρόκειται για μια επιλογή που πληροί όλα τα κριτήρια που χρειάζεται απεγνωσμένα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός είναι ήρεμος, γενναίος και ικανός να διαβάσει καλά την κάθε φάση, τον κάθε αντίπαλο. Μπορεί να συμπληρώσει τον Μαγκουάιρ και να κάνει τους «κόκκινους διάβολους» πολύ πιο σταθερούς αμυντικά. Επιπλέον, ο Ράμος θα είναι ένας παράγοντας που θα φέρει εμπειρία, βοηθώντας τους νεαρούς αμυντικούς της Γιουνάιτεντ να παίξουν καλύτερα και πιο ώριμα.

Μάλιστα, θυμίζουμε ότι πριν έξι χρόνια οι δύο πλευρές έφτασαν κοντά σε συμφωνία, αλλά ο Ράμος επέλεξε να μείνει στη Ρεάλ Μαδρίτης δηλώνοντας πως οι «Μερένγχες» είναι προτεραιότητα του και δεν τον ενδιαφέρουν τα χρήματα. Μένει λοιπόν να δούμε αν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον θέλει τόσο που θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποσπάσει την υπογραφή του.

2. Μάντσεστερ Σίτι

Με τον Εμερίκ Λαπόρτ να θέλει να φύγει από το Έτιχαντ, τον Νέιθαν Άκε να μην έχει δείξει την αξία του στην ομάδα της Μάντσεστερ Σίτι, ο Ράμος μοιάζει να είναι το όνομα που χρειάζεται ο Πεπ Γκουαρδιόλα αυτή τη στιγμή.

Ο Ρούμπεν Ντίας και ο Τζον Στόουνς έπαιξαν σταθερά όλη την περασμένη σεζόν, αλλά στα μεγάλα παιχνίδια, για παράδειγμα στον τελικό του Champions League, ο οποίος χρειάζεται πυγμή και εμπειρία, είναι σαφές ότι το δίδυμο Ντίας - Στόουνς υστερoύσε. Έτσι ο Ράμος είναι ο κατάλληλος παίκτης, ένα στόπερ της δικής του κλάσης και εμπειρίας θα θωράκιζε περαιτέρω την οπισθοφυλακή των Πολιτών. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν γίνει ήδη επαφές ανάμεσα στις δυο πλευρές.


E4PDw6SX0AQBdny.jpg

3. Τσέλσι

Μετά από μια σχετικά επιτυχημένη σεζόν με την κατάκτηση του Champions League, η Τσέλσι έχει μπει στον δρόμο της αναβάθμισης για τη νέα σεζόν. Η θέση του κεντρικού αμυντικού απασχολεί τον προπονητή Τόμας Τούχελ. Τα τελευταία χρόνια, έχει αναφερθεί ότι οι «Μπλε» γλυκοκοιτάζουν τον Μαξάνς Λακρουά της Βόλφσμπουργκ και τον Νίκλας Σιούλε της Μπάγερν Μονάχου.

Την περασμένη σεζόν, η άμυνα της Τσέλσι ενισχύθηκε σημαντικά με την άφιξη του Τιάγκο Σίλβα και η ένταξη του Σέρχιο Ράμος θα ήταν παρόμοια περίπτωση για τους Λονδρέζους. Η ποιότητα του Ισπανού κεντρικού αμυντικού θα έδινε στον Τόμας Τούχελ περισσότερες επιλογές στο ρόστερ του.

4. Παρί Σεν Ζερμέν

Η PSG έχει επενδύσει πολλά χρήματα στο όνειρό της να κατακτήσει το Champions League. Έχει γεμίσει με σούπερ σταρ την επιθετική της γραμμή, που κάθε ομάδα στην Ευρώπη θα ζήλευε, αλλά η άμυνα της είναι μια διαφορετική ιστορία.

Η PSG δεν είχε ενισχυθεί εξίσου στην άμυνα της, οπότε όταν προχώρησε βαθύτερα στο Champions League, έγινε μια ομάδα εύκολη να νικηθεί. Γι’ αυτό τον λόγο, η πλούσια γαλλική ομάδα αγόρασε τον Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ και βρίσκεται κοντά στην υπογραφή του Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα. Και αν ενσωματώσει και τον Ράμος, ο οποίος είναι πολύ έμπειρος σε αυτή την διοργάνωση και ακόμα, αρκετά δυνατός για να οργώσει τη Ligue 1, σίγουρα οι γηπεδούχοι του Princes Park θα βελτιώσουν σημαντικά την άμυνά τους. Θα μπορούσε λοιπόν να είναι μια επιλογή μαζί με το δίδυμο Μαρκίνιος και Πρεσνέλ Κιμπεμπέ.

Επιπλέον ο Ράμος είναι ηγέτης και η Παρί δεν διαθέτει παίκτες με τέτοια φυσιογνωμία. Το γεγονός επίσης ότι μιλάει την ίδια γλώσσα με τον Μαουρίσιο Ποτσετίνο σημαίνει ότι θα μπορούσε ακόμη και να είναι ο μεγαλύτερος «σύμμαχος» του προπονητή στο γήπεδο.

Επιπλέον, η άφιξη του Ράμος θα μπορούσε να επιτρέψει στον Ποτσετίνο να παίξει άμυνα τριών ατόμων, ένα σύστημα τακτικής με το οποίο είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένος.

Οι ετήσιες αποδοχές του Ράμος, φτάνουν τα 12 εκατ. ευρώ και οι παραπάνω ομάδες έχουν τα χρήματα για να καλύψουν ένα τέτοιο συμβόλαιο.

E4PyULjXoAE8pME.jpg

«Δεν θα πάω στη Σεβίλλη, δεν είναι καν επιλογή. Μπαρτσελόνα; Αδύνατον. Δεν θα με δείτε ποτέ στη Μπαρτσελόνα. Δεν ξέρω σε ποια ομάδα θα πάω ακόμα. Όταν θα ξέρω, θα είμαι ο πρώτος που θα το ανακοινώσω. Δεν είναι ώρα να μιλήσω για το μέλλον μου», ήταν τα λόγια του Σέρχιο Ράμος.

Ο Ισπανός έχει δείξει πως είναι ιδιαίτερα συναισθηματικός οπότε αναμένεται να επιλέξει όχι μόνο με κριτήριο την τσέπη του αλλά και με την καρδιά του. Μένει να δούμε αν κάποιος από τους παλμούς των παραπάνω ομάδων θα ταιριάξει με τον δικό του.

Ευτυχία Γιαπουτζή

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης