Πρόσωπα

Ζινεντίν Ζιντάν: Επέστρεψε στην Ρεάλ για να τα «σηκώσει» όλα, αντ’ αυτού σηκώθηκε και έφυγε

Ζινεντίν Ζιντάν: Επέστρεψε στην Ρεάλ για να τα «σηκώσει» όλα, αντ’ αυτού σηκώθηκε και έφυγε
Ο Ζινεντίν Ζιντάν ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να βρεθεί στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης τη νέα σεζόν, με τον Γάλλο να μην μπορεί να επαναλάβει τις επιτυχίες της πρώτης του θητείας.
Σχετικά Άρθρα

«Ότι αρχίζει ωραίο, τελειώνει με πόνο», λέει το τραγούδι, ίσως αυτή η φράση είναι η ιδανική για να περιγράψει την σχέση ΖιντάνΡεάλ Μαδρίτης και την δεύτερη θητεία του Γάλλου στον πάγκο της ομάδας. Η τριετία 2016-2018 ήταν καλύτερη από ότι μπορούσε να ονειρευτεί οποιοσδήποτε οπαδός της «βασίλισσας».

Προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα

Ο Ράφα Μπενίτεθ χαιρέτησε (ξανά) την Μαδρίτη στις 4 Ιανουαρίου του 2016, με την Ρεάλ να κινείται άμεσα και να ανακοινώνει τον Γάλλο τεχνικό ως αντικαταστάτη του στον πάγκο της ομάδας. Ο Ισπανός φάνηκε να έχει χάσει τα αποδυτήρια και να έχει απέναντι του παίκτες όπως ο Σέρχιο Ράμος και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ τα αρνητικά αποτελέσματα οδήγησαν στην έξοδο του από τον σύλλογο.

Σε μία σεζόν που στην αρχή έμοιαζε χαμένη, μετά από τις ήττες σε πρωτάθλημα από Σεβίλλη, Μπαρτσελόνα και Βιγιαρεάλ και τον αποκλεισμό από το Κύπελλο στους «32», η Ρεάλ του Ζιζού έκανε μόλις μία ήττα στα τελευταία 20 παιχνίδια, απέναντι στην συμπολίτισσα Ατλέτικο. Τελικά έφτασε στην πηγή αλλά νερό δεν ήπιε, κατακτώντας όμως το Champions League στον τελικό του Μιλάνου, επικρατώντας με 5-3 στα πέναλτι της Ατλέτικο. Κάπως έτσι η θητεία του Ζιντάν στον πάγκο της Ρεάλ μπορεί να ξεκίνησε με ένα πρωτάθλημα που χάθηκε στον πόντο, ωστόσο τελείωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για όλους.

Αφεντικό σε Ισπανία, μέχρι να φύγει ο Ρονάλντο

Τα επόμενα δύο χρόνια είδαν την Ρεάλ να είναι το απόλυτο αφεντικό στην Ευρώπη, φτάνοντας στις τρεις συνεχόμενες κατακτήσεις του Champions League, ενώ την σεζόν 2016-17 στέφθηκε και πάλι πρωταθλήτρια Ισπανίας, για πρώτη φορά μετά από το 2011. Όλα φάνηκε να κυλούν υπέροχα στην Μαδρίτη, με τους οπαδούς της ομάδας να την βλέπουν να διατηρείται στην κορυφή εντός και εκτός Ισπανίας, μέχρι να αποφασίσει να αποχωρήσει ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η επιλογή του να φύγει από την Ρεάλ στοίχισε όπως ήταν αναμενόμενο, με τον Πορτογάλο να παίρνει μεταγραφή στην Γιουβέντους για 100 εκατομμύρια ευρώ και τον Φλορεντίνο Πέρεθ να επιμένει πως ο σύλλογος θα ανταπεξέλθει και χωρίς τον «CR7». Κάπου εκεί χρειάστηκε και την δική του απόφαση ο Ζιντάν, με τον Γάλλο να αποφασίζει πως μετά από τρία άκρως πετυχημένα χρόνια στην Ρεάλ χρειάζεται μία αλλαγή «παραστάσεων». Πέντε μέρες μετά την κατάκτηση του τροπαίου ανακοίνωσε την παραίτηση του από την ομάδα, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρεάλ είχε ανάγκη πλέον για αλλαγές. Έλα όμως που οι αλλαγές δεν είναι πάντα για το καλύτερο...

Ronaldo_Zidane_1.jpg

Λίγες μέρες αργότερα ανακοινώθηκε πως ο Ζουλιέν Λοπετέγκι θα είναι ο αντικαταστάτης του στον πάγκο της Ρεάλ, με τον Ισπανό να «θυσιάζει» την θέση του στον πάγκο της Εθνικής Ισπανίας. Ο Λοπετέγκι δεν «μακροημέρευσε» στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, με την ήττα με το «βαρύ» 5-1 από την Μπαρτσελόνα στις 28 Οκτωβρίου του 2018 να είναι η «ταφόπλακα» στην θητεία του στην ομάδα. Ο Σαντιάγο Σολάρι τον διαδέχθηκε την επόμενη κιόλας μέρα, με μοναδική διάκριση εκείνη την σεζόν την κατάκτηση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων. Ο Σολάρι συνέχισε στον σύλλογο και τη νέα σεζόν, ωστόσο ο αποκλεισμός από τον Άγιαξ με συνολικό σκορ 3-5 στο Champions League και οι ήττες στο πρωτάθλημα οδήγησαν στην απόλυση του.

Η επιστροφή του ασώτου... Ζιζού

Μετά από τον αποκλεισμό από το Champions League, τον αποκλεισμό από το Κύπελλο στα ημιτελικά του από την Μπαρτσελόνα και την διαφορά στο πρωτάθλημα από την κορυφή να έχει φτάσει στους 12 βαθμούς, Πέρεθ και Ζιντάν έδωσα τα χέρια για την επιστροφή του Γάλλου στις 11 Μαρτίου του 2019. Όλοι στον σύλλογο θέλησαν να αφήσουν πίσω τους αυτή την χρονιά, η οποία έκλεισε με 3 ήττες σε 4 αγώνες στην La Liga.

Το 2019-20 ήταν ιδιαίτερο όχι μόνο για την Ρεάλ, αλλά και για όλες τις υπόλοιπες ομάδες, εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19. Παρά το «λουκέτο» στην La Liga, ένα σερί 10 νικών και μία ισοπαλία στο τέλος του πρωταθλήματος, ήταν αρκετά για να εξασφαλείσουν τον τίτλο στην Ρεάλ, με τον Ζιντάν να είναι ο τεχνικός που τις έχει δώσει και τα δύο τελευταία της πρωταθλήματα. Η αισιοδοξία ενόψει της νέας σεζόν στην Μαδρίτη ήταν μεγάλη, με την Ρεάλ του Ζιντάν να επαναλαμβάνει τις εμφανίσεις της πρώτης του θητείας στην ομάδα.

Real_Madrid_1.jpg

Σε μία χρονιά για γερά «νεύρα», ο τίτλος ήταν τελικά κούρσα τριών αλόγων, με τις Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης και Ρεάλ να παλεύουν μέχρι το τέλος, ενώ μέχρι ενός σημείου, ακόμα και η Σεβίλλη βρισκόταν στην διεκδίκηση. Τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος η Ρεάλ χρειαζόταν ισάριθμες νίκες απέναντι σε Γρανάδα, Μπιλμπάο και Βιγιαρεάλ, την ώρα που η Ατλέτικο έπρεπε να χάσει βαθμούς απέναντι σε Οσασούνα ή Βαγιαδολίδ. Ωστόσο ο Σουάρες «καθάρισε» και τα δύο παιχνίδια για τους «ροχιμπλάνκος» και τους έδωσε το 11ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους.

Το «θολό» τοπίο και ο παράγοντας Γιουβέντους

Μετά και την μαθηματική κατάκτηση του τίτλου από την Ατλέτικο, η Ρεάλ έμεινε χωρίς τίτλο στην χρονιά, με τους πάντες να περιμένουν τι θα επιλέξει ο Ζιντάν. Ο Γάλλος είχε εμφανιστεί επιφυλακτικός για το μέλλον του στον σύλλογο, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να αποφασίσει τίποτα προτού τελειώσει η χρονιά. Όλα αυτά την ώρα που ο Μάσιμο Αλέγκρι φάνηκε να κερδίζει «πόντους» στα μάτια του Φλορεντίνο Πέρεθ, με τον Ζιντάν ωστόσο να παραμένει προτεραιότητα για τον ίδιο. Παρά την κατάληξη της χρονιάς, ο ισχυρός άνδρας των Μαδριλένων διατηρούσε την εμπιστοσύνη του στις δυνατότητες του πρώην παίκτη της ομάδας, μετά από τα τρία Champions League και δύο πρωταθλήματα.

Zizu_1.jpg

Τελικά ο ίδιος αποφάσισε να μην ανανεώσει την συνεργασία του με τον σύλλογο, δίνοντας συνέχεια σε ένα μεγάλο «ντόμινο» εξελίξεων για τον αντικαταστάτη του στον πάγκο. Την ώρα που ο Γάλλος αποχωρούσε από τον σύλλογο, η Ίντερ έλυνε την συνεργασία της με τον Αντόνιο Κόντε, μετά το πρώτο πρωτάθλημα τα τελευταία 10 χρόνια, ο Αντρέα Πίρλο αποτελούσε παρελθόν από τον πάγκο της Γιουβέντους, με τον Αλέγκρι να επιστρέφει στην «μεγάλη κυρία». Παράλληλα υπήρχε έντονο ενδιαφέρον από την Παρί Σεν Ζερμέν για τον Γάλλο, με τον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο να βρίσκεται σε συζητήσεις με την Τότεναμ για την επιστροφή του, ενώ ο Σιμόνε Ινζάγκι έγινε ο νέος προπονητής των «νερατζούρι», αφήνοντας τον Κόντε διαθέσιμο για τον πάγκο της Ρεάλ.

Οι Μαδριλένοι θέλουν να κάνουν αρκετές αλλαγές ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού, με παίκτες όπως ο Έντεν Αζάρ και ο Ραφαέλ Βαράν να βρίσκονται στην έξοδο για να συγκεντρωθούν χρήματα, ενώ οι Κιλιάν Εμπαπέ και Έρλινγκ Χάαλαντ είναι βασικοί στόχοι. Ακόμα και έτσι όμως η κατάσταση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο, καθώς δεν είναι σίγουρο εάν η Παρί, ίσως κατ’ επέκταση και ο Ζιντάν, αφήσουν το νεαρό Γάλλο να φύγει.

Μάριος Αγγελέτος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης