Πρόσωπα

Ντάνιελ Τζέμπισον: Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ έχει λόγο να χαμογελάει, η Ντόρτμουντ να... παραφυλάει!

Ντάνιελ Τζέμπισον: Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ έχει λόγο να χαμογελάει, η Ντόρτμουντ να... παραφυλάει!

Υποβιβασμός, αρνητικό ρεκόρ αλλά και ένας λόγος να κλείσει η χρονιά με ένα χαμόγελο. Οι «λεπίδες» βρήκαν το δικό τους wonderkid…

Σχετικά Άρθρα

«Το άξιζε, δούλεψε σκληρά για να φτάσει μέχρι εδώ. Στις προπονήσεις τα δίνει όλα και δικαιώνεται με αυτό το γκολ. Η κίνηση χωρίς μπάλα ήταν εκπληκτική. Έχει πολύ μέλλον μπροστά του». Μία (αναμενόμενη) αποθέωση από τον προπονητή της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Πολ Χέκινγκμποτομ για ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Premier League. Μπορεί η ομάδα να υποβιβάστηκε, όμως ο συγκεκριμένος κύριος, είναι ο βασικός λόγος να σκορπάει χαμόγελα.

Ο Ντάνιελ Τζέμπισον έγινε νεότερος στην ιστορία της Premier League που σκοράρει στο ντεμπούτο του και επιβεβαίωσε πως αποτελεί έναν από τους ποδοσφαιριστές που θα απασχολήσουν στο μέλλον. Το νικητήριο γκολ κόντρα στην Έβερτον (1-0), μπορεί να μην ξεπέρασε το ρεκόρ του Φεντερίκο Μακέντα, όμως πρόσθεσε ακόμα ένα λόγο, να θεωρείται μία νέα περίπτωση Τζέιντον Σάντσο. Ο τρόπος που άφησε τον Καναδά για τα μάτια της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, η Ντόρτμουντ και το μέλλον…

Ένας Καναδός στο Νησί…

Ο Ντάνιελ Τζέμπισον γεννήθηκε στις 11 Ιουλίου του 2003, στο Όουκβιλ του Καναδά. Οι γονείς του είχαν καταγωγή από την Αγγλία και είχαν μετακομίσει μόνιμα για να επαγγελματικούς λόγους. Με το ποδόσφαιρο της χώρας να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, οι αγγλικές ρίζες του νεαρού άσου, τον έκαναν να αγαπήσει το συγκεκριμένο άθλημα.

Λόγο του ύψους του, οι δικοί του ήταν έτοιμοι να τον γράψουν είτε σε μπάσκετ, είτε σε ράγκμπι. Ωστόσο, ένα ματς στο σχολικό πρωτάθλημα, όταν εκείνος ήταν 10, τους έκανε να αλλάξουν γνώμη. Ο γυμναστής του, του πρότεινε της ακαδημίες της ANB Football Academies. Ένα σωματείο, όπου νέοι ποδοσφαιριστές, ήταν υπό στενή παρακολούθηση από σκάουτερ ευρωπαϊκών ομάδων.

Η εγγραφή του νεαρού, ήταν η αρχή για το μεγάλο όνειρο. Από την αρχή, η θέση του φορ, του ταίριαζε καλύτερα λόγω της εκτελεστικής ικανότητας που είχε. Βέβαια, παρά το ύψος του, η ταχύτητα και ο τρόπος που διατηρούσε τη πλευρά, τον έκανε να μπορεί να αγωνιστεί και ως εξτρέμ. Οι σκάουτερ της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ έμεινε άναυδοι από αυτά που μπορεί να κάνει ο νεαρός άσος.

Σε ηλικία 14 ετών, μαζί με τον αδερφό του, Τζόναθαν, ταξιδεύουν στην Αγγλία για να δοκιμαστούν στις υποδομές του αγγλικού συλλόγου. Φυσικά, αυτό δεν θα είχε συμβεί, αν η μητέρα τους δεν ήθελε επίσης να ταξιδέψει για δουλειά στο Νησί. Μέσα σε λίγες μέρες, οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια.

Η αξιοζήλευτη εξέλιξη που τον έφερε απέναντι στην ιστορία…

«Τεράστια συγχαρητήρια στον Ντάνιελ Τζέμπισον. Είναι ένα φανταστικό επίτευγμα και η δοκιμαστική του απόδοση μαζί μας ήταν εξαιρετική. Πάνω από τους παλιούς παίκτες ξεχώρισε και έπαιξε με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Πλέον, έχει μία μεγάλη ευκαιρία, σε έναν από τους συλλόγους που έχουν βγάλει μεγάλους ποδοσφαιριστές, να γράψει ιστορία». Κάπως έτσι, ο διευθυντής των ακαδημιών της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Χάρις Πράις, υποδέχθηκε τον ταλαντούχο άσο στον αγγλικό σύλλογο.

Σίγουρα, κανείς δεν περίμενε πως μέσα σε τρία χρόνια, θα υπήρχε αυτή η εξέλιξη. Με τρομερά βήματα προόδου και φορτώνοντας τα αντίπαλα δίχτυα με γκολ, ο Τζέμπισον ανέβηκε άμεσα κάθε τμήμα υποδομής μέχρι την πρώτη ομάδα. Στο FA Cup των νέων, πέτυχε έξι τέρματα σε ισάριθμες συμμετοχές, με αποτέλεσμα τον περασμένο Γενάρη να παραχωρηθεί ως δανεικός στη Τσόρλι από τις χαμηλές κατηγορίες.

Έμεινε για λίγους μήνες και πρόλαβε να κάνει μόλις δύο συμμετοχές. Βέβαια, το ταλέντο του, έκανε τις «λεπίδες» να τον επαναφέρουν στις τάξεις τους. Βέβαια, ο μαθηματικός υποβιβασμός από νωρίς, ήταν αυτός που του πρόσφερε την ευκαιρία να γραφτεί στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος.

Η «γλυκιά» νότα του υποβιβασμού…

Οι τελευταίες αγωνιστικές είναι διαδικαστικές για τις «λεπίδες». Η Championship την περιμένει έπειτα από δύο σεζόν στη Premier League. Για αυτό, κόντρα στη Κρίσταλ Πάλας ήταν μία καλή ευκαιρία για να κάνει τη παρθενική του εμφάνιση, ένας 17χρονος επιθετικός. Ο Ντάνιελ Τζέμπισον περνάει στον αγωνιστικό χώρο και μέσα σε 25 λεπτά, κάνει τον Χέκινγκμποτομ να τον ετοιμάζει για την επόμενη αγωνιστική.

Αυτή τη φορά, όχι ως αναπληρωματικό αλλά ως βασικό. Χρειάστηκε μόλις επτά λεπτά για να ανοίξει λογαριασμό ως επαγγελματίας. Μάλιστα, αυτό το τέρμα έκρινε την αναμέτρηση κόντρα Έβερτον μέσα στο Goodison Park. Ο Τζέμπισον έγινε ο νεότερος που πετυχαίνει νικητήριο γκολ, μετά το 2009 και τον Φεντερίκο Μακέντα, σε ηλικία 17 ετών 309 ημερών. Ταυτόχρονα, όμως, μικρότερος σε ηλικία που σκοράρει στο ντεμπούτο του ως βασικός στην ιστορία της Premier League.

Το έντονο ενδιαφέρον της Ντόρτμουντ, επιβεβαιώνει το ταλέντο του…

Όπως είναι λογικό, ο 17χρονος επιθετικός έχει στρέψει το ενδιαφέρον αρκετών συλλόγων πάνω του. Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τότεναμ και Λίβερπουλ είναι κάποιες από τις ομάδες του Νησιού που θέλουν τον νεαρό. Όμως, δυνατά στην διεκδίκησή του, έχει μπει και μία ομάδα που έχει… ταλέντο σε τέτοιες περιπτώσεις. Δεν είναι άλλη από τη Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Οι Βεστφαλοί έχουν αποδείξει πως όταν ζητούν σαν «τρελοί» έναν Άγγλο ποδοσφαιριστή, μόνο τυχαίος δεν είναι ο λόγος. Ο Τζέιντον Σάντσο ήταν, αρχικά, το πρώτο παράδειγμα που οι αγγλικές ομάδες το φυσάνε και δεν κρυώνει. Πέρσι, η ιστορία επαναλήφθηκε με τον Τζουντ Μπέλινγκχαμ. Κοινό σημείο, ότι όλοι αποκτήθηκαν πριν καν ενηλικιωθούν. Όπως αντίστοιχα και ο Τζέμπισον, ο οποίος, έχει να επιλέξει αν θα ακολουθήσει την ομάδα του στην δεύτερη κατηγορία, ή θα αποχωρήσει.

Στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ κοιτούν την επόμενη μέρα. Μπορεί μαζί με την άνοδό τους, να έδειξαν ένα άκρως ανταγωνιστικό πρόσωπο, όμως φέτος, η μοίρα του υποβιβασμού δεν γινόταν να αλλάξει. Όμως, ο Ντάνιελ Τζέμπισον, είναι ο βασικός λόγος που οι «λεπίδες», χαμογέλασαν.

Νότης Χάλαρης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης