Πρόσωπα

Ινιάκι Γουίλιαμς: Η έννοια του «βιονικού» ποδοσφαιριστή, που παίζει σερί από το 2016

Ινιάκι Γουίλιαμς: Η έννοια του «βιονικού» ποδοσφαιριστή, που παίζει σερί από το 2016

Η λέξη «κούραση», φαίνεται πως απουσιάζει από το λεξιλόγιο του…

Σχετικά Άρθρα

Ήταν 17 Απριλίου του 2016. Η Μπιλμπάο φεύγει νικήτρια από την Ανδαλουσία και την έδρα της Μάλαγα με 1-0. Πολύ λίγοι θα το θυμούνται, όμως για έναν βασικό λόγο, δεν θα το ξεχάσει ο Ινιάκι Γουίλιαμς. Ήταν η τελευταία φορά, που δεν αγωνίστηκε σε αγώνα πρωταθλήματος.

Ακούγεται τρελό, όμως είναι αλήθεια. Ο 26χρονος εξτρέμ δεν έχει χάσει ούτε ένα παιχνίδι της La Liga εδώ και πέντε χρόνια (!). Κόντρα στην Οσασούνα, συμπλήρωσε 192 συνεχόμενα παιχνίδια με τη Μπιλμπάο, αποδεικνύοντας πως δεν έχει μάθει να… κουράζεται. Ο απόλυτος πρωταγωνιστής των Βάσκων, που είδε τους «μεγάλους» της Ισπανίας να τον θέλουν έντονα, δείχνει με κάθε τρόπο την έννοια του «βιονικού».

Από «γυάλινος» σε… ρομπότ!

Τη σεζόν 2015/16, έχοντας ήδη δύο χρονιές με πολύ καλά στατιστικά, ο νεαρός άσος αρχίζει να βγάλει όλο και περισσότερα θέματα τραυματισμών. Ξαφνικά, το παρατσούκλι «γυάλινος» είχε κολλήσει πάνω του και το έντονο ενδιαφέρον από Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, αρχίζει να φθείρει.

Το ταλέντο του, όμως παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Έτσι, παρά τα αρκετά παιχνίδια που έμεινε στα πιτ, καταφέρνει να ανακάμψει. Από το ματς κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ξεκινάει ένα απίστευτο σερί, το οποίο κανείς δεν περίμενε σε τι θα μπορούσε να εξελιχθεί. Στην αμέσως επόμενη σεζόν, δεν χάνει ούτε ένα (!) ματς σε όλες τις διοργανώσεις.

Παίζει σε όλα τα παιχνίδια σε Europa League και πρωτάθλημα ενώ στο κύπελλο μένει εκτός αποστολής μόνο στο πρώτο ματς κόντρα στην άσημη Ράσινγκ. Στο τέλος της μέρας, ο Ισπανός εξτρέμ μέτρησε συνολικά 49 παιχνίδια (!) με απολογισμό οκτώ γκολ και εννέα ασίστ, κάνοντας την αρχή για το ρεκόρ του… Αλφρέντο Ντι Στέφανο.

Ασταθή Μπιλμπάο, σταθερά… «βιονικός» Ινιάκι!

Οι Βάσκοι τα τελευταία χρόνια δεν δείχνουν να πατάνε σταθερά στα πόδια τους. Κάθε σεζόν είναι και διαφορετική για τους οπαδούς της. Από τη μία το 2017/18 ήταν πολύ κοντά στον υποβιβασμό και από την άλλη, ένα χρόνο μετά, άγγιξε την ευρωπαϊκή έξοδο. Ωστόσο, ο Γουίλιαμς παρέμεινε σταθερά στον… αγωνιστικό χώρο.

Σε καμία από αυτές τις χρονιές, δεν έλειψε από το γρασίδι. Σε όλα κατέγραψε έστω και λίγα λεπτά συμμετοχής, δίχως τον παραμικρό τραυματισμό ή κόπωση. Μάλιστα, δεν ήταν απλά παρών αλλά αποτέλεσε και τον ηγέτη των Βάσκων σε κάθε ματς. Τα γκολ του και γενικά η προσφορά του, στα τέρματα της Μπιλμπάο, ήταν αυτά που έκαναν τη Μπιλμπάο να ξεχωρίζει.

Μαζί με αυτά, ο 26χρονος άσος έχει κατακτήσει και δύο τίτλους. Αμφότεροι είναι από Σούπερ Καπ Ισπανίας, ωστόσο μόνο στο φετινό είχε αγωνιστεί. Μάλιστα, ήταν και ο απόλυτος πρωταγωνιστής κόντρα στη Μπαρτσελόνα, καθώς είχε ένα γκολ και μία ασίστ στο τελικό 3-2.

Το εξωπραγματικό συμβόλαιο του 2019 και το απίστευτο ρεκόρ!

Δεν είναι πολλές οι περιπτώσεις, που τέτοιοι ποδοσφαιριστές τη… «γλυτώνουν» από τις κορυφαίες ομάδες της χώρας. Ο Ινιάκι Γουίλιαμς έχει ένα πακέτο που δεν συναντάς κάθε μέρα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Από το γεγονός πως παίζει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, μέχρι τα αξιοζήλευτα χαρακτηριστικά του. Ωστόσο, η Μπιλμπάο, το καλοκαίρι του 2019, κατάφερε κάτι τρελό. Συγκεκριμένα, πρόσφερε στον νεαρό άσο ένα… εννεαετές συμβόλαιο (!). Άλλοι στη θέση του, θα προτιμούσαν τρεις φορές λιγότερο ώστε να μπορούν να μιλήσουν και με άλλες ομάδες.

Ο Ισπανός εξτρέμ, ωστόσο, έκανε αυτό που δεν περίμενε κανείς. Τα βρήκε σε όλα με τους Βάσκους και έβαλε την υπογραφή του σε μία δέσμευση που τον κρατάει στον ισπανικό σύλλογο μέχρι τα… 35 του χρόνια. Από την άλλη, έχει τοποθετηθεί και ρήτρα αποδέσμευσης, κοντά στα 135 εκατ. ευρώ για όποια ομάδα ενδιαφέρεται να τον αποκτήσει.

Αυτά τα λεφτά, βέβαια, δεν αντιπροσωπεύουν απλώς έναν εκπληκτικό ποδοσφαιριστή αλλά και έναν… ρέκορντμαν. Συγκεκριμένα, στο παιχνίδι της Δευτέρας (03/05), επί της Σεβίλλης, ο 26χρονος ποδοσφαιριστής έσπασε ένα απίστευτο ρεκόρ, φτάνοντας τα 191 σερί παιχνίδια πρωταθλήματος που αγωνίζεται. Έγινε ο πρώτος που το καταφέρνει αυτό στα χρονικά της La Liga και όλα δείχνουν πως πολύ δύσκολα, κάποιος θα τον φτάσει.

Κανείς δεν γνωρίζει, που θα σταματήσει ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής, το απίθανο σερί του. Είναι τρομερό, αν σκεφτεί κάποιος, πως αυτός ο άνθρωπος παίζει εδώ και πέντε ολόκληρα χρόνια ακατάπαυστα. Για αυτό, ο Ινιάκι Γουίλιαμς είναι η πραγματική έννοια του «βιονικού» ποδοσφαιριστή.

Νότης Χάλαρης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης