Πρόσωπα

Γιώργος Γιακουμάκης: Οι New York Times αναρωτιούνται αν πρόκειται για πυροτέχνημα ή για το next big thing;

Γιώργος Γιακουμάκης: Οι New York Times αναρωτιούνται αν πρόκειται για πυροτέχνημα ή για το next big thing;

Όλοι έχουν ξαφνιαστεί για το γεγονός πως ο Γιώργος Γιακουμάκης διανύει την καλύτερη σεζόν στην έως τώρα ποδοσφαιρική του καριέρα. Η Φένλο έχει αναγεννήσει τον Έλληνα επιθετικό, ο οποίος είναι πλέον είδωλο όχι μόνο για την ομάδα αλλά για ολόκληρη την πόλη.

Η χάρη του Γιακουμάκη έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, φτάνοντας μέχρι και στις σελίδες των New YorkTimes! Ο Άγγλος δημοσιογράφος Rory Smith βάζει κάτω την πορεία του επιθετικού από την πρώτη ημέρα του ποδοσφαιρικού του ταξιδιού μέχρι το που βρίσκεται τώρα.
Βασικό ερώτημα που θέτει είναι το αν η τρέχουσα πορεία του Κρητικού είναι παροδική ή αν είναι η αρχή ενός ποδοσφαιρικού μονολόγου.

182887220_170711104940937_132609175726115192_n_1.jpg

Από την μία, θα μπορούσε να αποτελέσει την προοικονομία του τι επιφυλάσσει το μέλλον όπως έγινε και στις περιπτώσεις των Ρουντ φαν Νίστελροϊ, Λούις Σουάρεζ ή Κλας - Γιαν Χούντελααρ. Εκείνοι μπορούσαν να πετύχουν υπέροχα γκολ στην Eredivisie επειδή το ταλέντο τους, η αφοσίωσή τους και η λαμπρότητα τους έδειχνε ότι θα μπορούσαν να πετύχουν αμέτρητα τέρματα οπουδήποτε.
Από την άλλη, δεν είναι απίθανο να γίνει το σίκουελ του Γιώργου Σαμαρά, του ΒίνσεντΤζάνσεν ή ακόμη και του Αλφόνσο Άλβες. Αυτές οι περιπτώσεις είναι ζωντανά παραδείγματα του ότι ο όγκος των γκολ που σκοράρει ένας επιθετικός στην Ολλανδία είναι μια ψευδαίσθηση και λέει περισσότερα για το εγχώριο ποδόσφαιρο παρά για τους ίδιους τους παίκτες.
Το μέλλον όμως δεν μπορεί να το προβλέψει κανείς, οπότε το μόνο για το οποίο μπορεί κανείς να μιλήσει είναι το παρελθόν και το παρόν. Ποια ήταν λοιπόν τα βήματα του Γιώργου Γιακουμάκη ώστε να είναι τώρα ένας από τους διεκδικητές του «χρυσού παπουτσιού»;
Ο Γιακουμάκης έκανε τα πρώτα του βήματα στον ποδοσφαιρικό κόσμο στον Πλατανιά όπου και έδειξε πως πιθανότατα θα είναι το «καυτό» όνομα του καλοκαιριού, σημειώνοντας 11 γκολ. Από εκεί μετακόμισε στην Αθήνα για λογαριασμό της ΑΕΚ, γράφοντας το όνομά του στον θρίαμβο της «Ένωσης» τη σεζόν 2017 – 2018.
Highight του περάσματός του από τους «κιτρινόμαυρους» αποτελεί αδιαμφισβήτητα το νικητήριο γκολ που σημείωσε στο 93ο λεπτό στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό. Κατά τ’ άλλα ο Έλληνας φορ δεν πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής και συνεπώς δεν κούμπωσε σωστά με την ομάδα, μετρώντας 3 γκολ και 2 ασίστ σε 48 συμμετοχές.



Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον δανεισμό του αρχικά στον ΟΦΗ κι έπειτα στην Γκόρνικ Ζάμπρζε. Σε αμφότερες ομάδες σημείωσε από τρία γκολ, παίρνοντας όμως περισσότερα λεπτά συμμετοχής.
Κάπως έτσι φτάνουμε στην τρέχουσα ποδοσφαιρική χρονιά. Ο Γιακουμάκης είναι πλέον ένας από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες, έχοντας σημειώσει 27 γκολ σε 30 ματς με την φανέλα της Ολλανδικής ομάδας!
Η φετινή του πορεία φάνηκε όμως από την αρχή. Στο ντεμπούτο του στην Eredivisie, στις 13 του περασμένου Αυγούστου και στο ματς της Φένλο κόντρα στην Έμεν, ο 26χρονος φορ κατάφερε να σκοράρει χατ τρικ χαρίζοντας στην ομάδα του τη νίκη με 5-3!



Η δύσκολη αρχή έχει πλέον περάσει. Όλα είναι στο χέρι του Γιακουμάκη, καθώς μνηστήρες από πολλές χώρες τον περιμένουν… στην γωνία. Μόνο εκείνος θα καθορίσει εάν η καριέρα του είναι ένα πυροτέχνημα ή αν θα συνεχίσει να λάμπει στον ποδοσφαιρικό ουρανό για πολύ καιρό ακόμα…

Ξανθίππη Δασκαλάκη

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης