Πρόσωπα

Τσέλσι: Ο Καντέ «εξέθεσε» όλο το κέντρο της Ρεάλ Μαδρίτης

Τσέλσι: Ο Καντέ «εξέθεσε» όλο το κέντρο της Ρεάλ Μαδρίτης
Από την πόρτα της εξόδου και την κόντρα με τον Λάμπαρντ, στην αποθέωση και την κυριαρχία απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης.
Όταν ο Γάλλος αποκτήθηκε το 2016 από την Λέστερ, η οποία μόλις είχε κερδίσει το πρωτάθλημα, για 32 εκατομμύρια λίρες, κανείς δεν περίμενε πως θα εξελιχθεί σε τόσο κομβικό παίκτη για τους «μπλε». Τέσσερις σεζόν μετά ο ίδιος παραμένει ένας από τους πιο παίκτες - κλειδιά στο κέντρο της ομάδας, ωστόσο η σχέση του με τον Φρανκ Λάμπαρντ έθεσε σε κίνδυνο της παρουσία του στην ομάδα.
 
Στην πόρτα της εξόδου

Kante_Lampard.jpg
 
Οι τραυματισμοί του Καντέ στο καλοκαίρι του 2020 με την Εθνική Γαλλίας, η προτίμηση του Άγγλου τεχνικού στον Ζορζίνιο στον χώρο του κέντρου και η σχέση των δύο ανδρών τον έφεραν κοντά στην έξοδο από τον σύλλογο. Παρί Σεν Ζερμέν και Ίντερ είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για τον διεθνή αμυντικό μέσο, με τον ίδιο αρχικά να εμφανίζεται θετικός στο ενδεχόμενο αποχώρησης του.
 
Μάλιστα αυτό που λέγεται ότι έσπασε το «γυαλί» ανάμεσα στους δύο άντρες, ήταν το γεγονός πως ο Καντέ είχε ζητήσει να παρευρεθεί στον γάμο ενός φίλου του, με τον Λάμπαρντ να του απαντά αρνητικά. Ο ίδιος ωστόσο τόνισε σε πολλές περιπτώσεις πως δεν υπάρχει πρόβλημα με τον Γάλλο και ότι παίζει σημαντικό ρόλο στα πλάνα του.

 
Η άφιξη του Τούχελ άλλαξε τα πάντα

Kante_Tuchel.jpg
 
Με την άφιξη του Τόμας Τούχελ στον πάγκο των «μπλε» τον Ιανουάριο αρκετοί παίκτες είδαν τον ρόλο τους και τον χρόνο συμμετοχής τους να αλλάζει. Επί Λάμπαρντ, ο Ζορζίνιο αγωνιζόταν ως «κόφτης», με τον Καντέ να ανεβαίνει σε ρόλο 8ριου. Αυτό άλλαξε με τον Τούχελ, ο οποίος έχει εκφράσει πολλές φορές το πόσο σημαντικός είναι στα πλάνα του.
 
Πλέον ο Γάλλος αγωνίζεται και πάλι ως 6αρι, είτε ως παρτενέρ του Ζορζίνιο, είτε του Κόβατσιτς. Ο Τούχελ γνωρίζει πως ο Γάλλος μέσος αντιμετωπίζει ακόμα προβλήματα με τους τραυματισμούς, με τον τεχνικό των «μπλε» να διαχειρίζεται το χρόνο συμμετοχής του και τα παιχνίδια στα οποία αγωνίζεται.

 
Το «σόου» απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης

NGolo_Kante.jpg
 
Μπορεί Ρεάλ και Τσέλσι να έμειναν στο 1-1 για τον πρώτο ημιτελικό του Champions League, ωστόσο ο Γάλλος ήταν, με διαφορά, ο καλύτερος παίκτης του αγώνα. Κάλυψε συνολικά 11.1 χιλιόμετρα, με τον μοναδικό που είχε περισσότερα να είναι ο Ζορζίνιο με 12.1, είχε ποσοστό 88% στις πάσες, ενώ είχε 6 επιτυχημένες ντρίμπλες, την ώρα που ολόκληρη η ομάδα της Ρεάλ είχε 5.
 
 Το 1-1 του πρώτου αγώνα αφήνει «ανοικτό» το εισιτήριο για τον τελικό, ενώ όλα θα κριθούν στην ρεβάνς στο Λονδίνο. Οι «μπλε» έδειξαν πως δεν φοβούνται την Ρεάλ, ούτε κλείστηκαν στο δικό τους κομμάτι του γηπέδου. Μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε ο Καντέ, ο οποίος έπαιζε κυριολεκτικά για… όλο το κέντρο της Ρεάλ. Στην καλή του μέρα, ο Καντέ θυμίζει σε όλους πως είναι ένας παίκτης κορυφαίου επιπέδου, ένας Παγκόσμιος πρωταθλητής με την Γαλλία και δύο φορές πρωταθλητής Premier League με Τσέλσι και Λέστερ.
 
Το συμβόλαιο του με τους «μπλε» τον κρατά στο Λονδίνο μέχρι το 2023, όταν θα έχει φτάσει πλέον τα 32 του χρόνια. Το μόνο σίγουρο είναι πως, πάρα το επιβαρυμένο πρόγραμμα σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο και τους τραυματισμούς που τον έχουν κρατήσει εκτός τα τελευταία δύο χρόνια, ο Καντέ είναι ίσως ο πιο κομβικός παίκτης στο ρόστερ των Λονδρέζων.

Μάριος Αγγελέτος
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης