Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Πόλο: Ασταμάτητη η Ελλάδα με άμυνα για σεμινάριο «βούλιαξε» το Μαυροβούνιο με 10-4 (video)

Πόλο: Ασταμάτητη η Ελλάδα με άμυνα για σεμινάριο «βούλιαξε» το Μαυροβούνιο με 10-4 (video)
Μεγάλη νίκη με 10-4 για την Ελλάδα κόντρα στο Μαυροβούνιο και πρόκριση στους «4» των Ολυμπιακών Αγώνων μετά από 17 χρόνια, όπου θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία (06/08, 09:30)!
Σχετικά Άρθρα
Άλλη μία τεράστια νίκη για την Εθνική Πόλο Ανδρών που επικράτησε του Μαυροβουνίου με 10-4 στον προημιτελικό του Ολυμπιακού Τουρνουά παίζοντας άμυνα για σεμινάριο και βάζοντας πλώρη για ένα μετάλλιο! Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ντίνος Γενηδουνιάς με πέντε γκολ. Εξαιρετικός και ο Μάνος Ζερδεβάς. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου θα αντιμετωπίσει στους «4» την Ουγγαρία που επικράτησε με 15-11 της Κροατίας. Να σημειώσουμε ότι η Ελλάδα προκρίνεται στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων για πρώτη φορά μετά το 2004!

Η Ελλάδα άνοιξε το σκορ με γκολ του Γενηδουνιά στο «γάμα», 2'35" πριν το τέλος του πρώτου οκταλέπτου, το οποίο έληξε τελικά με 1-0. Το Μαυροβούνιο ισοφάρισε σε 1-1 στην πρώτη επίθεση του δεύτερου οκταλέπτου, με τον Μπρούλιακ να σκοράρει από την περιφέρεια. Η απάντηση ήρθε αμέσως δια χειρός Φουντούλη, που έδωσε ξανά προβάδισμα (2-1) στην ελληνική ομάδα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε να εκμεταλλευτεί για πρώτη φορά τον παίκτη παραπάνω, μετά από τρεις άκαρπες προσπάθειες, με τον Γκιουβέτση να γράφει το 3-1. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, με την ελληνική άμυνα και τις αποκρούσεις του Ζερδεβά να κάνουν τη διαφορά. 





Στο ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου, η Ελλάδα κέρδισε πέναλντι. Ο Γενηδουνιάς δε λάθεψε και διαμόρφωσε το 4-1 δίνοντας αέρα τριών τερμάτων στην ελληνική ομάδα. Ο Ζερδεβάς έκανε μια ακόμα καίρια επέμβαση στο τετ α τετ με τον Πέρκοβιτς, στην κόντρα επίθεση, αναγκάζοντας τον Γκοΐκοβιτς να καλέσει τάιμ αουτ. Μετά από μία άστοχη επίθεση του Μαυροβουνίου και μια κερδισμένη αποβολή για την Ελλάδα, ήρθε η σειρά του Θοδωρή Βλάχου να πάρει τάιμ άουτ, ωστόσο οι παίκτες του δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τελικά το αριθμητικό πλεονέκτημα. Λίγο αργότερα, ο Γενηδουνιάς βρήκε ξανά δίχτυα για το 5-1! Νέο πέναλντι για την Εθνική μας ομάδα και τέταρτο προσωπικό τέρμα του Ντίνου Γενηδουνιά, που κάνει την Ελλάδα απόλυτο αφεντικό, περίπου δύο λεπτά πριν τη λήξη του τρίτου οκταλέπτου. Μετά από ενάμιση οκτάλεπτο, το Μαυροβούνιο κατάφερε να σκοράρει με τον Ίβοβιτς και μείωσε σε 6-2. 

Ο Τσούτσκοβιτς σκόραρε με πλάτη στο ελληνικό τέρμα και μείωσε σε 6-3 μπαίνοντας στην τελική ευθεία της αναμέτρησης. Η απάντηση δεν άργησε να έρθει, με τον Παπαναστασίου να χρίζεται κι αυτός σκόρερ και να διαμορφώνει το 7-3 στον παίκτη παραπάνω. Στα μέσα του τελευταίου οκταλέπτου ήρθε η σειρά του Αργυρόπουλου να πετύχει ένα γκολ, για να γράψει το 8-3 και να δώσει τη χαριστική βολή στους Μαυροβούνιους, ξεσπώντας σε έξαλλους πανηγυρισμούς! Ο Γενηδουνιάς δεν αρκέστηκε σε αυτό και πετυχαίνοντας το πέμπτο του τέρμα έγραψε το 9-3. Ο Ίβοβιτς μείωσε σε 9-4, αλλά ο Καπότσης απάντησε για το 10-4, που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης. 




Τα οκτάλεπτα: 1-0, 2-1, 3-1, 4-2

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Καπότσης, Φουντούλης, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος

Μαυροβούνιο
 (Γκοΐκοβιτς): Κάντιτς, Μπργκούλιαν, Πέρκοβιτς, Πέτκοβιτς, Τσούσκοβιτς, Πόπαντιτς, Βίντοβιτς, Ουκρόπινα, Ίβοβιτς, Σπάιτς, Μάτκοβιτς, Μπανίσεβιτς


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης