Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Τζόκοβιτς: «Χωρίς πίεση, δεν υπάρχει επαγγελματικός αθλητισμός»

Τζόκοβιτς: «Χωρίς πίεση, δεν υπάρχει επαγγελματικός αθλητισμός»
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς την Τετάρτη (28/7) προκρίθηκε στα προημιτελικά του μονού ανδρών, στο Ολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο, καθώς και στα προημιτελικά του μικτού διπλού, έχοντας ως παρτενέρ τη Νίνα Στογιάνοβιτς.
Σχετικά Άρθρα

Ο Σέρβος Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτςέχει βάλει πλώρη για δυο χρυσά μετάλλια και στις δηλώσεις του αμέσως μετά τις νίκες του, σχολίασε τον… ντόρο που έχει προκαλέσει στην παγκόσμια κοινότητα, όσο βρίσκεται κοντά στην πραγματοποίηση του Golden Grand Slam.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Το να πρέπει να διαχειριστείς κάποιου είδους πίεσης, είναι προνόμιο. Χωρίς πίεση, δεν υπάρχει επαγγελματικός αθλητισμός.

Αν θέλεις να βρίσκεσαι στο κορυφαίο επίπεδο, πρέπει να μάθεις να διαχειρίζεσαι την πίεση και πρέπει να ξέρεις πως πρέπει να αντιδράς σε πιεστικές καταστάσεις. Εντός κι εκτός γηπέδων.

Προσπαθώ να μην ακούω όλο αυτό τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί για το Golden Slam. Δεν μπορώ να πω πως δεν ακούω τι γίνεται, δεν μπορώ να πω πως δεν βλέπω τι γίνεται. Τα καταλαβαίνω όλα.

Όμως, έχω δημιουργήσει έναν μηχανισμό μέσα μου, που ξέρει τι πρέπει να κάνει για να μην με επηρεάσουν όλα όσα συμβαίνουν. Ξέρω πως έχω την κατάλληλη εμπειρία για να μπω στο court και να παίξω το καλύτερό μου τένις.

Στο Ρίο, είχα γνωρίσει μια πολύ δύσκολη ήττα από τον Ντελ Πότρο. Και τότε ήμουν το μεγάλο φαβορί για το χρυσό, γιατί είχα κερδίσει τα τέσσερα από τα τελευταία πέντε Grand Slams και ήμουν ο Νο1 του κόσμου.

Τώρα, συμβαίνει κάτι παρόμοιο, όμως πιστεύω πως είμαι πιο έμπειρος, ξέρω πνευματικά πως πρέπει να ανταποκριθώ, ώστε να αισθανθώ όσο καλύτερα γίνεται, εντός κι εκτός court».

www.bnsports.gr 


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης