Πόλο: Πήγε να πνιγεί από λάθη της κράτησε το 6-6 με Ιταλία και προχωράει (video)

Πόλο: Πήγε να πνιγεί από λάθη της κράτησε το 6-6 με Ιταλία και προχωράει (video)

Η Εθνική πόλο έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια της, με τους Ιταλούς να κάνουν ένα εξαιρετικό τέταρτο οκτάλεπτο για το τελικό 6-6.

Οι Ιταλοί ήταν αυτοί που πέτυχαν το πρώτο γκολ με τον Αϊκάρντι, με τους Έλληνες διεθνείς να αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα τα πρώτα λεπτά στην επίθεση. Την ίδια ώρα, ο Ζερδεβάς με τις αποκρούσεις του ήταν αυτός που κρατούσε χαμηλά στο σκορ την Ιταλία, με το 1-0 να παραμένει τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου οκταλέπτου.

Η Εθνική βρήκε το πρώτο γκολ με τον Βλαχόπουλο, μετά από ωραία πάσα του Μουρίκη, με το 1-1 να είναι το σκορ του οκταλέπτου. Η ομάδα του Βλάχου ξεκίνησε με δοκάρι του Αργυρόπουλου στο δεύτερο οκτάλεπτο, ενώ η άμυνα κατάφερε να σταματήσει το σουτ του Ντόλτσε. Οι Έλληνες διεθνείς δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τον παίκτη παραπάνω, με τους Ιταλούς να βγάζουν την άμυνα και τον Λουόνγκο να κάνει λίγο αργότερα το 2-1.


Ο Παπαναστασίου «έγραψε» με ωραίο σουτ το 2-2, με τους Ιταλούς να μην μπορούν να σκοράρουν σε διπλή ευκαιρία στο τέλος του ημιχρόνου. Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, οι Ιταλοί δεν εκμεταλλεύτηκαν τον παίκτη παραπάνω, με τον Γενηδουνιά να κάνει με φοβερό σουτ το 2-3.



Οι Έλληνες διεθνείς πήραν «αέρα» τριών τερμάτων, με τους Καπότση και Αργυρόπουλο να διαμορφώνουν στην συνέχεια το 2-5. Οι παίκτες του Βλάχου δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους Ιταλούς, με τον Βλαχόπουλο να κάνει με νέο τέρμα το 2-6 στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου.



Στο τελευταίο οκτάλεπτο οι Ιταλοί ανέβασαν «στροφές», με τον Φιλιόλι να μειώνει σε 3-6 με πέναλτι, ενώ λίγα λεπτά αργότερα, με νέο του γκολ το σκορ έγινε 4-6.  Ο Ζερδεβάς σταμάτησε το σουτ του Φιγκάρι, με την Ελλάδα να παίζει με δύο παίκτες λιγότερους, ωστόσο δύο λεπτά πριν το τέλος ο Αϊκάρντι έκανε το 5-6. Μετά τον Βλαχόπουλο, η Εθνική έχασε και τον Γενηδουνιά με τρίτη αποβολή, με τον Ετσενίκε να «γράφει» το 6-6 και να ολοκληρώνει την επιστροφή της Ιταλίας.

Αυτή ήταν η ισοπαλία της Εθνικής απέναντι στην Ιταλία σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ μετρά πέντε νίκες και μόλις μία νίκη, από το 2004 και τους Αγώνες της Αθήνας.




Οκτάλεπτα: 1-1, 1-1, 0-4, 4-0

ΙΤΑΛΙΑ (Καμπάνια): Ντελ Λούγκο, Ντι Φλούβιο, Λουόνγκο 1, Φιλιόλι 2, Πρεσιούτι, Βελότο, Ρενζούτο, Εστενίκε 1, Φιγκάρι, Μποντέγκας, Αϊκάρντι 1, Ντόλτσε.

ΕΛΛΑΔΑ (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος 1.

Αναλυτικά η βαθμολογία:
ΗΠΑ 4
Ιταλία 3
Ελλάδα 3
Ουγγαρία 0
Ιαπωνία 0
Νότια Αφρική 0

Οι επόμενες αγωνιστικές:

Πέμπτη 29 Ιουλίου
04:00: Ουγγαρία - Νότια Αφρική
08:00: ΗΠΑ - Ιταλία
12:10: Ελλάδα – Ιαπωνία

Σάββατο 31 Ιουλίου
08:00: ΗΠΑ - Ουγγαρία
12:20: Ιταλία - Ιαπωνία
13:50: Νότια Αφρική - Ελλάδα

Δευτέρα 2 Αυγούστου
04:00: Ουγγαρία - Ιταλία
05:30: Ελλάδα - ΗΠΑ
12:20: Ιαπωνία - Νότια Αφρική

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης