Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Andrew Butchart: Άνοιξε η «πόρτα» του Τόκιο μετά την αναστολή της απαγόρευσης για τον δρομέα!

Andrew Butchart: Άνοιξε η «πόρτα» του Τόκιο μετά την αναστολή της απαγόρευσης για τον δρομέα!
O δρομέας της Μεγάλης Βρετανίας, Andrew Butchart, θα λάβει κανονικά συμμετοχή στο Τόκιο έπειτα από αναστολή της απαγόρευσης...

Ο Βρετανός δρομέας 5.000 μέτρων, Andrew Butchart, θα διαγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αφού η UK Athletics αποφάσισε την αναστολή της απαγόρευσης που του είχε επιβληθεί, όταν δήλωσε ότι παραποίησε ένα αποτέλεσμα τεστ Covid-19, για να μεταβεί πιο γρήγορα στη Βρετανία.

Μιλώντας σε ένα podcast, το οποίο έχει πλέον διαγραφεί, ο 29χρονος φέρεται να είπε ότι άλλαξε την ημερομηνία σε παλαιότερο τεστ PCR προκειμένου να το χρησιμοποιήσει ως αρνητικό. Αυτό συνέβη μετά από καθυστέρηση στην επιστροφή των αποτελεσμάτων του νέου τεστ που είχε υποβληθεί, στην προσπάθεια επιστροφής του από τις ΗΠΑ.

Κατηγορήθηκε για δηλώσεις που «ενδέχεται να φέρουν τον αθλητισμό σε ανυποληψία» και του επιβλήθηκε 12μηνη απαγόρευση, με αναστολή για δύο χρόνια, και πρόστιμο 5.000 λιρών.

Μετά από τη γνωστοποίηση των ποινών, ο Butchart δήλωσε στους Times: «Χρησιμοποίησα το παράδειγμα των αθλητών που ξέρω ότι έχουν προβάλει προηγούμενα αποτελέσματα PCR για να περάσουν από το check-in, αλλά όχι για λόγους μεταναστευτικούς. Δεν το έχω κάνει αυτό, αλλά γνωρίζω ανθρώπους που το έχουν κάνει». Την ίδια ώρα, ζήτησε συγγνώμη τόσο από την ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας, όσο και από τους διοργανωτές του Τόκιο.

Θυμίζουμε πως ο Butchart στους Αγώνες του Ρίο, το 2016, είχε τερματίσει στην έκτη θέση του αγωνίσματός του. Ο τελικός των φετινών Αγώνων έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί την Παρασκευή 6 Αυγούστου, με τις σειρές να λαμβάνουν χώρα τρεις μέρες νωρίτερα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης