Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: «Σοκ» για τις ΗΠΑ, η Sha'Carri Richardson βρέθηκε θετική στην κάνναβη!

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: «Σοκ» για τις ΗΠΑ, η Sha'Carri Richardson βρέθηκε θετική στην κάνναβη!
Το ταξίδι στο Τόκιο, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, για την σπρίντερ των Ηνωμένων Πολιτειών, Sha'Carri Richardson, είναι ξαφνικά αμφιλεγόμενο αφού φέρεται να απέτυχε σε δοκιμή ναρκωτικών.
Σχετικά Άρθρα

Σύμφωνα με τον Tyler Dragon του Cincinnati Enquirer, η Richardson αντιμετωπίζει αναστολή 30 ημερών μετά από θετική δοκιμή για μαριχουάνα.

Η 21χρονη από το Ντάλας του Τέξας, προκρίθηκε στους αγώνες του 2020 στα 100 μέτρα, έχοντας κάνει χρόνο 10.86 στις Ολυμπιακές δοκιμές των ΗΠΑ στα τέλη Ιουνίου, ενώ στο παρελθόν έχει τρέξει τον έκτο ταχύτερο χρόνο στην ιστορία των 100 μέτρων, περνώντας το δικό της προσωπικό ρεκόρ από 10,72 τον περασμένο Απρίλιο.

 

Ο Andre Lowe από την Τζαμάικα ανέφερε ότι «ίχνη της ουσίας» βρέθηκαν στο δείγμα της Richardson που συλλέχθηκε στις Ολυμπιακές Δοκιμές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει αυτόματος αποκλεισμός της.

Ο κατάλογος απαγορευμένων ουσιών του Παγκόσμιου Οργανισμού κατά του Ντόπινγκ περιλαμβάνει όλα τα φυσικά και συνθετικά κανναβινοειδή - με εξαίρεση την κανναβιδιόλη - αλλά καθορίζει ότι απαγορεύονται κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού. Όπως σημείωσε ο Lowe, εάν ένας αθλητής μπορεί να αποδείξει ότι δεν χρησιμοποίησε την ουσία κατά τη διάρκεια των δοκιμών, μπορεί να τιμωρηθεί μόνο με μια απαγόρευση τριών μηνών, η οποία θα μπορούσε επίσης να μειωθεί εάν ο αθλητής ακολουθεί εγκεκριμένο πρόγραμμα θεραπείας.

Εάν η Richardson ακυρώσει τη θέση της στην Ολυμπιακή ομάδα, η Τζένα Πραντίνι - η οποία κατέλαβε την τέταρτη θέση στα 100 μέτρα - θα είναι η αντικαταστάτης της.

Η απόφαση εναπόκειται επομένως στον Οργανισμό κατά του Ντόπινγκ των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με τις οδηγίες του USTAF:

«Η USADA χειρίζεται όλες τις πτυχές της πειθαρχικής διαδικασίας εάν ένα δείγμα είναι θετικό είτε εγχώρια είτε διεθνώς. Εάν το θετικό δείγμα δοθεί σε εγχώριο διαγωνισμό που έχει εγκριθεί από την USATF, η USADA θα ειδοποιήσει τον αθλητή για το αποτέλεσμα της δοκιμής. Εάν έχει εγκριθεί από την IAAF, η IAAF θα ειδοποιήσει την USATF και η USATF θα ειδοποιήσει τον αθλητή και θα ενημερώσει την USADA, η οποία θα χειριστεί το υπόλοιπο της διαδικασίας».

Δεν είναι σαφές πότε θα μπορούσε να προκύψει επίσημη ανακοίνωση από το USTAF ή πώς θα μοιάζει το πλήρες χρονοδιάγραμμα για οποιαδήποτε πιθανό πειθαρχικό παράπτωμα της Sha'Carri Richardson.

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης