World Sports

Oλυμπιακοί Αγώνες: Wayde Van Niekerk και Sha’Carri Richardson προκρίθηκαν στο Τόκιο, δεν τα κατάφερε η Caster Semenya

Oλυμπιακοί Αγώνες: Wayde Van Niekerk και Sha’Carri Richardson προκρίθηκαν στο Τόκιο, δεν τα κατάφερε η Caster Semenya
Wayde Van Niekerk και Sha'Carri Richardson κέρδισαν το εισιτήριο των Ολυμπιακών Αγώνων, σε αντίθεση με την Caster Semenya που τερμάτισε τέταρτη στα προκριματικά...

O Wayde Van Niekerk κατάφερε να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και θα κληθεί να υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο στα 400μ. του Ρίο το 2016.

Ο 28χρονος Νοτιοαφρικανός τερμάτισε με χρόνο 44,56 δευτερόλεπτα στη Μαδρίτη (ήταν δηλαδή μέσα στο απαιτούμενο 44,90) και βγήκε δεύτερος στην κούρσα πίσω από τον Ισπανό, Άντονι Χοσέ Ζαμπράνο.

Ο Van Niekerk σημείωσε το παγκόσμιο ρεκόρ των 400μ κερδίζοντας το χρυσό στο Ρίο το 2016, αλλά έκτοτε ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τραυματισμό στο γόνατο, με αποτέλεσμα να «παλεύει» για την συμμετοχή του στην επόμενη Ολυμπιάδα.

Εν τω μεταξύ, η συμπατριώτισσά του, Caster Semenya, δεν κατάφερε και πάλι να προκριθεί στα 5.000μ γυναικών στο Τόκιο.

Η διπλή Ολυμπιονίκης των 800μ έτρεξε 15:57.12, γεγονός που την αφήνει εκτός ορίου που είναι στα 15:10 και τερμάτισε τέταρτη σε αγώνα στη Γερμανία.

Μάλιστα, η ίδια δεν επιτρέπεται να αγωνιστεί μεταξύ 400μ και ενός μιλίου χωρίς να ακολουθήσει αγωγή που μειώνει την τεστοστερόνη ακολουθώντας έναν κανόνα που εισήγαγε η World Athletics το 2019, κάτι που η Semenya αρνείται.
E4S8Q8XXoAQybYe.jpg

Στους αντίστοιχους προκριματικούς στίβου των Ηνωμένων Πολιτειών, η Sha'Carri Richardson έκλεισε… εισιτήρια για το Τόκιο, αφού έτρεξε 10.86 για να κερδίσει τα 100μ γυναικών.

Μετά τον αγώνα δήλωσε πως «Αυτή η χρονιά ήταν τρελή για μένα…Είμαι ακόμα εδώ, ενώ την περασμένη εβδομάδα ανακάλυψα ότι η βιολογική μου μητέρα πέθανε…Και ακόμα επιλέγω να κυνηγήσω τα όνειρά μου, ακόμα έρχομαι εδώ, κάνοντας την οικογένεια που έχω σε αυτή τη γη περήφανη».

Η Javianne Oliver (10.99) και η Teahna Daniels (11.03) τερμάτισαν δεύτερες και τρίτες αντίστοιχα, καταλαμβάνοντας επίσης τις Ολυμπιακές θέσεις τους στα 100μ.

Όσοι ακόμη αθλητές επιθυμούν να «πιάσουν» τους χρόνους που θα τους στείλουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, δύνανται να το πραγματοποιήσουν μέχρι και τις 29 Ιουνίου, σύμφωνα με τις προθεσμίες της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Σταυρούλα Μουστακάτου

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης