Basket Talk

Μάριο Χεζόνια: «Τα ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα»

Μάριο Χεζόνια: «Τα ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα»

Ο Μάριο Χεζόνια αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Με τη σειρά του και αυτός έδειξε την αγάπη του προς την ομάδα που με κάθε ευκαιρία την διατυμπάνιζε

Σχετικά Άρθρα
109 μέρες πέρασαν από τη μέρα που ανακοινώθηκε μέχρι αυτή που είπε "αντίο" στον Παναθηναϊκό. Ας θυμηθούμε τα... πράσινα έργα του αυτό το διάστημα. Τι έλεγε, τι έκανε, τι υποσχέθηκε και τι τελικά συνέβη...

22 Φεβρουαρίου: Έσκασε η μεταγραφική «βόμβα» του Μάριο και φίλοι του «τριφυλλιού», δεν πίστευαν στα αυτιά τους. Ο Κροάτης… χαιρέτησε τους «πράσινους», στα Ελληνικά, μέσω των προσωπικών του socialmedia με μια φωτογραφία δημιουργημένη από τους φανατικούς οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Μάλιστα 2 μέρες αργότερα ο ίδιος θυμήθηκε τις στιγμές… πρόκρισης του Παναθηναϊκού το 2011 μέσα στο κλειστό του ΟΑΚΑ που του έδιναν την πρόκριση για το Final Four της Βαρκελώνης και έγραψε: «ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟ ΟΑΚΑ».

Κατά την διάρκεια των επόμενων ημερών ο Χεζόνια αναδημοσίευε συνέχεια αναρτήσεις των… ανυπόμονων οπαδών.

25 Φεβρουαρίου: Εν μέσω σκληρού lockdownσε όλη την Ελλάδα, ο Μάριο Χεζόνια φτάνει στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος όπου εκεί τον περιμένουν εκατοντάδες φίλαθλοι του Παναθηναϊκού αγνοώντας παντελώς για τις απαγορεύσεις. Ο πρώην NBAerέφτασε στην Αθήνα και οι αφίξεις  μετατράπηκαν σε… κανονική κερκίδα.

«Εδώ είναι η οικογένεια μου. Ανυπομονώ να ενταχθώ στην ομάδα. Είναι η οικογένεια μου. Όταν ο Παναθηναϊκός πήρε την Ευρωλίγκα στη Βαρκελώνη ήμουν εκεί και γιόρτασα μαζί με τη Θύρα 13. Για εμένα υπάρχει μόνο ο Παναθηναϊκός», είπε μεταξύ άλλων στις καθιερωμένες δηλώσεις του στους δημοσιογράφους.


1 Μαρτίου
: Στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη ο Μάριο Χεζόνια στην ΕΡΤ και λίγες μέρες πριν κάνει το ντεμπούτο του με το «τριφύλλι», μίλησε αναλυτικά για πολλά «φλέγοντα» θέματα. Για την υποδοχή, για το FinalFourτου ’11, για τον Διαμαντίδη και για το… μέλλον του με τον Παναθηναϊκό.


7 Μαρτίου
: Ο Κροάτης ξεκλέβοντας λίγο ελεύθερο χρόνο, επισκέφθηκε και να ποζάρε έξω από το γήπεδο Απόστολος Νικολαΐδης, μπροστά από τις τοιχογραφίες των «πράσινων» οπαδών. Φυσικά δεν παρέλειψε να μοιραστεί αυτές τις στιγμές, γράφοντας: «ΜΟΝΟ ΠΑΟ». Το αποτέλεσμα; Παράκρουση στους φαν του Παναθηναϊκού...


16 Μαρτίου
: Μια ιδιαίτερη φωτογράφιση, που μάλιστα σχολιάστηκε κατά την… φυγή του ήταν και η συγκεκριμένη. Ποζάροντας μπροστά από την τροπαιοθήκη του μπασκετικού Παναθηναϊκού έγραψε: «Ποτέ δεν παίζω για να γεμίζω το πορτοφόλι μου, μόνο για να θρέψω την ψυχή μου».


1 Απριλίου:
Μετά την περιπετειώδη… νίκη του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ απέναντι στην Αρμάνι, ο φόργουορντ των «πρασίνων» στις καθιερωμένες δηλώσεις μετά τον αγώνα εκστασιάστηκε και μεταξύ άλλων είπε: «Θέλω να είμαι εδώ και του χρόνου. Η καρδιά μου είναι έξω από το σώμα μου για την ομάδα αυτή».

12 Μαΐου: Ενώ ο Παναθηναϊκός βρισκόταν στα Playoffs και η σειρά με τον Ιωνικό Νικαίας ήταν σε εξέλιξη, ο Μάριο βίωνε, για πρώτη φορά, πως είναι να αγωνίζεσαι σε γεμάτο ΟΑΚΑ. Ένα μοναδικό δώρο που του προσέφερε ο ΟΠΑΠ, με ειδικό εξοπλισμό.


15 Ιουνίου: Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και πριν ενισχύσει την Εθνική Κροατίας ο Μάριο Χεζόνια μίλησε σε ελληνικό ΜΜΕ όπου… προμήνυε την επερχόμενη ανανέωση συνεργασίας με τους πράσινους...

«Για μένα ο Παναθηναϊκός είναι σαν οικογένεια. Ο ατζέντης μου πρέπει να έρθει στην Ελλάδα, θα το κάνει σύντομα. Οι δύο πλευρές πρέπει να διαπραγματευτούν αλλά και να φερθούν σωστά και απέναντι στη Μπαρτσελόνα, η οποία έχει τα δικαιώματά μου ακόμα και σήμερα. Θα αποφασίσω τον Αύγουστο».

26 Ιουνίου: «Ο Παναθηναϊκός είναι το σπίτι μου, ελπίζω να μείνω», ήταν τα τελευταία λόγια που είπε ο «SuperMario» σε συνέντευξη στην Κροατία

22 Ιουλίου: Τέσσερις μέρες μετά την κατάθεση πρότασης για 2ετές συμβόλαιο με συνολικές απολαβές 2 εκατομμύρια ευρώ αρκεί να τα... βγει πρώτα με τη Μπαρτσελόνα ο Χεζόνια απαντάει μέσω του ατζέντη του Κρίστοφερ Χιλ ότι δεν την αποδέχεται! Το σοκ σε μεγάλη μερίδα των οπαδών μεγάλο και μεσημέρι της Πέμπτης (22/7) πολλοί εξαπέλυσαν «πυρ» στους λογαριασμούς social media του μπασκετμπολίστα. Ο ίδιος απάντησε σε κάποια από τα σχόλια με πιο χαρακτηριστικό το παρακάτω που έριχνε ευθύνες για το "διαζύγιο" και στη διοίκηση της ΚΑΕ:

«Δεν είναι ανόητοι φίλε, είναι αληθινοί. Δεν θέλω να κατηγορήσετε τον Παναθηναϊκό μας, κατηγορήστε εμένα. Νιώθω ότι τους απογοήτευσα και τώρα δεν μπορώ να επιλέξω με βάση την καρδιά μου. Δεν θα μπω ποτέ στην Ελλάδα με άλλη φανέλα και δεν θα παίξω ποτέ κόντρα στον Παναθηναϊκό», ενώ απαντώντας σε έναν άλλον ανέφερε: «Δεν είναι τα χρήματα το θέμα ρε φίλε. Ποτέ! Θα γυρίσω σύντομα στο σπίτι μας».


Ο Μάριο προφανώς και δεν έμεινε ευχαριστημένος από την πρόταση του Παναθηναϊκού ή έχει ήδη στα χέρια του πολύ καλύτερη. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αναιρέσει όλα του τα λεγόμενα. Το χρηματικό κομμάτι προφανώς και είναι το μείζον και ας διατυμπάνιζε το ακριβώς αντίθετο τους προηγούμενους τρεις μήνες...

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης