πάμε euro

EURO 2020, Πορτογαλία – Γερμανία 2-4: Άστραψε και βρόντηξε στο Μόναχο και εμφανίστηκε η κανονική Γερμανία!

EURO 2020, Πορτογαλία – Γερμανία 2-4: Άστραψε και βρόντηξε στο Μόναχο και εμφανίστηκε η κανονική Γερμανία!

6ος όμιλος: «Φωτιά» έβαλε στον τελευταίο όμιλο του EURO η Γερμανία, η οποία παίζοντας εκπληκτικό ποδόσφαιρο, επικράτησε της Πορτογαλίας με 4-2 και διεκδικεί πλέον, ακόμη και την πρωτιά!

Και στο τέλος, κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί… Τι και αν βρέθηκε πίσω στο σκορ, τι και αν για είκοσι λεπτά βρισκόταν δεδομένα εκτός συνέχειας της διοργάνωσης, η Γερμανία βρήκε τα «ψυχικά» αποθέματα να φέρει… τούμπα το ματς και να μπει για τα καλά στο «κόλπο» της πρόκρισης.

Ενώ προηγήθηκε η Πορτογαλία με το 12ο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο σε τελική φάση EURO, ανέτρεψε πριν από το ημίχρονο την κατάσταση η Γερμανία χάρη σε δύο αυτογκόλ της ομάδας του Σάντος, πράγμα που λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά στην διοργάνωση και «κλείδωσε» τη νίκη της με δύο γκολ που έφεραν φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Γκόσενς!

Πρόκειται για την πιο βαριά ήττα της Πορτογαλίας στο EURO, με τον Ρονάλντο να σημειώνει γκολ και ασίστ, στο ίδιο ματς, για πρώτη φορά μετά τον ημιτελικό του EURO του 2016!

Εκπληκτική η Γερμανία, διέσυρε την τελευταία πρωταθλήτρια, πράγμα που συμβαίνει σε τόσο μεγάλη έκταση, μόλις για τρίτη φορά στην ιστορία του EURO (Κροατία – Δανία 3-0, 1996), (Πορτογαλία – Γερμανία 3-0, 2000).

Το «αποφασιστικό» ξεκίνημα της Γερμανίας στο ντέρμπι

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι η Γερμανία, με την ομάδα του Γιόαχιμ Λεβ να φανερώνει από νωρίς τις προθέσεις της, ώστε να αναπληρώσει την ήττα της πρώτης αγωνιστικής από την Γαλλία.

Με όπλο το απαράμμιλο πάθος τους, οι Γερμανοί σκόραραν στο 4ο λεπτό με τον Γκόσενς, αλλά το γκολ τους ακυρώθηκε για χέρι του Μίλερ στο ξεκίνημα της φάσης, με τον VAR να κάνει αισθητή την παρουσία του, πριν από την συμπλήρωση του πρώτου πενταλέπτου.

Παρόλα αυτά, οι Γερμανοί δεν απογοητεύτηκαν, αλλά συνέχισαν να απειλούν, μετρώντας τρεις ακόμη τελικές προσπάθειες, προτού δεχθούν το «σοκ» ενός γκολ που αποτέλεσε «μαχαιριά», με βάση το ξεκίνημα που είχαν πραγματοποιήσει.


Φάσεις οι Γερμανοί, το γκολ οι Πορτογάλοι με τον Κριστιάνο Ρονάλντο

Και ενώ όλα έδειχναν πως το προβάδισμα της Γερμανίας ήταν θέμα χρόνου, αναλογικά με το μομέντουμ της αναμέτρησης, οι Πορτογάλοι φρόντισαν να αποδείξουν πως έχουν τον τρόπο να απειλούν όταν έχουν ανοικτούς χώρους.

Κάπως έτσι, στο 13ο λεπτό, σε μία φάση που ξεκίνησε από κόρνερ της Γερμανίας, βγήκαν γρήγορα στην αντεπίθεση, και με τελικό αποδέκτη τον Κριστιάνο Ρονάλντο  έπειτα από ασίστ του Ντιέγκο Ζότα, πήραν ένα ανέλπιστο προβάδισμα!

Με το γκολ του αυτό, μάλιστα, ο Πορτογάλος έφτασε τα 19, σε τελικές φάσεις EURO και Μουντιάλ, όντας πρώτος (μαζί με τον Κλόζε) και σε αυτήν την σχετική κατηγορία, καθώς κανένας άλλος Ευρωπαίος ποδοσφαιριστής δεν έχει πετύχει κάτι ανάλογο!


Η ισοφάριση των Γερμανών και η ανατροπή πριν από το ημίχρονο, με δύο αυτογκόλ!

Σε ένα εξαιρετικό πρώτο μισάωρο, το οποίο χαρακτηρίστηκε από τον «τρελό» ρυθμό που διέθετε από το ξεκίνημά της η αναμέτρηση, δεν… γινόταν να μην βρει γκολ η Γερμανία. Το σύνολο του Λεβ διαχειρίστηκε ορθά, εκ του αποτελέσματος, το γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο, συνέχιζε να πιέζει και ανταμείφθηκε!

Άμεση συνέπεια αποτέλεσε η ισοφάριση της ομάδας του, τρία λεπτά μετά την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, από μία «περίεργη» φάση που κατέληξε σε αυτογκόλ του Ρούμπεν Ντίας, έπειτα από την σχετική πίεση που του άσκησε ο Χάβερτς!


Και σαν να μην έφτανε αυτό, η Γερμανία προέβη άμεσα σε ανατροπή, και πάλι με τον ίδιο τρόπο! Οι Πορτογάλοι δεν μπορούσαν να διαχειριστούν τον ρυθμό που έδωσε η Γερμανία στο ματς, συνέχιζαν να υποπίπτουν σε λάθη και «τιμωρήθηκαν» στο 37ο λεπτό!

Αυτή την φορά, άτυχος στάθηκε ο Γκερέϊρο, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, με την Γερμανία να ανατρέπει την κατάσταση, να χάνει στο τέλος του ημιχρόνου ακόμη μία «τεράστια» φάση από τον Γκνάμπρι, και να οδηγείται στο ημίχρονο με το σκορ υπέρ της!


Απίστευτη Γερμανία και 3-1 με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους!

Την εξαιρετική της εικόνα διατήρησε και στο δεύτερο ημίχρονο η Γερμανία, με το σύνολο του Λεβ να αναβιώνει με το αγωνιστικό του πρόσωπο, την…  παλιά, καλή Γερμανία!

Διαθέτοντας λοιπόν φοβερή ψυχολογία, προερχόμενη από την ανατροπή του πρώτου μέρους (μία από τις πέντε που έχουν γίνει σε τελική φάση του EURO, στο πρώτο ημίχρονο), τα «πάντσερ» έφτασαν και σε τρίτο γκολ στο 51ο λεπτό της συνάντησης, έπειτα από μία απίστευτη συνεργασία, με τον Χάβερτς να… σπρώχνει απλώς την μπάλα στα δίχτυα!


Τέταρτο γκολ για τα «πάντσερ» με τον εντυπωσιακό Γκόσενς

Έφτασε στα τρία γκολ, «κλείδωσε» τη νίκη της, αλλά η παραγωγικότητα που συνέχιζε να επιδεικνύει ήταν αξιομνημόνευτη. Κάπως έτσι, και ενώ η Πορτογαλία αδυνατούσε να βρει απάντηση, έχοντας μόνο ένα μακρινό φάουλ του Ρονάλντο στο ενεργητικό της, ο Γκόσενς, στο 60ο λεπτό, «σφράγισε» την καλύτερή του εμφάνιση με την φανέλα της Γερμανίας και με γκολ, εκμεταλλευόμενος την σέντρα του Κίμιχ.

Με αυτόν τον τρόπο ο αριστερός οπισθοφύλακας της Αταλάντα κατέγραψε ένα γκολ και τρεις ασίστ, σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του σε όλα τα επίπεδα!


Μείωση του σκορ για τους Πορτογάλους με ασίστ του Ρονάλντο

Και ενώ όλα έδειχναν πως έχουν τελειώσει, ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε βαλθεί να αποδείξει το αντίθετο. Στο 67ο λεπτό, γύρισε με υπερένταση την μπάλα, παράλληλα με την γραμμή του Νόϊερ και ο Ντιέγκο Ζότα άγγιξε την «στρογγυλή θεά», γράφοντας το 4-2!


Παρόλα αυτά, το «θρίλερ» δεν είχε άλλο επεισόδιο, καθώς η Πορτογαλία στάθηκε άτυχη με το δοκάρι του Ρενάτο Σάντσες, χάνοντας και την τελευταία της ελπίδα στο 80ο λεπτό της αναμέτρησης!


Η Γερμανία διαχειρίστηκε τον εναπομείναντα χρόνο, είχε και αυτή την στιγμή της (δοκάρι) με τον Γκορέτσκα στο 83’, διατήρησε το υπέρ της 4-2 και πήρε την πολυπόθητη νίκη, υπενθυμίζοντας σε όλους πως η αναμέτρηση απέναντι στην Γαλλία αποτέλεσε μία κακή παρένθεση.
Συνέχισε το 4/4 που είχε πριν από το ματς απέναντι στην Πορτογαλία, και βρίσκεται πλέον και αυτή στο «κόλπο» της πρωτιάς, στον δραματικό 6ο όμιλο.

Πορτογαλία (Φερνάντος Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Σεμέδο, Πέπε, Ντίας, Γκερέιρο Ντανίλο, Καρβάλιο (58’ Ράφα Σίλβα), Μπερνάρντο Σίλβα (46’ Ρενάτο Σάντσες), Μπρούνο Φερνάντες (64’ Μουτίνιο), Κριστιάνο Ρονάλντο, Ζότα

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Γκίντερ, Χούμελς (63’ Τσαν), Ρίντιγκερ, Κίμιχ, Κρόος, Γκιντογκάν (73’ Σούλε), Γκόσενς, Χάβερτς (73’ Γκορέτσκα), Μίλερ, Γκνάμπρι (87’ Σανέ)

Βαθμολογία (6ος όμιλος):

Γαλλία 4

Γερμανία 3

Πορτογαλία 3

Ουγγαρία 1

Επόμενοι αγώνες (3η αγωνιστική):

Πορτογαλία-Γαλλία (23/06, 22:00)

Γερμανία-Ουγγαρία (23/06, 22:00)

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης