πάμε euro

EURO 2020, Δανία – Φινλανδία 0-1: Το «θρίλερ» ολοκληρώθηκε και η «πρωτάρα» έγραψε ιστορία!

EURO 2020, Δανία – Φινλανδία 0-1: Το «θρίλερ» ολοκληρώθηκε και η «πρωτάρα» έγραψε ιστορία!

2ος Όμιλος: Μετά από την ανακούφιση που προέκυψε, έπειτα από την σταθεροποίηση της υγείας του Κρίστιαν Έρικσεν, το παιχνίδι ανάμεσα στην Δανία και την Φινλανδία ολοκληρώθηκε και έδωσε στον ποδοσφαιρικό πλανήτη την πρώτη νίκη των Φινλανδών στην ιστορία τους στο EURO (0-1).

Σχετικά Άρθρα

Σε ένα παιχνίδι που πρόσφερε ιδιαίτερες συγκινήσεις, για μη αγωνιστικούς λόγους, μιας και ο Κρίστιαν Έρικσεν έχασε τις αισθήσεις του κατά την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου και κατέρρευσε στο γήπεδο στο 42ο λεπτό, η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε, μετά την επιβεβαίωση της σταθεροποίησης της υγείας του Δανού ποδοσφαιριστή, και ανέδειξε νικήτρια την Φινλανδία έναντι της «σοκαρισμένης» Δανίας με 1-0.


Το «σοκ» της Δανίας και το πρώτο γκολ της Φινλανδίας σε
EURO

Έχοντας υποστεί ένα τεράστιο σοκ, το οποίο εν τέλει είχε ευτυχή κατάληξη για ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη, καθώς ο Κρίστιαν Έρικσεν συνήλθε και επικοινώνησε με το περιβάλλον, η Δανία συνέχισε την προσπάθειά της απέναντι στην μαχητική και «πρωτάρα» Φινλανδία, πιέζοντας πολύ, με την επανέναρξη της αναμέτρησης.

Παρόλα αυτά, η υπεροχή της δεν ευδοκίμησε και οι Φινλανδοί βρήκαν την δική τους στιγμή, «γράφοντας ιστορία». Ο Ουρόνεν πραγματοποίησε μία εξαιρετική σέντρα, με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα και ο Γιόελ Πογιανπάλο έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που βρίσκει δίχτυα για λογαριασμό της χώρας του στο EURO!

Οι Φινλανδοί στην πρώτη τους τελική προσπάθεια τόσο εντός, όσο και εκτός στόχου, σκόραραν, προηγήθηκαν και πίστεψαν στην κατάκτηση των τριών βαθμών!

Η απάντηση της Δανίας και η απόκρουση του Χραντέτσκι στο πέναλτι

Πολλά ήταν τα σοκ που κλήθηκε να διαχειριστεί η Δανία, με το σύνολο του Κάσπερ Χιούλμαντ να προσπαθεί να «συνέλθει» από το ανέλπιστο προβάδισμα της αντιπάλου της.

Παρόλα αυτά, τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα! Ο Πόουλσεν κέρδισε πέναλτι από τον Αραγιούρι στο 73ο λεπτό, αλλά ο αμυντικός μέσος της Τότεναμ, Χόιμπιεργκ δεν μπόρεσε να το μετατρέψει σε γκολ, με τον Χραντέτσκι να έχει απάντηση! Το 1-0 υπέρ της Φινλανδίας διατηρήθηκε και οι Δανοί πλέον κυνηγούσαν το σκορ, με τον χρόνο να γέρνει αφοπλιστικά κατά τους…


Ο χρόνος κύλησε, η Φινλανδία άντεξε στην ασφυκτική πίεση των Δανών και πέτυχε την πρώτη της νίκη στην ιστορία της σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση, στο ντεμπούτο της στο EURO. Παρά ταύτα, θετικότερο νέο της ημέρας αποτελεί η σταθεροποίηση της κατάστασης του Κρίστιαν Έρικσεν, σε ένα ματς που θα παραμείνει αλησμόνητο στις μνήμες των φίλων του ποδοσφαίρου!

 

Δανία (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Βας(76’Λάρσεν), Κιάερ (63’ Βέστεργκαρντ), Κρίστενσεν, Μάελε, Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι (76’ Κορνέλιους), Έρικσεν (42’ Γιένσεν), Μπρέθγουεϊτ, Πόουλσεν, Βιντ (Όλσεν 63’)

Φινλανδία (Μάρκου Κανέρβα): Χραντέτσκι, Ραϊτάλα (94' Ραϊτάλα), Αραγιούρι, Ο' Σένεσι, Ούρονεν, Λουντ, Καμαρά, Σπαρβ (77 Σούλερ), Τοΐβιο, Πογιάνπαλο (84' Φορς), Πούκι (77’ Καούκο)
E3soAI0UUAAeEhf.jpg

Βαθμολογία (2ος όμιλος)

Φινλανδία 3

Βέλγιο 0

Ρωσία 0

Δανία 0

Επόμενοι αγώνες (2η αγωνιστική):

Φινλανδία – Ρωσία (16/6)
Δανία – Βέλγιο (17/6)

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης