πάμε euro

EURO 2020, Δανία – Φινλανδία: Οι σοκαριστικές στιγμές που το ποδόσφαιρο χάνει το νόημα του…(video)

EURO 2020, Δανία – Φινλανδία: Οι σοκαριστικές στιγμές που το ποδόσφαιρο χάνει το νόημα του…(video)

Μία σοκαριστική στιγμή έλαβε χώρα στο Πάρκεν της Κοπεγχάγης στην αναμέτρηση της Δανίας απέναντι στην Φινλανδία στο 42ο λεπτό, με τον Κρίστιαν Έρικσεν να χάνει τις αισθήσεις του και το παιχνίδι να αναβάλλεται.

Πρόκειται για μία από τις στιγμές που το ποδόσφαιρο χάνει το νόημα του. Ο Κρίστιαν Έρικσεν κατέρρευσε πριν από την λήξη του ημιχρόνου, ακολούθησαν «ανατριχιαστικές στιγμές» και συγκινητικές προσπάθειες για την ανάκτηση της αναπνοής του, το ματς αναβλήθηκε και όλοι αναμένουμε νέα για την κατάσταση της υγείας του.


Το χρονικό της «κατάρρευσης» του Κρίστιαν Έρικσεν

Όλα έγιναν ιδιαίτερα γρήγορα. Η Δανία κέρδισε πλάγιο στο 42ο λεπτό, ο Έρικσεν πλησίασε, βαδίζοντας αργά για να τροφοδοτηθεί και έχασε τις αισθήσεις του. Ο ανησυχητικός τρόπος με τον οποίο κατέρρευσε στο έδαφος έγινε άμεσα αντιληπτός από τον Λουντ, ο οποίος στην συνέχεια με τις κινήσεις του κάλεσε για βοήθεια και αυτόματα σήμανε συναγερμό προς πάσα κατεύθυνση.

Η συνέχεια δεν είναι εύκολο να αποδοθεί με λόγια, με τους ποδοσφαιριστές της Δανίας να δημιουργούν μία ανθρώπινη «ασπίδα» γύρω του, να προσεύχονται και τους ειδικούς να επιχειρούν να επαναφέρουν την αναπνοή του.

Με αυτόν τον τρόπο οδηγηθήκαμε στην διακοπή της αναμέτρησης, ελπίζοντας πλέον για την ευτυχή κατάληξη του Κρίστιαν Έρικσεν.


Το ματς

Όσο αφορά τώρα την εξέλιξη της αναμέτρησης, το παιχνίδι διακόπηκε στο 0-0, με την Δανία να έχει την υπεροχή και την Φινλανδία να «σπάει» τον ρυθμό με ορισμένες καθυστερήσεις…

Το εντυπωσιακό πρώτο εικοσάλεπτο της Δανίας

Τον τίτλο του «φαβορί» της αναμέτρησης φρόντισε να επιβεβαιώσει με το ξεκίνημα του ματς η Δανία, με το σύνολο του Κάσπερ Γιούλμαν να ξεκινάει γεμάτο αυτοπεποίθηση την αναμέτρηση, περιορίζοντας αισθητά την Φινλανδία στην περιοχή της και ξεκινώντας το «σφυροκόπημα»…

Άμεση συνέπεια του εξαιρετικού ρυθμού που κατόρθωσε να βρει η Δανία, αποτέλεσαν οι 6 τελικές προσπάθειες των τυπικά γηπεδούχων, τα 4 κόρνερ που εκτέλεσαν και οι 3 αποκρούσεις που «αναγκάστηκε» να πραγματοποιήσει ο Χραντέτσκι, προκειμένου να κρατήσει «όρθια» την ομάδα του, η οποία αδυνατούσε να διατηρήσει την κατοχή της μπάλας (30%).
93Hyqllw_1.jpg

Οι τραυματισμοί των Φινλανδών και οι «ευνοϊκές καθυστερήσεις»

Προχωρώντας προς την συμπλήρωση του ημιώρου, η Δανία θέλησε να διατηρήσει τον υπέρ της ρυθμό που κατόρθωσε να δημιουργήσει, αλλά η Φινλανδία, αξιοποιώντας το σκληρό παιχνίδι της αντιπάλου της και τις συνεχείς διακοπές, μπόρεσε να φέρει σε ισορροπία το ματς.

Αρχικά ο Τίμο Πούκι παρέμεινε στο έδαφος για ένα δίλεπτο, ενώ στην συνέχεια είχαμε μία τετράλεπτη διακοπή, καθώς ο στόπερ της Φινλανδίας, Ούρορεν, συγκρούστηκε με τον τερματοφύλακά του.

Κάτι ανάλογο συνέβη στο 35ο λεπτό και με τον Ο'Σόνεσι, με τους Φινλανδούς να ευνοούνται από τα συγκεκριμένα περιστατικά, και τους φιλάθλους τους να εξακολουθούν να διασκεδάζουν στις κερκίδες.

Φτάνοντας όμως στο 42ο λεπτό, ο Κρίστιαν Έρικσεν κατέρρευσε και το ματς αναβλήθηκε. Αναμένουμε νεότερα για την υγεία του Δανού ποδοσφαιριστή!

Δανία (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ – Βας, Κιάερ, Κρίστενσεν, Μάελε – Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι, Έρικσεν – Μπρέιθγουεϊτ, Πόουλσεν, Βιντ

Φινλανδία (Μάρκου Κανέρβα): Χραντέτσκι – Ραϊτάλα, Αραγιούρι, Ο' Σένεσι, Ούρονεν – Λουντ, Καμαρά, Σπαρβ, Τοΐβιο – Πογιάνπαλο, Πούκι

Δημήτρης Μανάκος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης