πάμε euro

Euro 2020, Βέλγιο-Ρωσία 3-0: «Σβηστή» νίκη για το Βέλγιο και προβληματισμός στην Ρωσία

Euro 2020, Βέλγιο-Ρωσία 3-0: «Σβηστή» νίκη για το Βέλγιο και προβληματισμός στην Ρωσία

2ος όμιλος: Δίχως να ανεβάσει την απόδοσή της και με βοήθεια, τα λάθη της Ρωσίας, το Βέλγιο μπήκε με το «δεξί» στο Euro 2020, νικώντας μέσα στην Αγία Πετρούπολη με 3-0.

Σχετικά Άρθρα

Στη «σκιά» του Κρίστιαν Έρικσεν, το Βέλγιο και η Ρωσία διασταύρωσαν τα «ξίφη» τους στο γήπεδο της Αγίας Πετρούπολης. Οι «κόκκινοι διάβολοι» ήταν καλύτεροι και χωρίς να ανεβάσουν ιδιαίτερα στροφές, πήραν μεγάλη νίκη με 3-0.

Τα λάθη των Ρώσων έδωσαν προβάδισμα στους «κόκκινους διαβόλους»

Το Βέλγιο ήταν το μεγάλο φαβορί της αναμέτρησης και το ξεκίνημα του παιχνιδιού το απέδειξε. Οι «κόκκινοι διάβολοι» ήταν καλύτεροι από το πρώτο λεπτό επί της Ρωσίας και η πίεση έφερε και γκολ στην πρώτη τελική του.

Ο Σεμένοφ είχε τραγική αντίδραση και ο Ρομέλου Λουκάκου δεν γινόταν να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Με μία υπέροχη εκτέλεση με το αριστερό, κατάφερε να ανοίξει το σκορ και να πετύχει και το πρώτο του τέρμα στη φετινή διοργάνωση στο 10ο λεπτό.

Μάλιστα, την ώρα των πανηγυρισμών, ο Βέλγος φορ φώναξε στην κάμερα «Chris, I love you» προς τιμήν του Κρίστιαν Έρικσεν. Η απάντηση των Ρώσων ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα, όμως ο Τίμποτ Κουρτουά μάζεψε σταθερά τη δυνατή κεφαλιά του Μάριο Φερνάντες.

Από εκεί και πέρα, οι Ρώσοι προσπάθησαν να κόψουν τον ρυθμό του Βελγίου, όμως η κακή αμυντική λειτουργία, έφερε αρκετές τελικές στην εστία της. Στο ημίωρο, η σφοδρή σύγκρουση των Κουζιάεφ και Κριστάντε, έφερε την αναγκαστική αλλαγή και των δύο.

Μία εξέλιξη, που στράφηκε υπέρ του… Βελγίου. Ο νεοεισελθόντας Τόμας Μενιέρ εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Αντόν Σουνίν και ανενόχλητος δεν αστόχησε για να διπλασιάσει τα τέρματα της χώρας του στο 34ο λεπτό.

Τα λάθη συνεχίστηκαν, όμως το Βέλγιο δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις φάσεις που του παρουσιάστηκαν και πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ του 2-0. Μπορεί η απόδοσή του να μην ήταν τόσο υψηλή, όμως η Ρωσία πρόσφερε στο… πιάτο αυτό το μεγάλο προβάδισμα.

«Σβηστό» δεύτερο μέρος και τρίποντο για το Βέλγιο…

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, δεν υπήρξαν ιδιαίτερες φάσεις. Η Ρωσία προσπάθησε να παίξει κάπως πιο επιθετικό ποδόσφαιρο, όμως το Βέλγιο είχε πάρει αυτό που ήθελε μέχρι εκείνο το σημείο.

Σίγουρα ένα τέρμα των Ρώσων θα έβαζε φωτιά στο ματς, όμως σε κάθε στιγμή που πατούσαν στην περιοχή του Βελγίου, οι «κόκκινοι διάβολοι» έβαζαν σε κίνδυνο την αντίπαλη άμυνα.

Ουσιαστικά, αυτή η παθητική στάση των δύο ομάδων, δεν πρόσφερε καμία τελική προσπάθεια και το θέαμα ήταν «φτωχό». Για τους Βέλγους, βέβαια, ήταν καθαρά μία επαγγελματική νίκη, αφού η Ρωσία δεν κατάφερε να δώσει το κάτι παραπάνω.

Τελικά, το «κερασάκι» στην τούρτα ήρθε από τον συνήθη ύποπτο. Ο Ρομέλου Λουκάκου εκμεταλλεύτηκε την κάθετη μπαλιά και με ένα εξαιρετικό πλασέ, έκανε το 3-0 στο 88ο λεπτό. Μάλιστα, αυτό έμελλε να είναι και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Στο τέλος της ημέρας, το Βέλγιο δεν εντυπωσίασε, όμως δεν χρειάστηκε να το κάνει κιόλας. Για αυτό τον λόγο, κιόλας, η Ρωσία πρέπει να μπει σε σκέψεις ενόψει συνέχειας, αφού τα δικά τους λάθη, έδωσαν στους "κόκκινους διαβόλους" αυτή τη νίκη.


Βαθμολογία (2ος όμιλος)

Βέλγιο 3

Φινλανδία 3

Ρωσία 0

Δανία 0

Επόμενοι αγώνες (2η αγωνιστική):

Φινλανδία – Ρωσία (16/6)

Δανία – Βέλγιο (17/6)

Νότης Χάλαρης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης