Τένις

Ρότζερ Φέντερερ: Ηγέτης στα κορτ, τώρα ήρωας και σε comics

Ρότζερ Φέντερερ: Ηγέτης στα κορτ, τώρα ήρωας και σε comics

Από παιδική ηλικία ο Ελβετός τενίστας διάβαζε τις περιπέτειες του Globi. Τώρα πρωταγωνιστεί μαζί του σε σειρά comics.

Σχετικά Άρθρα

Είναι γνωστό ότι ο Ρότζερ Φέντερερ αποτελεί τον υπεύθυνο διαβάσματος στην οικία του, σχετικά με την ιστορία... καληνύχτας στα τέσσερα τέκνα του (Lenny, Leo, Charlene, Myla). Ο ίδιος, ως μπόμπιρας, μελετούσε μανιωδώς την παιδική σειρά βιβλίων «Globi». Πρόκειται για το πιο πετυχημένο ελβετικό cartoon, με εκατομμύρια θαυμαστές και παρουσία από το μακρινό 1933. Είναι ένας παπαγάλος, με μπλέ σώμα και κίτρινο ράμφος. Χαρακτηριστικό είναι το καρό παντελονάκι του.

FEDERER222.jpg

«Globi und Roger»

Μέχρι σήμερα γράφτηκαν 91 διαφορετικές ιστορίες με τον δραστήριο Globi και οι πωλήσεις ξεπερνούν τα 9 εκατομμύρια. Στην 92η έκδοση ο... ανταγωνισμός για τον μικρό παπαγάλο αυξάνεται πάρα πολύ. «Globi und Roger» είναι ο τίτλος και αντιλαμβάνεστε εύκολα ότι μπαίνει στο παιχνίδι ο Ρότζερ Φέντερερ. «Με τιμά που αποτελώ μέρος της σειράς του Globi», το σχόλιο του 39χρονου θρύλου του Τένις.

Ταξίδια σε Wimbledon και Νότια Αφρική

Στην ιστορία, ο Φέντερερ ταξιδεύει στο περίφημο Wimbledon, αλλά και σε σχολεία στη Νότια Αφρική, και έχει ως συνοδό τον άτακτο παπαγάλο. Προπονούνται μαζί, με τον ευρυματικό Globi να κατασκευάζει ρακέτα με μαγνήτη, φορά ολόσωμη καρό στολή για να μπερδεύει τους αντιπάλους του και χτίζει ένα κάστρο από... άμμο στο αντίστοιχο χωμάτινο κορτ. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως στις σελίδες περιλαμβάνονται και αυτούσιες ιστορίες από την παιδική ηλικία του πολυνίκη τενίστα, ενώ ταυτόχρονα έγραψε και τον πρόλογο. «Χαίρομαι που τα παιδιά μου απολαμβάνουν με την ίδια ευχαρίστηση, όπως εγώ παλαιώτερα, τα βιβλία του Globi», είπε ο Ελβετός άσος.

FEDERER333.jpg

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις 30 Απριλίου και εκδόθηκε σε τρεις γλώσσες (γερμανικά, γαλλικά, αγγλικά). Μέρος των εσόδων θα διατεθούν στο ίδρυμα «Roger Federer», που δημιούργησε ο ίδιος ο Ρότζερ, με δράση σε Ελβετία και Νότια Αφρική (χώρα καταγωγής της μητέρας του).

Άλκης Τσαβδαράς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης