Football Talk

Europa Conference League, Ριέκα - ΠΑΟΚ 0-2: Έπαιξε σαν φαβορί και έκανε τη δουλειά του! (video)

Europa Conference League, Ριέκα - ΠΑΟΚ 0-2: Έπαιξε σαν φαβορί και έκανε τη δουλειά του! (video)
Ο ΠΑΟΚ επικράτησε της Ριέκα με 2-0 στην Κροατία και «τσέκαρε» το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa Conference League, όπου θα μάθει τους αντίπαλούς του την Παρασκευή (27/08) στις 14:00!

Με μία πειστική και ώριμη εμφάνιση ο ΠΑΟΚ έκλεισε τη θέση του στους ομίλους του Europa Conference League, επικρατώντας της Ριέκα με συνολικό σκορ 3-1, όπου θα γίνει η πρώτη ελληνική ομάδα που συμμετάσχει στη νεοσύστατη διοργάνωση!

Ο Ελ Καντουρί υπήρξε ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τον «Δικέφαλο του Βορρά», αφού ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ (10'), για να γράψει το τελικό 2-0 ο Μουργκ στο 80ο λεπτό και να «σφραγίσει» την παρουσία του ΠΑΟΚ για ένατη φορά σε ευρωπαϊκούς ομίλους, τα τελευταία 12 χρόνια.

Χατ-τρικ δοκαριών για τον ΠΑΟΚ, αλλά ο Ελ Καντουρί τον... «λύτρωσε»!

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυναμικά στο παιχνίδι έχοντας στο μόλις έκτο λεπτό, δύο δοκάρια με διαφορά λίγων δευτερολέπτων! Αρχικά ο Σβάμπ έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής, αλλά η προσπάθειά του σταμάτησε στο δεξιό δοκάρι του Πρέσκαλο, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Ελ Καντουρί σημάδεψε ξανά το ίδιο σημείο της δεξιάς δοκού!


Τέσσερα
λεπτά αργότερα, οι δύο παίκτες που σημάδεψαν το δοκάρι της εστίας της Ριέκα, συνεργάστηκαν για να ανοίξουν το σκορ! Ο Σβαμπ, με μία πολύ όμορφη ενέργεια από τη δεξιά πλευρά, πέρασε μία υπέροχη μπαλιά στον Ελ Καντουρί κι αυτός «τσίμπησε» την μπάλα όσο χρειαζόταν, για να την στείλει στην αριστερή πλευρά των διχτύων του Πρέσκαλο και να γράψει το 1-0!


Έκτοτε ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, μέχρι το 32ο λεπτό, όταν ο Άμπας σούταρε εκτός περιοχής και έκανε την παρουσία της Ριέκα αισθητή για πρώτη φορά στο παιχνίδι! Το σουτ του πέρασε ξυστά από την εξωτερική πλευρά του αριστερού δοκαριού του Αλέξανδρου Πασχαλάκη!


Ο ΠΑΟΚ απάντησε στην ευκαιρία της Ριέκα στο 36’, όταν ο Αντελίνιο Βιεϊρίνια εκτέλεσε το φάουλ σε καλή θέση που κέρδισε ο Ελ Καντουρί, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το δεξί δοκάρι του Πρέσκαλο.


Με λιγότερα από δέκα λεπτά να απομένουν για την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, η Ριέκα είχε τη μεγαλύτερή της ευκαιρία για να ισοφαρίσει, όταν ο Τόμετσακ έγινε αποδέκτης της σέντρας από τη δεξιά πλευρά στο 37ο λεπτό, αλλά το τελείωμά του ήταν πολύ κακό, με την μπάλα να καταλήγει αρκετά μέτρα πάνω από την εστία!


Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε κλείσει το πρώτο μέρος με προβάδισμα δύο τερμάτων, αλλά ο Ελ Καντουρί στο 41ο λεπτό σημάδεψε για τρίτη φορά το δοκάρι του Πρέσκαλο και το 1-0 παρέμεινε ως σκορ του πρώτου ημιχρόνου!


Διαχείριση και «χαριστική βολή» από τον Μουργκ!

Το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, δεν θύμισε επουδενί αυτό του πρώτου. Ο ΠΑΟΚ πίεζε μεν, χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει, ενώ η πιο αξιόλογη φάση σημειώθηκε για τη Ριέκα από τον Σελάχι στο 55ο λεπτό. Ο Αλβανός χαφ σούταρε με δύναμη εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε έξω από το δεξί δοκάρι του Αλέξανδρου Πασχαλάκη.


Το παιχνίδι κυλούσε δίχως να συμβαίνει κάτι αξιοσημείωτο, μέχρι το 80ο λεπτό. Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έκλεψε την μπάλα σε επικίνδυνο σημείο, την προώθησε στον Κάρολ Σβιντέρσκι κι αυτός στον Τόμας Μουργκ, που με άψογο πλασέ έγραψε το τελικό 2-0 και έφερε τον ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa Conference League!



Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ριέκα (Γκόραν Τόμιτς): Πρέσκαλο, Εσκοβάλ, Κρέσιτς, Γκάλοβιτς (71' Βούκσιτς), Βούκσεβιτς (46' Τσέριν), Άμπας, Πάβισιτς, Λεπίνιτσα (46' Σέλαχι, αντ. από τον Μπούσνια στο 81'), Άμπεμ, Ντρίμιτς (81' Ομπρεγκόν)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λούκας Τέιλορ, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σβαμπ (90+3' Ντάγκλας Αουγκούστο), Κούρτιτς (76' Εσίτι), Ελ Καντουρί (67' Μουργκ), Μπίσεσβαρ (76' Καγκάβα), Α. Ζίβκοβιτς, Σβιντέρσκι

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης