Face to Face

Ο Βασίλης Πλιάτσικας στο BN Sports για την Σλόβαν Μπρατισλάβας: «Ζει για αυτά τα ματς η Σλόβαν – Ο σοβαρός Ολυμπιακός περνάει»

Ο Βασίλης Πλιάτσικας στο BN Sports για την Σλόβαν Μπρατισλάβας: «Ζει για αυτά τα ματς η Σλόβαν – Ο σοβαρός Ολυμπιακός περνάει»

Στα «χέρια» του Ολυμπιακού είναι η πρόκριση στους ομίλους του Europa League, σύμφωνα με τον Έλληνα ποδοσφαιριστής, ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στο «BN Sports» για την Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Σχετικά Άρθρα

Την ερχόμενη Πέμπτη (19/08), ο Ολυμπιακός κοντράρεται με την Σλόβαν Μπρατισλάβας, με στόχο να πάει στην Σλοβακία και με σκορ πρόκρισης και να αποδείξει πως ο αποκλεισμός από την Λουντογκόρετς έχει μείνει πίσω. Το εμπόδιο των πρωταθλητών Σλοβακίας μόνο εύκολο δεν είναι αλλά φυσικά, δεν αποτελεί και φόβητρο για τους «ερυθρόλευκους».

Από την άλλη, το πρωτάθλημα της Σλοβακίας έχει έντονο το ελληνικό στοιχείο. Ουκ ολίγοι Έλληνες ποδοσφαιριστές έχουν αγωνιστεί στο σλοβάκικο πρωτάθλημα και κάποιοι από αυτούς, με τα χρώματα της Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Ο Βασίλης Πλιάτσικας αποτελεί μία τέτοια περίπτωση. Ο 33χρονος αμυντικός έπαιξε από τον Γενάρη του 2016 μέχρι τον Φλεβάρη του 2017 με την προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού και μιλάει αποκλειστικά στο «BN Sports» για το μεταξύ τους παιχνίδι.

Η πρόκριση που βρίσκεται στο πόσο συγκεντρωμένος θα είναι ο Ολυμπιακός και η φιλοσοφία που έχει ως ομάδα ο σλοβάκικος σύλλογος, είναι μερικά από αυτά που αναλύει ο άλλοτε άσος της ΑΕΚ. Οι παίκτες-«κλειδιά», η δίψα για ευρωπαϊκή καταξίωση και η ενεργοποίηση σε τέτοια ματς.

  • Πιστεύεις πως ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί στο ζευγάρι και τι θα παίξει ρόλο για να προκριθεί;

«Θεωρώ πως ο Ολυμπιακός είναι αναμφίβολα το φαβορί του ζευγαριού. Τόσο σε ποιότητα όσο και σε εμπειρία σε τέτοιες περιπτώσεις. Την δεδομένη στιγμή, περνάει μία δύσκολη περίοδο, για αυτό και θα κάνει τα πάντα να «γυρίσει τον διακόπτη». Οι ποδοσφαιριστές του είναι κουρασμένη μετά από την περσινή σεζόν, ξεκίνησαν νωρίς την προετοιμασία και γενικά, με το θέμα της πανδημίας, έχουν ξεκουραστεί ελάχιστα. Αν ξεπεράσουν αυτό το κομμάτι, θα δώσουν την πρόκριση»

  • Τι φιλοσοφία έχει ως ομάδα η Σλόβαν;

«Όταν ήμουν εγώ, η ομάδα βρισκόταν στην αρχή του νέου της project. Νέος πρόεδρος, νέοι στόχοι και φυσικά, ευρωπαϊκή καταξίωση. Εντός συνόρων έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία «αυτοκρατορία» ως μόνιμη πρωταθλήτρια και πλέον, θέλει να πάει μακριά σε διοργάνωση της UEFA. Γενικά έχει φιλοδοξίες και «ζει» για παιχνίδια σαν αυτά κόντρα στον Ολυμπιακό»

  • Πως αντιμετωπίζει τέτοια ματς;

«Της αρέσει να παίζει κόντρα σε ομάδες που έχουν μόνιμη θέση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Της δίνει έξτρα κίνητρο και φυσικά, δεν έχει καθόλου άγχος. Ειδικά τώρα που υπάρχει και το Europa Conference League και η Σλόβαν έχει σίγουρη θέση στους ομίλους της, δεν υπάρχει πίεση. Οπότε θα κατέβει να δώσει τον καλύτερό της εαυτό για μία υπέρβαση στην Ευρώπη»

  • Ποιοι είναι οι παίκτες κλειδιά;

«Θεωρώ πως ο Γιούρι Ντε Καμπς είναι το «κλειδί» της Σλόβαν. Βρίσκεται στον σύλλογο από τότε που έπαιζε και εγώ εκεί και σίγουρα, είναι από τους κορυφαίος της ομάδας. Μεγάλη εμπειρία στην μεσαία γραμμή, με καλά τρεξίματα και έλεγχο του αγώνα. Κάτι σαν «εγκέφαλος» για την Σλόβαν»

  • Θα τον επηρεάσει ο αποκλεισμός από την Λουντογκόρετς;

«Προς το καλό θα είναι. Αυτή η πίεση που έχουν τώρα οι «ερυθρόλευκοι» για να μπουν στους ομίλους, θα τους κάνει να παρουσιαστούν σοβαροί κόντρα στην Σλόβαν. Σαν ποδοσφαιριστής, γνωρίζεις την σοβαρότητα της κατάστασης και πως δεν σε παίρνει να αφήσεις την ομάδα να αποκλειστεί δεύτερη σερί φορά, από μία κατώτερη της. Όταν βλέπεις και τον πρόεδρο να έρχεται στην προπόνηση και να λέει τέτοια πράγματα, αντιλαμβάνεσαι πως ο κλοιός έχει «σφίξει» και πρέπει η ομάδα να μπει στους ομίλους του Europa League».

unnamed_6.jpg

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης