Face to Face

Ο Παναγιώτης Γκιώνης στο BN Sports: «Είμαι ευχαριστημένος με την απόδοση μου – Θα κυνηγήσω την πρόκριση για το Παρίσι το 2024»

Ο Παναγιώτης Γκιώνης στο BN Sports: «Είμαι ευχαριστημένος με την απόδοση μου – Θα κυνηγήσω την πρόκριση για το Παρίσι το 2024»
Ο Παναγιώτης Γκιώνης μίλησε στο BN Sports για την συμμετοχή του στο πινγκ πονγκ των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς και για επόμενη Ολυμπιάδα στο Παρίσι το 2024.

Ο Γκιώνης πραγματοποίησε στο Τόκιο ένα από τα καλύτερα τουρνουά της καριέρας του, φτάνοντας μέχρι τους «32». Εκεί γνώρισε την ήττα από τον Νοτιοκορεάτη Γιουκ Σικ Γέουνγκ, ενώ είχε φτάσει να έχει οκτώ (!) match point. Αυτή ήταν η τρίτη φορά που ο Γκιώνης έφτασε μέχρι τον 3ο γύρο, μετά το 2012 στο Λονδίνο και το 2016 στο Ρίο.

Ο 41χρονος πρωταθλτής του πινγκ πονγκ μίλησε για τους αγώνες του Τόκιο, το σμυβάν με την ΕΡΤ και την... επόμενη μέρα σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Για το πώς έζησε τους Αγώνες στο Τόκιο: «Οι αγώνες ήταν τελείως διαφορετικοί λόγω της πανδημίας, ήταν περίεργο να αγωνίζεσαι σε άδειο γήπεδο. Όμως ακόμα και έτσι αισθάνεσαι το Ολυμπιακό πνεύμα όταν μπαίνεις να αγωνιστείς, αυτό δεν φεύγει.

Έζησα πολύ έντονα τους Αγώνες, έζησα πολύ μεγάλες συγκινήσεις και ωραίες στιγμές, ακόμα και την πικρία στο τέλος. Έτσι είναι όμως ο αθλητισμός».

Για τον τρόπο που ήρθε ο αποκλεισμός: «Σίγουρα υπάρχει απογοήτευση, ειδικά όταν έχεις χάσει οκτώ match points. Αναρωτιέσαι τι θα μπορούσες να έχεις κάνει διαφορετικά, ωστόσο προσπαθώ να μην το σκέφτομαι. Ξαναείδα τον αγώνα και πιστεύω πως έκανα το σωστό.

Ο αντίπαλος έπαιξε πολύ καλό από εκείνο το σημείο και έπειτα, δεν έκανε κανένα λάθος. Είμαι σίγουρα ευχαριστημένος με την απόδοση μου, σίγουρα στο τέλος μένει μία πίκρα για τον αποκλεισμό, ωστόσο θα το ξεπεράσουμε».

Για την κατάσταση με την ΕΡΤ: «Το συμβάν με την ΕΡΤ ούτε με απασχόλησε, ούτε με αποσυντόνισε μπορώ να πω. Όταν είμαι σε αγώνες θέλω να είμαι 100% συγκεντρωμένος εκεί και να μην ασχολούμαι με εξωαγωνιστικές καταστάσεις, έτσι και έκανα».

Για το τι κρατάει από την Ολυμπιάδα του Τόκιο: «Κρατάω το ότι έκανα την καλύτερη εμφάνιση που έχω κάνει ποτέ σε Ολυμπιακούς Αγώνες».

Για το αν θα βρεθεί στο Παρίσι το 2024: «Σίγουρα θα κυνηγήσω την πρόκριση, ελπίζω να καταφέρω να προκριθώ στο Παρίσι το 2024. Είναι αρκετά δύσκολο, ωστόσο θα το προσπαθήσω».

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης