Face to Face

Ο Βαγγέλης Πλατέλλας στο BN Sports: «Ξεκάθαρα φαβορί ΑΕΚ και Ολυμπιακός – Δύσκολη αποστολή για Άρη»

Ο Βαγγέλης Πλατέλλας στο BN Sports: «Ξεκάθαρα φαβορί ΑΕΚ και Ολυμπιακός –  Δύσκολη αποστολή για Άρη»

Ο συνδετικός κρίκος των ΑΕΚ, Άρη και Ολυμπιακό, έδειξε, μέσω του «BN Sports» τριπλή πρόκριση στην επόμενη φάση των ευρωπαϊκών διοργανώσεων…

Σχετικά Άρθρα

Το διήμερο 22-23 Ιουλίου, είναι… ελληνικό, καθώς τρεις από τις τέσσερις ελληνικές ομάδες που εκπροσωπούν την χώρα μας στην Ευρώπη, ρίχνονται στην μάχη των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Ο Ολυμπιακός κάνει την αρχή, με τον αγώνα της Τετάρτης (22/07, 22:00) κόντρα στη Νέφτσι Μπακού, στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Πρόκειται για τον πρώτο αγώνα του δεύτερου προκριματικού γύρου του Champions League, κόντρα στην πρωταθλήτρια Αζερμπαϊτζάν. Στη συνέχεια, την Πέμπτη (23/07, 16:00), ο Άρης φιλοξενείται στο Καζακστάν από την Αστάνα, για την ίδια φάση, απλά στο Europa Conference League, ενώ την αυλαία ρίχνει η ΑΕΚ. Η Ένωση, θα ταξιδέψει στην Ουγγαρία, όπου θα τεθεί αντιμέτωπη με την Βελέζ Μοστάρ, με την πρώτη σέντρα να είναι προγραμματισμένη στις 21:30.

Φυσικά, η Ελλάδα έχει ανάγκη από τους βαθμούς που θα χαρίσουν οι προκρίσεις των συγκεκριμένων συλλόγων. Ωστόσο, δεν είναι το μόνο κοινό στοιχείο που έχουν. Ο Βαγγέλης Πλατέλλας έχει την… τιμητική του από αυτή την τριπλέτα των αναμετρήσεων, καθώς έχει αγωνιστεί σε ΑΕΚ και Άρη αλλά και στην Νέφτσι Μπακού.

Ο 32χρονος μεσοεπιθετικός αναφέρθηκε στο «BN Sports» και για τις τρεις αναμετρήσεις, δείχνοντας την πίστη του, πως όλες οι ελληνικές ομάδες, θα βρεθούν στην επόμενη φάση των διοργανώσεών του. Από τη μία, το προφίλ της Νέφτσι Μπάκου, από την οποία ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη διαφορά αλλά πρέπει να… προσέξει και από την άλλη, η διαφορά δυναμικότητα της ΑΕΚ με τους Ούγγρους και στη μέση, ο ρόλος του κόσμου του Άρη κόντρα στην Αστάνα.

Αρχικά, μίλησε για την αντίπαλο του ΟλυμπιακούΝέφτσι Μπακού, με την οποία αγωνίστηκε από τον Γενάρη του 2019 έως τον Αύγουστο του 2020. Πραγματοποίησε 31 συμμετοχές, έχοντας απολογισμό ένα γκολ και οκτώ ασίστ. Συγκεκριμένα, είπε:

  • Ποια είναι η Νέφτσι Μπακού και τι φιλοσοφία έχει ως ομάδα;

«Στο Αζερμπαϊτζάν υπάρχουν δύο ομάδες. Η Καραμπάγκ και η Νέφτσι Μπακού. Η διαφορά είναι πως η δεύτερη, δεν προσφέρει τα μεγάλα συμβόλαιο όπως η πρώτη, για αυτό χάνει στο νήμα τον τίτλο του πρωταθλητή. Πρόκειται για μία ομάδα που δεν φοβάται να παίξει ανοιχτά και της αρέσει να επιβάλλει τον ρυθμό της, με οποιονδήποτε αντίπαλο»

  • Υπάρχει μία αρνητική παράδοση στην κόντρα των ελληνικών ομάδων με αυτές του Αζερμπαϊτζάν. Πιστεύεις θα επηρεάσει τον Ολυμπιακό;

«Σε καμία περίπτωση. Ο σοβαρός Ολυμπιακός θεωρώ πως δεν έχει τίποτα να φοβηθεί κόντρα στην Νέφτσι. Σίγουρα είναι μία δύσκολη αντίπαλος και παίζει πιο ελεύθερα όταν δεν είναι φαβορί, όμως η ομάδα του Πειραιά μπορεί να πάρει την πρόκριση»

Στην συνέχεια, τόνισε πως, ούτε η ΑΕΚ, θα δυσκολευτεί κόντρα στη Βελέζ Μοστάρ. Συγκεκριμένα, ο έμπειρος άσος είχε αγωνιστεί με την Ένωση από το 2013 μέχρι τον χειμώνα του 2017, με την οποία έζησε προβιβασμού αλλά και την επιστροφή στους τίτλους (κύπελλο Ελλάδας το 2016).

  • Θεωρείς πως θα έχει εύκολο ή δύσκολο έργο η ΑΕΚ;

«Έχει ενισχυθεί αρκετά φέτος και θεωρώ πως έχει όλη την ποιότητα για να βρεθεί στην επόμενη φάση. Η διαφορά ποιότητας είναι ολοφάνερη και εφόσον παίξει με τις πραγματικές δυνατότητες της, τότε θα την δούμε στην επόμενη φάση. Η Βελέζ Μοστάρ είναι μία ομάδα με φιλοδοξίες και μπορεί να γίνει ένα δύσκολο εμπόδιο, όμως όχι τόσο για να σταματήσει την ΑΕΚ»

  • Είναι μία καλή ευκαιρία για την Ένωση;

«Ναι είναι. Εύκολα ή δύσκολα, πρέπει να περάσει από τους Ούγγρους ώστε να βρεθεί ένα βήμα πιο κοντά στους ομίλους και να εκμεταλλευτεί τη βατή κλήρωση»

3912732.jpg

Τέλος, παραδέχθηκε πως ο Άρης έχει το πιο δύσκολο έργο από τις τρεις ομάδες, όμως δεν είναι ακατόρθωτο να κάνει την διαφορά. Στους «κίτρινους», ο Έλληνας ποδοσφαιριστής έπαιξε για μία σεζόν και πρόλαβε να βρει 10 φορές τα αντίπαλα δίχτυα σε 30 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

  • Πόσο δύσκολος αντίπαλος, είναι για τον Άρη, η Αστάνα;

«Είναι μία ομάδα στα μέτρα του Άρη. Σίγουρα τα τελευταία χρόνια έχει δείξει πως έχει μόνιμη θέση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, για αυτό και αποτελεί έναν τόσο έμπειρο σύλλογο. Ωστόσο, δεν αποτελεί φόβητρο για τον Άρη. Με συγκέντρωση και δυναμισμό, θα τα καταφέρει»

  • Η παραμονή του Μάντζιου αλλά και η διατήρηση του βασικού κορμού, θα παίξει τον ρόλο της;

«Και βέβαια. Ο Άκης Μάντζιος είναι εξαιρετικός προπονητής και το έργο του φαίνεται με κάθε τρόπο. Την περσινή χρονιά έδειξε σταθερότητα και πειθαρχία στο πρωτάθλημα. Με όλα αυτά ως οδηγό, βλέπω τον Άρη να προκρίνεται στην επόμενη φάση».

FOOTBALL LEAGUE / ¡—«” - ¡–œÀÀŸÕ À¡—…”¡” (÷Ÿ‘œ√—¡÷…¡: MOTION TEAM)

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης