Face to Face

Ο Γιαν Μικάελσεν στο BN Sports: «Όλα ανοιχτά αν περάσει η Δανία- Κίνδυνος οι αντεπιθέσεις των Τσέχων- Η Αγγλία το μεγάλο φαβορί!»

Ο Γιαν Μικάελσεν στο BN Sports: «Όλα ανοιχτά αν περάσει η Δανία- Κίνδυνος οι αντεπιθέσεις των Τσέχων- Η Αγγλία το μεγάλο φαβορί!»

Ο Γιαν Μικάελσεν μίλησε στο BN Sports για την πορεία της Δανίας στο EURO 2020, τη σημερινή αναμέτρησή της με την Τσεχία (03/07, 19:00), ενώ έχρισε την Αγγλία ως το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου!

Σχετικά Άρθρα

Ως παίκτης του Παναθηναϊκού για μία τριετία (2001-2004) αποτέλεσε μία προσωπικότητα αποδεκτή από ολόκληρη τη φίλαθλη κοινότητα της Ελλάδας, που μαζί με τον Ρενέ Χένρικσεν ήταν οι κύριοι «εκπρόσωποι» ή αλλιώς, οι ποδοσφαιρικοί «πρέσβεις» της σκανδιναβικής χώρας στην Ελλάδα.

Με 19 συμμετοχές με το εθνόσημο στο στήθος, αλλά και θητεία ως προπονητής στην U-17 της Εθνικής Δανίας, από το 2012 ως το 2016, ο Γιαν Μικάελσεν αποτελεί τον πλέον κατάλληλο για να κρίνει την έως τώρα πορεία της χώρας του του στο φετινό EURO, να «ζυγίσει» τις πιθανότητες ενός δεύτερου έπους μετά το 1992, αλλά και να σκιαγραφήσει το προφίλ παικτών που γαλουχήθηκαν υπό το βλέμμα του στα κατώτερα κλιμάκια και τώρα κρατούν τη μοίρα της Δανίας στα χέρια τους.

 γιαν.jpg

-Πως κρίνεται την έως τώρα πορεία της Δανίας στο φετινό EURO;

«Είμαι χαρούμενος για την ομάδα. Ήταν μία πολύ δύσκολη κατάσταση αυτή που ακολούθησε το τρομακτικό περιστατικό του Έρισκεν, αλλά θεωρώ ότι η ομάδα επέστρεψε πολύ γρήγορα, πιο δυνατή και θεωρώ ότι βρίσκεται σε καλή φόρμα πριν το σημερινό (03/07) ματς».

 

-Πόσο δύσκολο ήταν για τους παίκτες να επανέλθουν μετά την κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν;

«Θεωρώ ότι χρειαζόντουσαν χώρο και χρόνο για να επανέλθουν. Ευτυχώς, υπήρξε πάρα πολύ σκληρή δουλειά εκτός αγωνιστικού χώρου για να αποκτήσουν την πνευματική δύναμη να το αντιμετωπίσουν. Θεωρώ πως ήταν λάθος η ολοκλήρωση του παιχνιδιού την ίδια ημέρα. Έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους παίκτες και την πνευματική τους υγεία, ασχέτως αν εν τέλει επανήλθαν πλήρως. Το σημείο-κλειδί, ωστόσο, που τους βοήθησε πάρα πολύ ήταν η επικράτηση απέναντι στη Ρωσία και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο ήρθε η νίκη».

 

-Αποτελεί η φετινή Δανία μία από τις πιο ταλαντούχες γενιές του ποδοσφαίρου της χώρας;

«Αυτό το οποίο ξεχωρίζει τη φετινή ομάδα είναι ο αριθμός των ποιοτικών παικτών που διαθέτει. Είναι επίσης πολύ σημαντικό ότι ο προπονητής της Δανίας, ο Κάσπερ Χιούλμαντ,  δεν φοβάται να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες του, δείχνοντάς τους εμπιστοσύνη. Πραγματικά πρόκειται για μία μεγάλη ομάδα, παρότι ο Έρικσεν δεν είναι διαθέσιμος, και κυρίως είναι ένα πάρα πολύ καλό σύνολο, στο οποίο κανένας δεν ξεχωρίζει ως το μεγάλο αστέρι της ομάδας, αλλά όλοι δουλεύουν μαζί».

 

-Υπάρχει κάποιος παίκτης που ξεχωρίζετε από το υπάρχον ρόστερ;

«Θα έλεγα τον Αντρέας Κρίστενσεν που τον είχα ως παίκτη στα κατώτερα κλιμάκια της Εθνικής όταν ήμουν προπονητής. Είναι ένας εκπληκτικός παίκτης, διαβάζει πάρα πολύ καλά τις φάσεις, έχει καλή τεχνική και θεωρώ ότι είναι λίγο υποτιμημένη η προσφορά του, καθώς δίνει πάρα πολλές λύσεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το φοβερό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που κάνει μέχρι σήμερα, αποδεικνύει όσα προανέφερα».

 chrei.jpg

-Τι πρέπει να προσέξει περισσότερο η Δανία απέναντι στην Τσεχία;

«Πρέπει να προσέξουν τις αντεπιθέσεις. Η Τσεχία έχει κάποιους εξαιρετικούς παίκτες, ταχύτατους, με καλή φυσική κατάσταση, ενώ παράλληλα είναι μία ομάδα πάρα πολύ καλή στις στημένες φάσεις. Θέλω να πιστεύω πως η Δανία θα έχει για περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της, αλλά το κομμάτι που μετρά είναι το πώς θα αντιδράσει όταν χαθεί η κατοχή και δημιουργηθούν προϋποθέσεις για να βγουν οι Τσέχοι στην κόντρα επίθεση».

 

-Μπορεί το φετινό EURO να αποτελέσει ένα νέο 1992 για τη Δανία και να στεφθεί ξανά Πρωταθλήτρια Ευρώπης;

«Είναι πιο δύσκολο πλέον. Υπάρχουν περισσότερες ομάδες, αλλά έχουμε μία καλή ευκαιρία να κερδίσουμε απόψε. Αν γίνει αυτό μπορεί να αντιμετωπίσουμε είτε την Ουκρανία, είτε την Αγγλία. Αν παίξουμε με την Αγγλία, προφανώς, δεν θα είμαστε το φαβορί, αλλά αν παίξουμε με την Ουκρανία, θα έχουμε μία καλή ευκαιρία για να πάμε στον τελικό. Προφανώς, θα είμαστε το αουτσάιντερ του τελικού, αν αντιμετωπίσουμε για παράδειγμα την Ιταλία, αλλά για αρχή να φτάσουμε ως τον ημιτελικό και από κει και πέρα ο δρόμος είναι ανοιχτός. Όλα θα είναι πιθανά

 

-Με τη διοργάνωση να φτάσει στα τελευταία της στάδια, ποια ομάδα χρίζετε ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση;

«Τον πρώτο λόγο τον έχει η Αγγλία. Πήρε μία πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στη Γερμανία, έχει αυτοπεποίθηση και το βασικότερο όλων, θα παίξει εντός έδρας στα δύο τελευταία παιχνίδια της διοργάνωσης. Οπότε, θα επιλέξω την Αγγλία».

 

Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης