Face to Face

Ο Θοδωρής Βλάχος στο BN Sports: «Η κατάκτηση του πρωταθλήματος έδωσε σε όλους να καταλάβουν τι σημαίνει Ολυμπιακός»

Ο Θοδωρής Βλάχος στο BN Sports: «Η κατάκτηση του πρωταθλήματος έδωσε σε όλους να καταλάβουν τι σημαίνει Ολυμπιακός»
«Καθημερινή» συνήθεια η διάκριση των «ερυθρόλευκων» στις εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Σχετικά Άρθρα
Το 9ο σερί και 35ο συνολικά πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Ολυμπιακός στο πόλο. Οι «ερυθρόλευκοι» επικρατώντας 12-9 της Βουλιαγμένης έκαναν το 3-1 στη σειρά και αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ελλάδας για ακόμη μία χρονιά.

Ο προπονητής των Πειραιωτών αλλά και της Εθνικής ομάδας, Θοδωρής Βλάχος, μίλησε στο «BN Sports» για την κατάκτηση του τίτλου, τους εναπομείναντες στόχους της σεζόν αλλά και για της φημολογίες που ήθελαν την ομάδα να βρίσκεται υπό διάλυση. Παράλληλα σχολίασε και τη συμμετοχής της «γαλανόλευκης» στους Ολυμπιακούς Αγώνες το καλοκαίρι.

Θα ήθελα να μου πείτε δυο λόγια για τον χθεσινό τελικό. Με ποιο σκεπτικό μπήκατε στην πισίνα, δεδομένης της ήττας στο προηγούμενο παιχνίδι;

«Ο 4ος τελικός ήταν ένα παιχνίδι, έπειτα από δική μας ήττα που συνδυάστηκε με κακή εμφάνιση. Συνήθως μια καλή ομάδα βγάζει αντίδραση και αυτό ήταν που θέλαμε εμείς. Ήταν κι ένα παιχνίδι που διεξήχθη στην έδρα μας και με πιθανή νίκη θα συνοδευόταν και η κατάκτηση του τίτλου οπότε ήταν κομβικό. Ουσιαστικά χρησιμοποίησα και εγώ και οι αθλητές την ήττα για να εμφανιστούμε πιο αποφασισμένοι και πιο καλοί. Όλα πήγαν όπως έπρεπε και καταφέραμε να παρουσιάσουμε ένα πολύ διαφορετικό πρόσωπο συγκριτικά με εκείνο του Σαββάτου και να κατακτήσουμε την τελευταία νίκη, η οποία μας έδωσε το πρωτάθλημα».

Πριν λίγο καιρό υπήρξαν κάποιες φήμες περί πιθανής διάλυσης της ομάδας. Πιστεύετε πως με την κατάκτηση του τίτλου δώσατε μια απάντηση;

«Από το καλοκαίρι υπήρξαν αρκετές φήμες περί πολλών προβλημάτων του Ολυμπιακού, πως δεν θα έχει ομάδα. Πράγματι ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός λόγω της πανδημίας είχε τα πιο μεγάλα προβλήματα απ’ όλες τις ομάδες, τουλάχιστον από τις ομάδες του πόλο, κι αυτό μας ανάγκασε να κάνουμε ένα ρόστερ με πολύ μικρότερο μπάτζετ και εννέα καινούριους παίκτες, το οποίο σίγουρα ήταν πολύ διαφορετικό από τις άλλες χρονιές. Ταυτόχρονα τόσο η Βουλιαγμένη όσο και ο Απόλλων είχαν ενισχυθεί αρκετά και από την αρχή οι ισορροπίες διαφοροποιήθηκαν, αυτές οι δύο ομάδες ήταν πολύ πιο κοντά με τον Ολυμπιακό. Σ’ έναν μικρό χώρο όπως είναι η υδατοσφαίριση οι φήμες γιγαντώνονται, επηρεάζουν. Εμάς ευτυχώς αυτές οι φήμες μας πείσμωσαν, μας ένωσαν.

Θέλαμε να αποδείξουμε το αντίθετο, ότι υπάρχουμε ακόμα και είμαστε πρωταγωνιστές στην Ελλάδα και ότι μπορούμε να είμαστε στις καλύτερες ομάδες τις Ευρώπης, όπως έχουμε καταφέρει ήδη να συμμετέχουμε στο Final 8 του Champions League. Νομίζω για εμάς ήταν κάτι το οποίο μας γιγάντωσε και πράγματι η κατάκτηση του τίτλου ήταν μια απάντηση όλων των παικτών, προπονητών προς όλες αυτές τις φημολογίες που υπήρχαν. Να τονίσω πως δεν ήταν φημολογία του Απόλλωνα και της Βουλιαγμένης, των παικτών ή των προπονητών. Πραγματικά εκείνοι ξέρουν τι σημαίνει Ολυμπιακός και πώς αντιδρά σε τέτοιες περιπτώσεις αλλά πιστεύω ότι κάποιοι “ειδικοί” του χώρου οι οποίοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα κλίμα, τελικά έκαναν καλό στον Ολυμπιακό».



Στις αρχές του επόμενου μήνα είναι προγραμματισμένο του Final 8 του Champions League, αλλά αυτό το Σαββατοκύριακο προηγείται το Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας. Έχετε συμβουλέψει κάτι συγκεκριμένο τους αθλητές σας ενόψει αυτών των κρίσιμων αγώνων;

«Οι παίκτες γνωρίζουν ότι το Κύπελλο είναι εξίσου μεγάλος στόχος για εμάς. Έχουμε καλή ψυχολογία, προερχόμαστε από την κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά θέλει προσοχή γιατί όλα μπορούν να συμβούν. Είναι τρία μονά παιχνίδια, δεν ξέρουμε ποιον αντίπαλο θα βρούμε αν περάσουμε τον Υδραϊκό στον ημιτελικό, επομένως θέλει εξίσου μεγάλη συγκέντρωση. Αν πάμε με την φόρα της κατάκτησης του πρωταθλήματος, ίσως να πάθουμε ζημιά. Πρέπει να το προσεγγίσουμε πολύ διαφορετικά και με ιδιαίτερη προσοχή, όπως κάναμε και στο πρωτάθλημα».

Πως θα χαρακτηρίζατε την φετινή σεζόν;

«Ήταν μια πολύ περίεργη και ιδιαίτερη σεζόν για όλους, όχι μόνο για εμάς στον Ολυμπιακό. Δεν υπήρχε αγωνιστική δραστηριότητα, παίξαμε μόνο έναν μήνα (τον Οκτώβριο), υπήρχε όλη αυτή η αβεβαιότητα του τι θα γίνει στην κοινωνία με τον COVID και την καραντίνα. Οι πιο πολλές ομάδες για κάποια στιγμή δεν προπονούνταν καθόλου, μετά προπονούνταν μόνο μια φορά την ημέρα. Έγινε το μισό πρωτάθλημα, ένας γύρος. Στο τέλος έχουν συρρικνωθεί όλα και κάθε δύο μέρες σχεδόν παίζουμε για να ολοκληρωθούν όλα και αυτό είναι το σωστό. Πιστεύω ότι είναι μια χρονιά που δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε τον τρόπο που συνέβησαν όλα. Από κει και πέρα υπήρχε κάτι πολύ ευχάριστο μέσα σε αυτή τη χρονιά, η πρόκριση της Εθνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες και αυτό ήταν ο μεγάλος στόχος μέχρι τον επόμενο, ο οποίος είναι η διάκριση στο Τόκιο.

Πως θα ολοκληρωθεί η χρονιά; Εμείς ήδη έχουμε έναν τίτλο, θα διεκδικήσουμε κι έναν δεύτερο. Αν ολοκληρωθεί με έναν ακόμη τίτλο τότε θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για τον Ολυμπιακό αλλά πιστεύω ότι στο πόλο θα ολοκληρωθούν όλες οι διοργανώσεις σε άντρες, γυναίκες, έφηβους και γενικά στις Ακαδημίες. Μετά από μία τόσο περίεργη χρονιά θα είναι πολύ θετικό ότι θα ολοκληρωθούν όλα».

5300414.jpg

Ποιοι είναι οι στόχοι της Εθνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες;

«Στο μυαλό μου, των συνεργατών του αλλά και των παιδιών που είναι στη διαδικασία της Εθνικής ομάδας βασικός στόχος ήταν η πρόκριση, κάτι που το πετύχαμε με έναν τρόπο που μας άφησε πολύ ευχαριστημένους. Πλέον ζούμε σε ρυθμούς Τόκιο, οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μεγάλο στοίχημα και θεωρούμε ότι έχουμε δυνατότητες. Είμαστε μια ομάδα η οποία μπορεί αν παίξει σύμφωνα με τις πολύ καλές προοπτικές που έχει, αν υπερβούμε τον εαυτό μας τότε μπορούμε να πετύχουμε κάτι πολύ καλό. Αυτή είναι η προσδοκία μας. Θέλουμε να πάμε εκεί πολύ συγκεντρωμένοι, καλά προετοιμασμένοι και υγιείς φυσικά για να διεκδικήσουμε κάτι πολύ καλό που θα είναι για τον χώρο μας ονειρεμένο».

Ποια είναι τα συναισθήματά σας έχοντας κατακτήσει τρόπαια με τον Ολυμπιακό σαν παίκτης, βοηθός προπονητή αλλά και πρώτος;

«Είμαι από τους τυχερούς που έχω ζήσει σ’ αυτόν τον μεγάλο πολυαθλητικό σύλλογο πολλές μεγάλες στιγμές και άσχημες βέβαια, αλλά είναι λίγες αυτές στις οποίες είχαμε στενοχώρια. Οι τίτλοι πράγματι είναι πολλοί, τους έχω ζήσει από διαφορετικό πόστο, είμαι πάρα πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό – συνολικά πάνω από 25. Κάθε τίτλος είναι ξεχωριστός, μπορώ να ξεχωρίσω τον πρώτο μου τίτλο σαν προπονητής αλλά και τον ευρωπαϊκό στη Γένοβα το 2018. Κάθε τίτλος βραβεύει την προσπάθεια μιας ολόκληρης χρονιάς κι επειδή είμαστε στον Ολυμπιακό, έναν σύλλογο ο οποίος ζει για τους τίτλους και λειτουργεί για να τους κατακτά, εγώ είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και περήφανος που είμαι ένα μέρος της ιστορίας αυτής της ομάδας».

Ξανθίππη Δασκαλάκη

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης