Face to Face

Η Μαρία Χατζηπαρασίδου στο BN Sports: «Είμαστε το φαβορί αλλά πρέπει να το αποδεικνύουμε πάντα στο γήπεδο»

Η Μαρία Χατζηπαρασίδου στο BN Sports: «Είμαστε το φαβορί αλλά πρέπει να το αποδεικνύουμε πάντα στο γήπεδο»

«Ασπρόμαυρο» βάφτηκε για μία ακόμα φορά, για 3η σερί σεζόν πιο συγκεκριμένα, το Κύπελλο Ελλάδος στο γυναικείο Χάντμπολ.

Σχετικά Άρθρα
Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε νέα επίδειξη δύναμης στον τελικό της περασμένης Κυριακής (09/05) κόντρα στη Βέροια 17 και ένα ακόμα τρόπαιο είναι δικό του, χάρη στο τελικό σκορ 26-24. Η ομάδα του Δημήτρη Πελεκίδη κατέκτησε για συνολικά 5η φορά το Κύπελλο Ελλάδος.

Καταλυτικό ρόλο στην πορεία του «Δικεφάλου» προς την κορυφή, είχε η Μαρία Χατζηπαρασίδου. Η πλειμέικερ της νικήτριας μίλησε στο BN Sports για τη νέα μεγάλη επιτυχία του ΠΑΟΚ και πως βίωσε η ίδια τον μεγάλο τελικό.

Πώς έζησες τον τελικό;

«Κάθε τελικός έχει την δική του γλύκα και οπτική γωνία. Αν και είμαστε κάτοχοι του τίτλου τα δύο τελευταία χρόνια, αυτό δεν παύει να μας κάνει να επιθυμούμε, κάθε χρόνο, το Κύπελλο να καταλήγει σε εμάς. Η ομάδα μπορεί να ήταν το φαβορί της διοργάνωσης, χρειάστηκε, ωστόσο, να το αποδείξουμε εντός γηπέδου, καθώς τα νοκ-άουτ παιχνίδια εμπεριέχουν πάντα εκπλήξεις».

Πιστεύεις ότι ήσασταν το φαβορί και αν ναι, πού κρίθηκε ο αγώνας;

«Η ομάδα μου δεν μπήκε καλά στο ματς, χωρίς, όμως, να χάσει την επαφή της με το σκορ. Με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και μιλώντας στα αποδυτήρια στο τι έπρεπε να αλλάξει, βρήκαμε τη «χρυσή τομή» με το προπονητικό τιμ και μετά αποδείξαμε, μέσα στο γήπεδο, πως ακριβώς δουλεύει η ομάδα και από τι μέταλλο είναι φτιαγμένη».

Υπήρξε κάτι συγκεκριμένο που σας είπε ο κόουτς Πελεκίδης στην ανάπαυλα, το οποίο σου έδωσε μια παραπάνω ώθηση για να συνεχίσετε;

«Είπαμε πως έπρεπε να έχουμε περισσότερες επαφές, να βγάλουμε περισσότερο πάθος στην άμυνα. Το παιχνίδι, με αυτό τον τρόπο, θα έρθει στην κατάσταση που θέλουμε».

Σε ποιο βαθμό πιστεύεις πως οι συνεχόμενες διακοπές του πρωταθλήματος επηρέασαν την ομάδα σε όλες τις διοργανώσεις;

«Δεν μπορώ να πω πως είχαμε σημαντικό ζήτημα, καθώς συνεχίσαμε κανονικά τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις μας. Συνολικά σαν ομάδα, σταματήσαμε για περίπου 10 μέρες. Όλο αυτό, ωστόσο, σίγουρα επηρεάζει όλες τις ομάδες, όπως και ολόκληρο το πρωτάθλημα».

Ποια στιγμή της σεζόν πιστεύεις ότι ήταν το “κλειδί” για να φτάσετε εδώ που είστε σήμερα;

«Δεν μπορώ να πω πως υπάρχει κάποια συγκεκριμένη στιγμή στο μυαλό μου. Είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς και προσπάθειας, η οποία γίνεται τα τελευταία χρόνια στον σύλλογο».

Κατέχετε τον τίτλο του φαβορί και για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ήτοι του double. Θεωρείς πως τώρα που κατακτήσατε ήδη το ένα τρόπαιο, αυτό σας αναπτερώνει το ηθικό ενόψει τη συνέχειας ή έχετε το ίδιο σκεπτικό με πριν;

«Θεωρητικά μπορεί να είμαστε το φαβορί, αλλά αυτό πρέπει να το αποδεικνύουμε πάντα μέσα στο γήπεδο. Η ομάδα τα τελευταία χρόνια χτίζει το “μέταλλο” του νικητή, κάθε χρόνο η λογική είναι να κατακτήσουμε και τους δύο εγχώριους τίτλους.

Η κατάκτηση του Κυπέλλου μας κάνει χαρούμενες και μας ικανοποιεί για την προσπάθεια που καταβάλαμε μέχρι τώρα. Δεν αλλάζει, πάντως, τον τρόπο που θα προσεγγίσουμε τη σειρά των αγώνων που έρχονται».

Ξανθίππη Δασκαλάκη

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης