Face to Face

O Λιόνγκο Αρμέλ στο BN Sports: «Αυτές τις στιγμές ονειρευόμαστε οι Ερασιτέχνες»

O Λιόνγκο Αρμέλ στο BN Sports: «Αυτές τις στιγμές ονειρευόμαστε οι Ερασιτέχνες»
Έκανε την έκπληξη, έγραψε ιστορία και απάντηση όπως έπρεπε στην European Super League. Η Ρουμιγί Βαλιέρ της τέταρτης κατηγορίας απέκλεισε την Τουλούζ, προκρίθηκε στα ημιτελικά και ο Λιόνγκο Αρμέλ μιλάει στο «BN Sports» για την επική νίκη.
Έκπληξη. Μία λέξη που μπαίνει συχνά στο ποδοσφαιρικό λεξικό και αντικατοπτρίζει την ήττα ή τον αποκλεισμό μίας «μεγάλης» ομάδας από μία μικρότερη. Ίσως σε αυτή την περίπτωση, η σημασία της είναι το… λιγότερο που μπορούμε να εκφράσουμε.
 
Η Ρουμιγί Βαλιέρ κατάφερε να κερδίσει με 2-0 την, έτοιμη για άνοδο στη Ligue 1, Τουλούζ και έγραψε ιστορία στο γαλλικό ποδόσφαιρο. Μέσα σε αυτό το σύνολο, βρίσκεται και ο Λιόνγκο Αρμέλ. Ο 24χρονος επιθετικός μίλησε στο «BN Sports» για τις στιγμές που έζησε στο σφύριγμα της λήξης και τα συναισθήματα του για την πρόκριση στα ημιτελικά.

Δεν αναφέρθηκε απλώς στη δική του χαρά και των συμπαικτών του. Μίλησε για όλους του ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, που αγωνίζονται για ζήσουν μία τέτοια στιγμή. Η πίστη στην ομάδα του, το «μυστικό» της επιτυχίας και ο στόχος του… τελικού είναι μερικά από όσα ανέφερε. Βέβαια, δεν έλειψε το ελληνικό στοιχείο στα λόγια του, καθώς μπορεί να παρακολουθεί γενικά το πρωτάθλημα της χώρας μας, αλλά σε πιο μικρή ηλικία, είχε ένα σοβαρό λόγο να το κάνει. Ποιος είναι αυτός; Συνεχίστε την ανάγνωση

 
Αναλυτικά, είπε:
 
Αρχικά, συγχαρητήρια για την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου Γαλλίας. Πως αισθάνθηκες μόλις ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη της αναμέτρησης;
 
Σε ευχαριστώ πολύ. Ήταν τεράστια στιγμή για όλους μας όταν τελείωσε το ματς. Σκεφτόμασταν πως αποκλείσαμε μία ομάδα που είναι δύο κατηγορίες πάνω από εμάς. Ήταν απλά ονειρικό.
 
Πίστευες πριν τον αγώνα, πως θα καταφέρετε να αποκλείσετε μία ομάδα της δεύτερης κατηγορίας;
 
Ναι το πίστευα. Θεωρώ πως έχουμε μία εξαιρετική ομάδα και ένα οικογενειακό κλίμα, οπότε το αποτέλεσμα, με δικαίωσε.
 
Ποιο ήταν το πλάνο του προπονητή σας;
 
Η ομιλία του έπαιξε ρόλο. Ήταν αυτή που μας έδωσε ώθηση να μπούμε στον αγωνιστικό χώρο δυναμικά και, προσωπικά, έκανα το παιχνίδι που ξέρω όσο καλύτερα γινόταν.

 
Αυτή η πρόκριση, τι σημαίνει για την ομάδα σας;
 
Είναι απλά ιστορική. Καταφέραμε να μπούμε στην ιστορία του γαλλικού ποδοσφαίρου και αυτό νομίζω πως αρκεί για να καταλάβουμε τι έχουμε πετύχει. Προσωπικά, ήταν η πιο όμορφη εμπειρία που έχω ζήσει ως ποδοσφαιριστής.
 
Στα ημιτελικά, θα αντιμετωπίσετε τη Μονακό. Μία αντίπαλο που αγωνίζεται στη Ligue 1 και αποτελεί μία από τις τέσσερις κορυφαίες φέτος. Ανυπομονείς για αυτή την αναμέτρηση;

Εννοείται και είμαι ανυπόμονος. Σίγουρα δεν είμαστε το φαβορί και θα έχουμε απέναντι μας κορυφαίους ποδοσφαιριστές, όμως αυτή είναι η μαγεία. Να είσαι ερασιτέχνης και να έχεις την ευκαιρία να παίξεις κόντρα σε τέτοιους αθλητές. Βέβαια, τίποτα δεν είναι σίγουρος, μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.
 
Πιστεύεις ότι μπορείτε να φτάσετε στον τελικό της διοργάνωσης; Το έχετε θέσει ως στόχο;
 
Όταν έχεις φτάσει μέχρι και τα ημιτελικά, έχοντας αποδείξει την αξία σου, ο τελικός μετατρέπεται αυτόματα σε στόχος. Μπορεί να μην είναι εύκολος, όμως σίγουρα, είναι στο μυαλό μας και πιστεύουμε σε αυτό.

 
Όσο για εσένα, ποιοι είναι οι στόχοι της καριέρας σου;
 
Όπως όλοι οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, να γίνω και να ολοκληρώσω την καριέρα μου, ως επαγγελματίας.
 
• Ποιος είναι το είδωλό σου;
 
Όλοι οι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές, αποτελούν είδωλά μου.
 
Έχεις παρακολουθήσει καθόλου το ελληνικό πρωτάθλημα; Αν ναι, ποια είναι η άποψη σου και ποια είναι η ομάδα που σου αρέσει;
 
Η αλήθεια είναι πως όχι. Όμως γνωρίζω μία ελληνική ομάδα, τον Ολυμπιακό. Τον παρακολουθούσα όταν έπαιζε εκεί ο Τρεζόρ Λομάνα Λούα Λούα, ο οποίος είναι από το Κονγκό (τόπος καταγωγής του).
 
Τελευταία ερώτηση, τι σημαίνει για εσένα το ποδόσφαιρο.
 
Το ποδόσφαιρο είναι απλά το παν για εμένα. Χαρακτηρίζει τον εαυτό μου.

Νότης Χάλαρης
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης