πάμε euro

Λουκ Σο: Διέψευσε τον Ζοσέ Μουρίνιο και ξεπέρασε σε τέσσερα λεπτά τον… Ζινεντίν Ζιντάν

Λουκ Σο: Διέψευσε τον Ζοσέ Μουρίνιο και ξεπέρασε σε τέσσερα λεπτά τον… Ζινεντίν Ζιντάν

Την καλύτερή του εμφάνιση με την φανέλα της Εθνικής Αγγλίας πραγματοποίησε ο Λουκ Σο, ο οποίος κατόρθωσε σε ένα τετράλεπτο να «εκθέσει» τον Ζοσέ Μουρίνιο και να μοιράσει περισσότερες ασίστ από όσες κατέγραψε στα EURO ο Ζινεντίν Ζιντάν!

Πρόκειται σαφώς για έναν ποδοσφαιριστή που αν και έχει κατακριθεί αρκετά, έχει κατορθώσει με τις εμφανίσεις του να αντιστρέψει το κλίμα που υπήρχε εναντίον του και να «κερδίσει» τον σεβασμό των φίλων της Premier League, μετά από την σταθερότατη, φετινή σεζόν που πραγματοποίησε με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αποτέλεσε άλλωστε βασικό στέλεχος της ομάδας που τερμάτισε δεύτερη στον «μαραθώνιο» της φετινής σεζόν, κέρδισε την εμπιστοσύνη του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, ήταν στην αρχική εντεκάδα στα 32 από τα 38 ματς του πρωταθλήματος, και σε όλες τις αναμετρήσεις των «κόκκινων διαβόλων», από την φάση των «16» και έπειτα, στον δρόμο προς τον χαμένο τελικό του Europa League.
EweiHeEXIAA0PNe_-_Αντιγραφή.jpg

Άμεση συνέπεια των εμφανίσεών του αποτέλεσε η αναμενόμενη κλήση του στην Εθνική Αγγλίας, όπου έχοντας ως προσωπικό «αντίπαλο» τον συμπατριώτη του, Έμερσον, πήρε φανέλα βασικού και έχει αγωνιστεί στα τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια που έχουν δώσει τα «Τρία Λιοντάρια», έχοντας μάλιστα καταγράψει και τρεις τελικές πάσες!

Οι δύο ασίστ του Σο σε τέσσερα λεπτά και η συζήτηση που περιλαμβάνει τον Ζινεντίν Ζιντάν

Τρεις ασίστ σε τέσσερα ενενηντάλεπτα, δύο λιγότερες από όσες σημείωσε στην τρέχουσα σεζόν στο αγγλικό πρωτάθλημα και μία λιγότερη από όσες είχε πραγματοποιήσει την  προηγούμενη διετία στην Premier League (2018-2020).

Με τις δύο του ασίστ μάλιστα απέναντι στην Ουκρανία συνέβαλλε τα μέγιστα στην επικράτηση της Εθνικής Αγγλίας και στην πρόκριση της ομάδας του στην ημιτελική φάση του EURO, για πρώτη φορά τον 21ο αιώνα και μόλις για δεύτερη, από την διοργάνωση του 1996 και έπειτα!

Αν σε όλα αυτά προστεθεί και το γεγονός πως ο Σο με τις δύο του τελικές πάσες σε διάστημα τεσσάρων λεπτών (3,51) ξεπέρασε τον… Ζινεντίν Ζιντάν, οι εμφανίσεις του με την Αγγλία αποκτούν άλλο μέγεθος.

Και αυτό διότι ο ακραίος, αριστερός οπισθοφύλακας που προέβη σε ένα… δημιουργικό τετράλεπτο, ξεπέρασε την μόλις μία τελική πάσα που είχε καταγράψει στα 14 ματς των EURO (3 διοργανώσεις, 1996 έως 2004) που είχε λάβει μέρος ο πρώην ποδοσφαιριστής, μιας και ο Ζιντάν είχε μόλις μία ασίστ στο ενεργητικό του, στο EURO του 2004, με εκτέλεση φάουλ απέναντι στην Κροατία, και καμία σε κανονική ροή παιχνιδιού σε 1325 αγωνιστικά λεπτά.

Σαφώς δεν τίθεται σύγκριση ανάμεσα στους δύο ποδοσφαιριστές, μιας και αναφερόμαστε σε μία μονάχα στατιστική κατηγορία, αλλά η αλήθεια είναι πως οι αριθμοί υπάρχουν, έχουν την δική τους βαρύτητα και συχνά-πυκνά τίθενται προς συζήτηση.

Ο Σο απάντησε, δίχως να μιλήσει, στον Ζοσέ Μουρίνιο

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η εμφάνιση του Λουκ Σο, αποτελεί το καλύτερο τεκμήριο για τον ίδιο, ώστε να «απαντήσει» στην βαρύγδουπη κριτική που δέχθηκε από τον Ζοσέ Μουρίνιο.
E5eNAFxWUAIp8Hq.jpg

Ο Πορτογάλος άλλωστε είχε αναφερθεί σε μία εκτέλεση κόρνερ του πρώην ποδοσφαιριστή του χαρακτηρίζοντάς την «δραματικά κακή», με τον Σο να  διατηρεί «χαμηλά τη μπάλα» και να απαντάει πως  «ο Ζοσέ έχει την άποψή του. Προφανέστατα εργάζεται στο TalkSport κι έχει ελευθερία λόγου. Μπορεί να πει ό,τι του αρέσει. Εγώ κρατάω χαμηλά το κεφάλι και αγνοώ τα πάντα. Ο κύριος στόχος μου είναι να βοηθήσω την Αγγλία».

Όπως και να έχει όμως, ο Λουκ Σο κατόρθωσε σε τέσσερα λεπτά να «εκθέσει» και να διαψεύσει την «σκληρή» κριτική που δέχθηκε από τον Ζοσέ Μουρίνιο, να ξεπεράσει σε αριθμό τις ασίστ του Ζινεντίν Ζιντάν, και να «ισοφαρίσει» τις τελικές πάσες που κατέγραψε, έχοντας τον Πορτογάλο ως προπονητή του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ένα αναμφίβολα καλό βράδυ για τον Άγγλο αμυντικό, που έδωσε τις απαντήσεις του και «έγραψε» την δική του ιστορία

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης