πάμε euro

Δύο θέσεις για μία έκπληξη και τρία… φαβορί!

Δύο θέσεις για μία έκπληξη και τρία… φαβορί!

Από τη μία, οι ομάδες των ανατροπών και από την άλλη, οι δυνάμεις του… απόλυτου. Τα προημιτελικά του EURO 2020 ξεκινούν με δύο μεγάλες μάχες.

Στην τελική ευθεία έχει μπει το EURO 2020. Μετά από τις τρομερές αναμετρήσεις της φάσης των «16», οκτώ ομάδες βρίσκονται στα προημιτελικά με στόχο το βαρύτιμο τρόπαιο της διοργάνωσης. Έπειτα από ένα μικρό διάλειμμα, ανοίγει η αυλαία των προημιτελικών με δύο ιδιαίτερα παιχνίδια.

Από τη μία, η έκπληξη που ακούει στο όνομα της Ελβετίας, που έρχεται αντιμέτωπη με την Ισπανία ενώ στην αντίπερα όχθη, Βέλγιο και Ιταλία σε ένα τρομερό ντέρμπι με φόντο τον ημιτελικό. Θα έχουμε επανάληψη του τελικού του EURO 2012 ή μία ακόμα έκπληξη;

E5OWRzAWUA01MG4.jpeg

Οι ομάδες των… συγκινήσεων!

Η Ελβετία με την Ισπανία, είναι το ζευγάρι που ανοίγει την αυλαία της ημέρας στις 19:00. Δύο ομάδες που χάρισαν επικές στιγμές στη φάση των «16», αφού στα παιχνίδια τους, μοίρασαν συγκινήσεις. Από τη μία οι Ελβετοί, έκαναν το μεγάλο «μπαμ» και άφησαν εκτός την πρωταθλήτρια κόσμου, Γαλλία, νικώντας την στα πέναλτι.

Το ματς είχε γενικά απίστευτη εξέλιξη, αφού η Ελβετία προηγήθηκε με 1-0 στο πρώτο ημίχρονο, έχασε πέναλτι στο 55ο λεπτό και είδε τη Γαλλία να γυρνάει τούμπα το ματς σε 3-1 μέχρι το 75’. Εκεί που φάνηκαν όλα να έχουν τελειώσει, οι Σεφέροβιτς και Γκαβράνοβιτς διαμόρφωσαν το τελικό 3-3, το οποίο έμεινε ίδιο και στην παράταση.

Έτσι, στην διαδικασία των πέναλτι, όλα ήταν ανοιχτά, με τον Κιλιάν Εμπαπέ να γίνεται ο μοιραίος της βραδιάς, αφού δεν κατάφερε να κερδίσει τον Ζόμερ. Η επιβεβαίωση από το VAR πως όλα ήταν νόμιμα, έφερε ξέφρενους πανηγυρισμούς και χάρισε τη μεγαλύτερη έκπληξη έως τώρα στο φετινό EURO.

Η Ισπανία από την άλλη, κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος κόντρα στην Κροατία. Έπεσε πίσω στο σκορ με το τραγικό λάθος του Ουνάι Σιμόν αλλά πέτυχε μία εντυπωσιακή ανατροπή, κάνοντας το 3-1 στο 77ο λεπτό. Τα πάντα ήταν υπέρ, μέχρι που οι Κροάτες πήραν τα πάνω τους και κατάφεραν να φέρουν τα πάνω-κάτω, μέσα σε λίγα λεπτά για το 3-3.

Σε αντίθεση με την Ελβετία, οι Ρόχας χρειάστηκαν τρία λεπτά στην παράταση για κλειδώσουν την πρόκριση. Συγκεκριμένα, οι Μοράτα και Οργιαθάμπαλ διαμόρφωσαν το τελικό 5-3 και οι Ισπανοί προκρίθηκαν στους «8» της διοργάνωσης. Με βάση αυτά τα ματς, αναμένουμε μία εντυπωσιακή μάχη ανάμεσα σε δύο ομάδες που δεν φοβούνται να ανοιχτούν και μπορούν να… σκοράρουν!

Θα μπορούσε και ζευγάρι… τελικού!

Κάτι παρόμοιο θα μπορούσε να μπει ως τίτλος και στο προηγούμενο ματς του Βελγίου. Οι «κόκκινοι διάβολοι» αντιμετωπίζουν την Ιταλία στις 22:00, σε ένα ντέρμπι που κάλλιστα, θα βλέπαμε και στον μεγάλο τελικό. Δύο χώρες που είχαν το απόλυτο έως τώρα, κοντράρονται σε μία πραγματική τιτανομαχία.

Από την μία, έχουμε το Βέλγιο των Λουκάκου και Ντε Μπρόινε, το οποίο κατάφερε να αποκλείσει έστω και δύσκολα την Πορτογαλία από τη συνέχεια της διοργάνωσης και στοχεύει για τον τελικό. Συγκεκριμένα, έπειτα από ένα καλό πρώτο ημίχρονο, ο Τόργκαν Αζάρ με ένα υπέροχο τέρμα, κέρδισε τον Ρουί Πατρίτσιο και το 1-0 χάρισε την πρόκριση στους «κόκκινους διαβόλους». Η Πορτογαλία πίεσε, έχασε ευκαιρίες όμως δεν άλλαξε τίποτα μέχρι το τέλος του ματς.

Από την άλλη, η Ιταλία είναι μία ευχάριστη νότα στη φετινή διοργάνωση μέσα από τις εμφανίσεις της. Απίστευτη στους ομίλους με τρεις στις τρεις νίκες και χωρίς να δεχθεί γκολ και ιδιαίτερη πρόκριση επί της Αυστρίας. Συγκεκριμένα, η κανονική διάρκεια έληξε στο 0-0, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε στην παράταση. Εκεί, οι Ιταλοί ήταν καλύτεροι, προηγήθηκαν με 2-0 και η Αυστρία απλώς μείωσε σε 2-1 για να ολοκληρωθεί η αναμέτρηση. Με αυτόν τον τρόπο, οι «ατζούρι» δίνουν το παρών τον σημερινό προημιτελικό.

Δύο παιχνίδια αμφίρροπα, που δύσκολα κάποιος μπορεί να βγάλει νικητή. Η λογική δείχνει την Ισπανία ως φαβορί στο ζευγάρι της αλλά μετά την πρόκριση των Ελβετών επί της Γαλλίας, όλα είναι πιθανά. Όσο για το άλλο ματς. Και μόνο που θα ήταν για τελικό, τα λέει όλα.

Νότης Χάλαρης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης