πάμε euro

EURO 2020: Ένα κακόγουστο αστείο χαρακτηρίζει ο Ουαλός Γκάντερ τη διοργάνωση

EURO 2020: Ένα κακόγουστο αστείο χαρακτηρίζει ο Ουαλός Γκάντερ τη διοργάνωση

Ο Κρις Γκάντερ, δεξιός μπακ της Εθνικής Ουαλίας και της Τσάρλτον, άσκησε σκληρή κριτική προς τη δομή του EURO 2020 μετά τον αποκλεισμό της ομάδας του στη φάση των «16» από τη Δανία (26/06, 4-0).

Η Ουαλία κατά τη διάρκεια της φάσης των ομίλων στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, κλήθηκε να παίξει σε δύο διαφορετικές χώρες, γεγονός που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων στις τάξεις της ομάδας. Οι δύο πρώτοι αγώνες διεξήχθησαν στο Αζερμπαϊτζάν και η τρίτη αναμέτρηση απέναντι στην Ιταλία στη Ρώμη.

Με την πρόκριση της στην επόμενη φάση η ομάδα του Ρόμπ Πέιτζ ταξίδεψε ξανά, αυτή τη φορά έχοντας ως προορισμό το Άμστερνταμ, όπου και αντιμετώπισε τη Δανία. Οι συνεχείς μετακινήσεις σε συνδυασμό με τις ελάχιστες διαθέσιμες ώρες ξεκούρασης και την σχεδόν μηδαμινή ύπαρξη υποστηρικτών της Ουαλίας στις εξέδρες, οδήγησαν τον Γκάντερ στην εξής τοποθέτηση στα social media:

«Κάθε έθνος είχε οπαδούς όπου κι αν έπαιξε. Η Ουαλία, με εξαίρεση τους 350 που παραβίασαν τους κανόνες και άδειασαν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς για να μπορέσουν να μας δουν, δεν είχε κανέναν υποστηρικτή. Αξίζαμε περισσότερα από αυτήν την αστεία διοργάνωση, αλλά ποιος είπε πως η ζωή είναι δίκαιη; Στεναχωρηθείτε, αλλά να είστε χαρούμενοι που τερματίσαμε στις πρώτες θέσεις του ομίλου».
gunter_2_1.jpg

Η UEFA κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα δήλωσε ο Γκάντερ, αλλά δεν το έπραξε.

Υπενθυμίζεται πως το φετινό EURO συνδιοργανώνεται από διάφορες χώρες της Ευρώπης, για πρώτη φορά στην 60χρονη ιστορία του θεσμού.

Η προσπάθεια της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ουαλίας να φιλοξενήσει κάποια παιχνίδια δεν απέφερε καρπούς και ως επόμενο το εθνικό συγκρότημα της χώρας αγωνίστηκε μόνο στην πρεμιέρα του απέναντι στην Ελβετία μπροστά σε ουδέτερο κοινό.

Η Τουρκία έλαχε της υποστήριξης περίπου 30.000 οπαδών στη μεταξύ τους αναμέτρηση, ενώ παράλληλα επετράπη στους Δανούς φιλάθλους να ταξιδέψουν στην Ολλανδία για να παρακολουθήσουν το ματς της φάσης των «16».

«Πονάει πάρα πολύ» έγραψε ο Γκάντερ που μετρά 102 συμμετοχές με το εθνόσημο στο στήθος, αλλά κλείνοντας άφησε ένα αισιόδοξο μήνυμα προς τον φίλαθλο κόσμο της χώρας:

«Η ομάδα βρίσκεται σε ασφαλή χέρια, πρέπει να με πιστέψετε. Θα πολεμούσα δίπλα σε κάθε μέλος αυτού του συνόλου. Κρατήστε το κεφάλι σας ψηλά! Θα επανέλθουμε, εμπιστευτείτε με!».

Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης