πάμε euro

Δανία: Η «μετάλλαξη» ενός αουτσάιντερ που σπάει ρεκόρ!

Δανία: Η «μετάλλαξη» ενός αουτσάιντερ που σπάει ρεκόρ!
Η Δανία εμφανίστηκε για ακόμα μία φορά καταιγιστική απέναντι στην Ουαλία και με τα 4 γκολ που σημείωσε...έπιασε μία πρωτιά του EURO και «κλείδωσε» την αιτία της μεταμόρφωσης

Ο τρόπος με τον οποίο κατάφερε να ανακάμψει η Δανία και βρήκε συνέχεια στην νίκη απέναντι στην Ουαλία με 4-0, ήταν η εκτόξευση της αποτελεσματικότητας στα σουτ της ομάδας! Περισσότερα γκολ, λιγότερες ευκαιρίες και μία μοναδικότητα για την διοργάνωση είναι όσα περιλαμβάνονται στο παλμαρέ για τις πρόσφατες αναμετρήσεις τους.

Η αγωνιστική «μετάλλαξη» των Σκανδιναβών ήρθε σαν όνειρο για τους ίδιους και το κοινό τους, αφού ευτύχησαν να περάσουν στην φάση των «16» και από εκεί στα προημιτελικά με δύο 4άρες… Οι πρωτιές και τα ρεκόρ που «έσπασαν» με αυτή τη συνθήκη, φανερώνουν και το μεγαλείο!

Έξι διαφορετικοί σκόρερ, σημείωσαν 8 γκολ και μάλιστα, έχοντας «εξαπολύσει» 9 λιγότερα σουτ (32 δηλαδή) από ό,τι στα προηγούμενα ματς, όπου δεν κατάφεραν να πάρουν βαθμό.

Συγκεκριμένα, στην πρεμιέρα με Φινλανδία, που θα μνημονεύεται για καιρό από το ποδοσφαιρικό- και μη- κοινό, είχαμε ως αποτέλεσμα την ήττα των Δανών (0 -1), δίχως εκείνοι να βρίσκουν και τα ψυχικά αποθέματα για να αντιδράσουν! Έπειτα, ο Χιούλμαντ και οι παίκτες του κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν το φαβορί του 2ου ομίλου, Βέλγιο, πετυχαίνοντας ένα γκολ που εν τέλει δεν είχε αξία στην ήττα τους με 2-1.

Το τέρμα αυτό του Πόουλσεν, ήταν και το μοναδικό που κατόρθωσε να μετρήσει η ομάδα σε έναν απολογισμό 43(!) σουτ στις δύο πρώτες αγωνιστικές, που μόνο αποκαρδιωτικός μπορεί να χαρακτηριστεί και οπωσδήποτε δεν έδινε το…σήμα για την συνέχεια!

Μέσα σε αυτή την εκπληκτική πορεία που δημιούργησε η Δανία για τον…εαυτό της στην φάση των νοκ άουτ, γίνεται η πρώτη ομάδα που φτάνει τα 4 γκολ σε διαδοχικά παιχνίδια στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος!

E4089rFXIAstshw.jpg

Η σοκαριστική πρεμιέρα των Δανών με την κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν, σίγουρα δεν προμήνυε στην ομάδα τους ό,τι θα γινόταν στους τελευταίους αγώνες, όπου αγγίζουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και προκαλούν ενθουσιασμό. Αναμένουμε τα νέα δεδομένα

Σταυρούλα Μουστακάτου

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης