πάμε euro

Ενρίκο - Φεντερίκο Κιέζα: Το πρώτο δίδυμο πατέρα-γιου που σκοράρει σε EURO!

Ενρίκο - Φεντερίκο Κιέζα: Το πρώτο δίδυμο πατέρα-γιου που σκοράρει σε EURO!

Ο Φεντερικό Κιέζα με το γκολ του απέναντι στην Αυστρία (26/06, 2-1), εκτός από την πρόκριση της Ιταλίας, υπέγραψε ένα ιστορικό ρεκόρ για αυτόν και τον πατέρα του στην ιστορία της διοργάνωσης!

Σχετικά Άρθρα

Ο ελληνικός λαός χρησιμοποιεί τη χιλιοειπωμένη έκφραση πως «το μήλο θα πέσει κάτω από τη μηλιά» και κατά πάσα πιθανότητα οι Ιταλοί θα έχουν το δικό τους κλισέ για να αποδώσουν τις περιπτώσεις που το παιδί βαδίζει πάνω στα χνάρια του γονιού. Αν όχι, από χθες μπορούν να το κάνουν χρησιμοποιώντας το όνομα Κιέζα.

Συμπληρώθηκαν είκοσι πέντε χρόνια και δώδεκα μέρες από τις 14 Ιουνίου του 1996, όταν ο Ενρίκο Κιέζα, πατέρας του νυν σταρ της Γιουβέντους, σκόραρε το μοναδικό του γκολ σε EURO, στο 18ο λεπτό της ήττας της Ιταλίας απέναντι στην Τσεχία με 2-1. Έναν χρόνο μετά, έρχεται στον κόσμο ο γιος του Φεντερικό, που έμελλε να ακολουθήσει πιστά τα βήματά του.

Στη χθεσινή αναμέτρηση της «Σκουάντρα Ατζούρα» με την Αυστρία, το γκολ του Φεντερικό Κιέζα στο 4ο λεπτό του πρώτου μέρους της παράτασης, εκτός από το γεγονός πως ξεκλείδωσε την απροσπέλαστη ως τότε αυστριακή άμυνα και άνοιξε τον δρόμο για τους «8», έγραψε το όνομα του μεσοεπιθετικού της Γιουβέντους με «χρυσά γράμματα» στην ιστορία της διοργάνωσης, αφού μαζί με τον πατέρα του Ενρίκο, αποτελούν το πρώτο δίδυμο πατέρα-γιου που σκοράρει σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα!

Μάλιστα, η μοίρα τους επιφύλλασε το πετύχουν αμφότεροι επί αγγλικού εδάφους. Ο πατέρας στο Anfield το 1996 και ο γιος στο Wembley το 2021. Άλλωστε, όσοι γνωρίζουν την πορεία του Ενρίκο και παρακολουθούν τα βήματα του Φεντερίκο, ήξεραν πως ήταν θέμα χρόνου να προσθέσουν ένα ακόμη ρεκόρ στην από κοινού συλλογή τους.

Υπενθυμίζεται πως αποτελούν το δεύτερο δίδυμο στην ιστορία της Serie A, μετά τους Σάντρο και Βαλεντίνο Ματσόλα που έχουν πετύχει χατ-τρικ, ενώ λίγους μήνες πριν την έναρξη του EURO, ο υιός Κιέζα κατέκτησε το Copa Italia ως συμπαίκτης του Τζίτζι Μπουφόν στη Γιουβέντους, κάτι που είχε καταφέρει και ο πατέρας του το 1999 με τη φανέλα της Πάρμα!

Η οικογένεια Κιέζα, αναμένεται να απολαύσει το ρεκόρ που καταγράφηκε χθες στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων για αρκετό χρονικό διάστημα, αφού υπάρχουν μεν «μαθηματικές» πιθανότητες να ισοφαριστεί, αλλά όχι στο φετινό EURO.

Υποψηφιότητα θέτουν τόσο οι Τζάστιν-Πάτρικ Κλάιφερτ, όσο και οι Λούκα-Ζλάτκο Ζάχοβιτς, ενώ στη λίστα συγκαταλέγεται και το δίδυμο Τζόρνταν-Χένρικ Λάρσον, με το εγχείρημά όλων, ωστόσο, να κρίνεται εξαιρετικά δύσκολο.

Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης