πάμε euro

Σμάιχελ-Γουόρντ: Οι πρώτοι τερματοφύλακες στην ιστορία του EURO που από συμπαίκτες γίνονται αντίπαλοι!

Σμάιχελ-Γουόρντ: Οι πρώτοι τερματοφύλακες στην ιστορία του EURO που από συμπαίκτες γίνονται αντίπαλοι!

Ο Κάσπερ Σμάιχελ τέθηκε αντιμέτωπος στην αναμέτρηση Ουαλίας-Δανίας (26/06, 0-4) για τη φάση των «16» του EURO 2020, με τον συμπαίκτη του στη Λέστερ, Ντάνι Γουόρντ, γράφοντας ιστορία στη διοργάνωση!

Στο πέρασμα των χρόνων αποτέλεσε σύνηθες φαινόμενο συμπαίκτες σε επίπεδο συλλόγων να τίθενται αντιμέτωποι σε διεθνή τουρνουά με τις εθνικές τους ομάδες. Ο Λουίς Φίγκο απέναντι στον Ραούλ, ο Ζινεντίν Ζιντάν απέναντι στον Ντέιβιντ Μπέκαμ, αποτελούν μία σταγόνα μες τη «θάλασσα» των περιπτώσεων που συνέβη κάτι τέτοιο. Πόσο συχνό φαινόμενο αποτελεί, όμως, να έρχονται αντιμέτωποι τερματοφύλακες που ανήκουν στην ίδια ομάδα;

Η αναμέτρηση Ουαλίας-Δανίας έφερε στην επιφάνεια μία ιστορική συνάντηση, αφού ο δεύτερος τερματοφύλακας της Λέστερ, Ντάνι Γουόρντ, έπαιξε ως αντίπαλος του πρώτου τερματοφύλακα των «αλεπούδων», Κάσπερ Σμάιχελ, αναγκάζοντας τη φίλαθλη κοινότητα, να «ξεσκονίσει» τα βιβλία ιστορίας του ποδοσφαίρου για να ανακαλύψει πότε επαναλήφθηκε κάτι ανάλογο.

Έντεκα χρόνια πριν, στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής, η Σερβία συνάντησε την Γκάνα, στα πλαίσια της πρώτης αγωνιστικής του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010. Στις 13 Ιουνίου εκείνου του καλοκαιριού, οι Ρίτσαρντ Κίνγκστον και Βλάντιμιρ Στοΐκοβιτς, τερματοφύλακες της Γουΐγκαν, από συμπαίκτες έγιναν αντίπαλοι για 90 λεπτά.

Το οξύμωρο της ιστορίας είναι πως λίγες μέρες μετά, αμφότεροι αποχώρησαν από την αγγλική ομάδα. Ο Στοΐκοβιτς επέστρεψε στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας μετά τη λήξη του εξάμηνου δανεισμού του και ο Κίνγκστον μετακινήθηκε στην Μπλάκπουλ. Σαν η μοίρα να τους ήθελε συμπαίκτες μόλις για λίγους μήνες, ώστε να γράψουν ιστορία και ύστερα οι δρόμοι τους να χωριστούν ξανά.

Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης