πάμε euro

EURO 2020: Το πολυπόθητο «εντεκάρι» που δεν φαίνεται πως αργεί…

EURO 2020: Το πολυπόθητο «εντεκάρι» που δεν φαίνεται πως αργεί…

Ιδιαίτερα παραγωγικό, από άποψη τερμάτων, παρουσιάζεται μέχρι τώρα το φετινό EURO, δίχως όμως να έχει φτάσει ακόμη στο πολυπόθητο έντεκα, που δύο φορές έχει έρθει σε απόσταση… αναπνοής!

Σχετικά Άρθρα

Ένα εξαιρετικό EURO παρακολουθεί μέχρι τώρα ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης, με τα ρεκόρ που έχουν λάβει χώρα να είναι αρκετά, και ορισμένα από τα γκολ που έχουν επιτευχθεί να έχουν ξεχωρίσει.

Δύσκολα θα ξεχάσει άλλωστε κάποιος το πιο μακρινό γκολ που έχει μπει ποτέ, στην ιστορία της διοργάνωσης, και έφερε την υπογραφή του Πάτρικ Σικ, στην αναμέτρηση της Τσεχίας απέναντι στην Σκωτία (2-0), τα 6 αυτογκόλ που έχουν επιτευχθεί, με τα περισσότερα να ήταν 4, πριν από την έναρξη του επικείμενου τουρνουά, αλλά και την πληθώρα λαθών, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τα δύο αυτογκόλ, εντός τεσσάρων λεπτών, της Πορτογαλίας απέναντι στην Γερμανία.
24311063.jpg

Δεν είναι όμως μόνο αυτά… Ο επιθετικός πλουραλισμός που παρουσιάζουν οι ομάδες είναι αξιομνημόνευτος, με τα 24 σύνολα που απαρτίζουν τους 6 ομίλους να έχουν πετύχει αθροιστικά 55 γκολ σε 24 παιχνίδια.

Ένας αριθμός που μεταφράζεται σε περισσότερα από 2,3 γκολ ανά παιχνίδι, με τις «λευκές» ισοπαλίες να περιορίζονται στις 2, και να είναι οι αναμετρήσεις της Ισπανίας απέναντι στην Σουηδία, και το βρετανικό ντέρμπι της Αγγλίας απέναντι στην Σκωτία!

Παιχνίδια δηλαδή που σε κάθε περίπτωση θα μπορούσαν να έχουν νικητή, αν αναλογιστεί κανείς το ειδικό βάρος των «τυπικά» γηπεδούχων…
E4Q3fN4XwAE2p5q.jpg

Παρόλα αυτά, μπορεί τα γκολ που έχουν επιτευχθεί στις 9 αγωνιστικές ημέρες του EURO να είναι αρκετά, αλλά δεν έχει υπάρξει εικοσιτετράωρο που ολοκληρώθηκε με περισσότερα από 10 τέρματα!

Το πολυπόθητο «11» έχει φτάσει δύο φορές στην πηγή, αλλά δεν έχει «ειπωθεί», με την Ισπανία χθες να μας το «στερεί», αστοχώντας σε ακόμη ένα πέναλτι στην φετινή διοργάνωση!

Εντυπωσιακό είναι βεβαίως πως κάτι ανάλογο συνέβη και την 3η ημέρα (και πάλι 10 γκολ), με τις αναμετρήσεις της Αυστρίας με την Βόρεια Μακεδονία (3-1) και της Ολλανδίας με την Ουκρανία (3-2), να δίνουν συνολικά 9 γκολ, αλλά τα «Τρία Λιοντάρια» να περιορίζονται στο 1-0 απέναντι στην Κροατία, έχοντας μόλις δύο τελικές στον στόχο.

Αναλυτικά οι επιδόσεις κάθε μίας ημέρας:

  • 1η ημέρα: 3 γκολ
  • 2η ημέρα: 6 γκολ
  • 3η ημέρα: 10 γκολ
  • 4η ημέρα: 5 γκολ
  • 5η ημέρα: 4 γκολ
  • 6η ημέρα: 6 γκολ
  • 7η ημέρα: 8 γκολ
  • 8η ημέρα: 3 γκολ
  • 9η ημέρα: 10 γκολ

Όπως όλα δείχνουν όμως, το «εντεκάρι» δεν θα αργήσει να έρθει. Και όταν φτάσει η στιγμή, πιθανώς να είναι και εντυπωσιακό. Μέχρι τότε, ας συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε την διοργάνωση που συμπληρώνει 60 χρόνια!

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης