πάμε euro

Το μηδέν στην άμυνα «φοριέται» πολύ φέτος!

Το μηδέν στην άμυνα «φοριέται» πολύ φέτος!

Ως κοινός παρονομαστής των αναμετρήσεων του φετινού EURO εμφανίζεται η συνήθεια να μην δέχεται γκολ η μία ομάδa τουλάχιστον, δημιουργώντας ένα μοτίβο πάνω στο οποίο δείχνει να «πατά» η διοργάνωση.

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 14 (!) αναμετρήσεις συνολικά έχουν λήξει με έστω μία από τις δύο ομάδες να μην δέχεται γκολ στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα! Αν αναλογιστεί κανείς πως υπάρχει μακρύς δρόμος ακόμα για την ολοκλήρωσή του -αφού δεν έχει ξεκινήσει καν η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων- κι όμως έχει συμπληρωθεί ήδη, σχεδόν ο μισός αριθμός των ανάλογων αποτελέσματων του προηγούμενου EURO (31), γίνεται κατανοητό πως αρχίζει να δημιουργείται ένα μοτίβο που μοιάζει να ακολουθείται σταθερά.

Όπως φαίνεται, οι ομάδες έχουν δώσει μεγάλο βάρος στην αμυντική τους λειτουργία και τα εν γένει ανασταλτικά τους καθήκοντα. Πιο συνεπείς στα μετόπισθεν εμφανίζονται η Ιταλία, η Αγγλία και η Σουηδία, αφού και οι τρεις στα δύο παιχνίδια που έχουν δώσει ως τώρα, έχουν διατηρήσει το μηδέν παθητικό. Πιο συχνά σκορ; Προφανώς το 1-0, αλλά και το 3-0 που επιβεβαίωσε δύο φορές η «Σκουάντρα Ατζούρα», μία το Βέλγιο και μία η Πορτογαλία.

Αναλυτικά τα έως τώρα αποτελέσματα:

5 x 1-0

4 x 3-0

3 x 2-0

3 x 2-1

2 x 0-0

4 x 1-1

1 x 3-1

1 x 3-2

1 x 4-2

Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης