πάμε euro

Euro 2020, Τουρκία - Ουαλία 0-2: Άλμα πρόκρισης για τους «Δράκους» με πρωταγωνιστή τον Γκάρεθ Μπέιλ

Euro 2020, Τουρκία - Ουαλία 0-2: Άλμα πρόκρισης για τους «Δράκους» με πρωταγωνιστή τον Γκάρεθ Μπέιλ
1ος όμιλος: Στους 4 βαθμούς έφτασε η Ουαλία αποκτώντας σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Σχετικά Άρθρα

Το πάνω χέρι για την κατάληψη της δεύτερης θέσης του πρώτου ομίλου έχει η Ουαλία που επιβλήθηκε της Τουρκίας με 2-0, χάρη στα γκολ των Ράμσεϊ (42’) και Ρόμπερτς (95΄). Εξαιρετικός ο Γκάρεθ Μπέιλ που είχε δύο ασίστ αλλά και ένα χαμένο πέναλτι.

 

Ματς με ρυθμό, τρίτη και… φαρμακερή για τον Ράμσεϊ


Οι δύο ομάδες φανέρωσαν τις επιθετικές τους διαθέσεις από την αρχή της αναμέτρησης. Μόλις στο 6ο λεπτό ο Μπέιλ βρήκε ιδανικά τον Ράμσεϊ μέσα στην περιοχή, όμως ο Τσακίρ απέκρουσε το πλασέ του μέσου της Γιουβέντους στην κλειστή του γωνία.



Η απάντηση για τους Τούρκους ήρθε 3 λεπτά μετά, αλλά το σουτ του Γιλμάζ κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.



Στο 24ο λεπτό οι κύριοι εκφραστές της επιθετικότητας των Ουαλών απείλησαν ξανά. Ο Γκάρεθ Μπέιλ, με μοναδική πάσα, έβγαλε τετ α τετ τον Ράμσεϊ που έκανε κακό πλασέ σπαταλώντας μια ανεπανάληπτη ευκαιρία.



Στο τελευταίο 10λεπτο του πρώτου μέρους οι Τούρκοι κέρδισαν κάποια μέτρα στο γήπεδο. Παρόλα αυτά δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν την κλασική ευκαιρία, απειλώντας κυρίως με σέντρες και στημένες φάσεις.

Λίγο πριν οι ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια, ο δραστήριος αρχηγός των «Δράκων» με μαγική πάσα τροφοδότησε ξανά τον Ράμσεϊ σε πλεονεκτική θέση που δεν γινόταν να αστοχήσει και πάλι, ανοίγοντας το σκορ (1-0) στο 42ο λεπτό της αναμέτρησης.

Την προσπάθεια η Τουρκία, το γκολ η Ουαλία

Η γειτονική χώρα μπήκε πιο δυνατά μετά την ανάπαυλα θέλοντας να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από τον αγώνα. Στο 54μετά από κόρνερ και διαδοχικές κεφαλιές στην περιοχή των Ουαλών, ο αρχισκόρερ της Λιλ βρέθηκε μόνος του στην μικρή περιοχή στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ.

 


Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, ο καλύτερος παίκτης των τυπικά φιλοξενούμενων ανατράπηκε στα όρια της περιοχής από τον Τσελίκ, με τον Ντίαζ να δείχνει το σημείο του πέναλτι στο 60ο λεπτό. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο Μπέιλ, που σημάδεψε πολύ ψηλά στην αριστερή γωνία του Τσακίρ αδυνατώντας να δώσει… αέρα δύο τερμάτων στη χώρα του. Μάλιστα, στα επόμενα δευτερόλεπτα, λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ σε μια φάση βγαλμένη από τον τελικό του Champions League του 2018.

 


Στο διάστημα που ακολούθησε η Τουρκία είχε τη συντριπτική κατοχή, προσπαθώντας ανελλιπώς να γεμίσει την περιοχή των Ουαλών. Στο 87ο λεπτό ο Ντεμιράλ έπιασε τη δυνατή κεφαλιά, με τον Γουόρντ να λέει «όχι» στην τελευταία καλή φάση της ομάδας του Γκιουνές.

 Το… κερασάκι στην τούρτα για τους «Δράκους» έβαλε ο Ρόμπερτς στο 95ο λεπτό, που πλάσαρε από κοντά για το 2-0, εκμεταλλευόμενος το δημιουργικό κρεσέντο του Γκάρεθ Μπέιλ.

 


Έτσι, μετά από μια αναμέτρηση που είχε 2 γκολ, χαμένο πέναλτι, ευκαιρίες και πολλά νεύρα, οι Ουαλοί έκαναν ένα πολύ σημαντικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση φτάνοντας στους 4 βαθμούς και αφήνοντας τους Τούρκους στους 0.

 


Τουρκία (Σενιόλ Γκιουνές): Τσακίρ, Τσελίκ, Αϊχάν, Σογιουντσού, Μεράς (72' Μιουλντιούρ), Γιοκουσλού (46' Ντεμιράλη), Τσαλχάνογλου, Τουφάν (46' Γιαζίτσι), Κάραμαν (75 Ντερβίσογλου), Γιουντέρ (83' Καβετσί), Γιλμάζ

Ουαλία (Ρομπ Πέιτζ): Γουόρντ, Ρόμπερτς, Μέπαμ, Ρόντον, Ντέιβις, Μόρελ, Άλεν (73' Αμπαντού), Μπέιλ, Ράμσεϊ (85' Ουίλσον), Τζέιμς, Μουρ


Γήπεδο
: Ολυμπιακό Στάδιο του Μπακού
ΔιαιτητήςΆρθουρ Ντίαζ (Πορτογαλία)

Βαθμολογία (1ος όμιλος)

Ουαλία 4

Ιταλία 3

Ελβετία 1

Τουρκία 0

 

Επόμενος αγώνας (2η αγωνιστική)
Ιταλία – Ελβετία (16/06)

Πάνος Σταμούλης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης