πάμε euro

Βόιτσεχ Σέζνι: Ο πρώτος τερματοφύλακας στην ιστορία του EURO που σκοράρει… αυτογκόλ και η απίστευτη αρνητική παράδοση!

Βόιτσεχ Σέζνι: Ο πρώτος τερματοφύλακας στην ιστορία του EURO που σκοράρει… αυτογκόλ και η απίστευτη αρνητική παράδοση!

Αρνητικό ρεκόρ φρόντισε να καταγράψει ο τερματοφύλακας της ΠολωνίαςΒόιτσεχ Σέζνι, ο οποίος σκόραρε το πρώτο αυτογκόλ που επετεύχθη από τερματοφύλακα στην ιστορία του EURO!

Πρόκειται πιθανώς για ένα από τα χειρότερα συναισθήματα που είναι δυνατό να προκύψουν κατά την διάρκεια μίας ποδοσφαιρικής αναμέτρησης. Πόσο μάλλον όταν είσαι τερματοφύλακας και γνωρίζεις το παρελθόν σου με την Εθνική ομάδα της χώρας που εκπροσωπείς!

Δεν είναι λοιπόν μόνο το αυτογκόλ που «κατάφερε» να πετύχει ο Βόιτσεχ Σέζνι στην αναμέτρηση της Πολωνίας απέναντι στη Σλοβακία, μετά την εξαιρετική, ατομική ενέργεια του Ρόμπερτ Μακ, αλλά και η αρνητική παράδοση που έχει δημιουργήσει με την χώρα του, η οποία συνεχίστηκε και σήμερα...

E324mCTX0AgTfGk_1.jpg

Και αυτό διότι, ο πρώην τερματοφύλακας της Άρσεναλ και νυν της Γιουβέντους, μετρά 54 συμμετοχές με την Πολωνία, 49 γκολ παθητικό, 23 clean sheet, ένα αυτογκόλ, και… μία κόκκινη κάρτα, στην αναμέτρηση απέναντι στην Εθνική Ελλάδος, στο EURO του 2012!

Τα 23 clean sheet του δεν είναι απαραίτητα αρνητικός αριθμός, αλλά συνοδεύεται με πλήρως αρνητική για την ομάδα του προϊστορία. Η Πολωνία δεν έχει κερδίσει παιχνίδι την τελευταία διετία, στο οποίο ο Σέζνι αγωνίζεται και έχει δεχθεί γκολ, με τελευταίο ματς να είναι το 2019 απέναντι στην Σλοβενία, ενώ παράλληλα δεν έχει προβεί σε ανατροπή του σκορ, με αυτόν βασικό, την τελευταία 6αετία!

Η πιο πρόσφατη φορά που συνέβη κάτι ανάλογο άλλωστε ήταν το Νοέμβρη του 2015, απέναντι στην Ισλανδία, με την παράδοση να συνεχίζεται, απέναντι στην Σλοβακία, ματς στο οποίο ηττήθηκε με σκορ 2-1! Ένα αναμφίβολα κακό βράδυ για τον Βόιτσεχ Σέζνι

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης