πάμε euro

EURO 2020: Ο Πλατινί παραμένει στην κορυφή και οι πιθανοί «μνηστήρες» που τον απειλούν!

EURO 2020: Ο Πλατινί παραμένει στην κορυφή και οι πιθανοί «μνηστήρες» που τον απειλούν!
H μεγάλη γιορτή ξεκινά και αναζητά τον ποδοσφαιριστή που θα κάνει τη διαφορά και θα σπάσει το φράγμα των 9 γκολ του Μισέλ Πλατινί.
Στην φετινή έκδοση Euro, οι 24 ομάδες που θα λάβουν μέρος χωρίζονται σε 6 ομίλους, ανά 4 ομάδες στον κάθε ένα. Οι 2 πρώτες από κάθε όμιλο, όπως, και οι 4 καλύτερες τρίτες θα διασταυρωθούν στην φάση των «16».

Ο Μισέλ Πλατινί, στο Euro 1984 που διεξήχθη στη Γαλλία, άφησε το στίγμα του σκοράροντας 9 γκολ σε μόλις 5 αγωνιστικές και βρίσκεται στην κορυφή των σκόρερ σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση εθνικών ομάδων. Έκτοτε μόνο ο συμπατριώτης του, Αντουάν Γκριεζμάν, πλησίασε αυτό το ρεκόρ στο Euro 2016.

Ο Αντουάν Γκριεζμάν σε 4 συμμετοχές το 2016 κατάφερε να σκοράρει 6 γκολ και να μοιράσει 2 ασίστ. Το ντεσαβαντάζ του Πλατινί, σε σχέση με τον Γκριεζμάν και κάθε ποδοσφαιριστή που θέλει να υποσχεθεί πως θα «σπάσει» το ρεκόρ του, είναι οι επιπλέον γύροι των «16» και των προημιτελικών που προσθέτουν παιχνίδια και κάνει το έργο του επόμενου «μνηστήρα» πιο εύκολο.

Μπορεί κάποιος από τους ταλαντούχους σούπερ σταρ να απειλήσει το ρεκόρ των 9 γκολ και να γράψει με «χρυσά» γράμματα το όνομα του στην ιστορία;

Embappe.jpg

Κιλιάν Εμπαπέ

Ο 22χρονος επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν, θα κάνει ντεμπούτο σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ο Κιλιάν Εμπαπέ, προέρχεται από μία γεμάτη χρονιά με 47 εμφανίσεις, σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο νεαρός σούπερ σταρ αναδείχθηκε ο πρώτος σκόρερ της Ligue 1, με τη φανέλα των «παριζιάνων», και κατέγραψε 31 εμφανίσεις, ενώ έφτασε τα 27 γκολ και μοίρασε 7 ασίστ. Άξιο αναφοράς, μάλιστα, είναι πως ο Γάλλος σέντερ φορ στον αγώνα της 30ης αγωνιστικής, για το γαλλικό πρωτάθλημα, έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που φτάνει τα 100 γκολ, σε ηλικία 22 ετών και 19 ημερών.

Ο Γάλλος διεθνής, έχει όλο το «πακέτο» για χαράξει τον δικό του δρόμο, και θεωρείται ένα από τα φαβορί για να γίνει ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης.

Kane_2.jpg

Χάρι Κέιν

Η χημεία του Χάρι Κέιν με τον Σον χαρακτήρισε την φετινή χρονιά για τα «Σπιρούνια» και τον αρχηγό της Τότεναμ. Ο Άγγλος επιθετικός αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Premier League για φέτος με 23 γκολ, καθώς ήταν πρώτος στη λίστα των ασίστ δίνοντας 14 τελικές πάσες.

Παρόλα αυτά, δεν κατάφερε να ξεφύγει από τα προβλήματα που βίωνε η Τότεναμ, όντας κορυφαίος σε δύο ειδικές κατηγορίες της Λίγκας. Ο αποκλεισμός από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, στη φάση των «16» του Europa League, όσο και η αποτυχία της να πάρει μια θέση για έξοδο σε μια από τις δύο κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις «λέρωσαν» τα επιτεύγματα του.

Η Αγγλία θα βασιστεί στην επιθετική ικανότητα του Χάρι Κέιν, άρα είναι μια υπολογίσιμη επιλογή για πρώτος σκόρερ.

Cristiano.jpg

Κριστιάνο Ρονάλντο

Όταν μιλάμε για τον Κριστιάνο Ρονάλντο τα λόγια περισσεύουν. Φέτος στον αγώνα με την Νάπολι (2-0), ο Πορτογάλος, κατέκτησε τον τίτλο του «πρώτου σκόρερ όλων των εποχών» σε επίσημους αγώνες.

O «CR7» θα συμμετάσχει για 5η φορά στην καριέρα του στο Euro και θα γίνει ο πρώτος παίκτης που ξεπερνάει τις 4. Ολοκλήρωσε τη σεζόν με 29 γκολ σε 33 συμμετοχές στη Γιουβέντους.

Ο Κριστιάνο κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων γκολ στο Euro, σε ισοβαθμία με τον Μισέλ Πλατινί, μόνο που ο Ιταλός τα πέτυχε στη μοναδική Ευρωπαϊκή διοργάνωση εθνικών που έλαβε μέρος. Συνεπώς ο Κριστιάνο αν πετύχει ένα γκολ θα γίνει ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης και έχει κάθε λόγο να σπάσει ένα ακόμα ρεκόρ στα 36 του χρόνια.

Lukaku.jpg

Ρομέλου Λουκάκου

Ο Βέλγος διεθνής, έκανε μια εξαιρετική χρονιά και οδήγησε την Ίντερ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, μετά από 11 χρόνια.

Ο άσσος των «νερατζούρι» βρέθηκε δεύτερος, πίσω από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, στον πίνακα των σκόρερ, με 24 γκολ σε 36 παιχνίδια. Δεύτερος βρέθηκε επίσης με 11 ασίστ στη σχετική κατηγορία.

Ωστόσο, για τον ίδιο ο η διοργάνωση του Euro 2020, φαίνεται, να έχει ξεχωριστή σημασία, αφού, πριν μερικά χρόνια φαίνεται να είχε δηλώσει πως φέτος θα είναι η τελευταία του χρονιά με την φανέλα της εθνικής Βελγίου.

Δημήτρης Φεραδούρος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης