πάμε euro

Μπακού: Ένα μοντέρνο Στάδιο στην Ασία, έτοιμο να υποδεχθεί την ευρωπαϊκή γιορτή

Μπακού: Ένα μοντέρνο Στάδιο στην Ασία, έτοιμο να υποδεχθεί την ευρωπαϊκή γιορτή

Μέσα στις 11 χώρες που θα φιλοξενήσουν τις αναμετρήσεις του EURO, συμπεριλαμβάνεται και το Αζερμπαϊτζάν, με το Ολυμπιακό Στάδιο του Μπακού να ανοίγει τις πύλες του για να υποδεχθεί την γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Μία ιδιαίτερα μεγάλη διάκριση είναι αναμφίβολα η συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν στην «φιλοξενία» τεσσάρων αναμετρήσεων του EURO 2021, με το Μπακού να αποτελεί σαφώς την καλύτερη δυνατή επιλογή και να είναι αυτό που θα υποδεχθεί αρκετά από τα μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Πρόκειται άλλωστε για ένα μοντέρνο γήπεδο, χωρητικότητας περίπου 70.000 θεατών, το οποίο κατασκευάστηκε το 2015 και συγκαταλέγεται σε ένα από τα πιο πλήρη και καλύτερα γήπεδα, που υπάρχουν την δεδομένη χρονική στιγμή στο ποδόσφαιρο.
DKLdXJiW0AAfzo7_1_1.jpg

Αυτός είναι και ο λόγος που συμπεριλήφθηκε στην λίστα του EURO και αναμένεται να βρίσκεται στις επιλογές και σε μελλοντικές διοργανώσεις.

Ολυμπιακό Στάδιο του Μπακού:

Πρόκειται για ένα καινούργιο Στάδιο, το οποίο πριν από 3 μήνες, «έκλεισε» τα 6 χρόνια ύπαρξής του, έχοντας μπει παρά ταύτα άμεσα στην συζήτηση, για «φιλοξενία» τόσο ευρωπαϊκών αναμετρήσεων για χάρη των αναγκών της Καραμπάκ, ενώ φέτος αναμένεται να είναι η πρώτη φορά που θα αποτελέσει ένα από τα γήπεδα διεξαγωγής τεσσάρων αναμετρήσεων σε ευρωπαϊκό, διεθνές τουρνουά.

Αυτές θα είναι:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 

ΟΜΑΔΑ Α’ 

ΟΜΑΔΑ Β’ 

ΦΑΣΗ ΔΙΟΡΓΑΝ.

12 Ιουνίου

Ουαλία

Ελβετία

Α Όμιλος

16 Ιουνίου

Τουρκία

Ουαλία

Α Όμιλος

20 Ιουνίου

Ελβετία

Τουρκία

Α ‘Ομιλος

3 Ιουλίου

      -       -

Προημιτελικά

Πιο αξιοσημείωτα παιχνίδια που έχουν λάβει χώρα ως στιγμής στο Αζερμπαϊτζάν αποτελούν τα 3 που έχει δώσει η εν λόγω χώρα για τα προκριματικά τόσο του EURO, όσο και του Μουντιάλ, με τις Ιταλία και Γερμανία να έχουν αγωνιστεί εκεί, ενώ στην συνέχεια βεβαίως είναι οι αναμετρήσεις της τοπικής Καραμπάκ απέναντι σε Τσέλσι, Ατλέτικο Μαδρίτης, Άρσεναλ και Ρόμα.
DtGmM8LXcAAKc2-_1.jpg

Τέσσερις δηλαδή πολύ δυνατούς αντιπάλους, από τους οποίους η Καραμπάκ κατόρθωσε να μην ηττηθεί μόνο από την Ατλέτικο Μαδρίτης (0-0), τον Οκτώβρη του 2017, με αξιοσημείωτο επίτευγμα να αποτελεί και η ισοπαλία που πήρε στην Μαδρίτη έναντι του συνόλου του Ντιέγκο Σιμεόνε.
DMbwaCSX0AEplPB_1.jpg

Τέλος, η σημαντικότερη αναμέτρηση που ατένισε το κοινό του Μπακού, είναι αδιαμφισβήτητα ο τελικός του Europa League το 2019, ανάμεσα σε Άρσεναλ και Τσέλσι. Ένα εντυπωσιακό ματς που αν και οδηγήθηκε με «λευκή ισοπαλία» στο ημίχρονο, ολοκληρώθηκε με 4-1 υπέρ των "μπλε", στην κανονική διάρκεια, σε ένα παιχνίδι που «σημαδεύτηκε» από την απίστευτη εμφάνιση του Ολιβιέρ Ζιρού σε βάρος της πρώην ομάδας του.

Δημήτρης Μανάκος

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης