Box to Box

Χάρι Κέιν: Tαιριάζει «γάντι» στη Σίτι, η Γιουνάιτεντ τον χρειάζεται, αλλά αν τον θέλει πολύ, θα τον πάρει ο Αμπράμοβιτς!

Χάρι Κέιν: Tαιριάζει «γάντι» στη Σίτι, η Γιουνάιτεντ τον χρειάζεται, αλλά αν τον θέλει πολύ, θα τον πάρει ο Αμπράμοβιτς!

Ο Χάρι Κέιν ζήτησε να φύγει από την Τότεναμ, επιχειρώντας να κερδίσει κάποιον τίτλο στην καριέρα του. Η λογική λέει πως θα μείνει Αγγλία όπου δε χρειάζεται καν χρόνος προσαρμογής, αλλά μήπως τελικά μείνει στο Λονδίνο, εάν η Τσέλσι αποφασίσει να μπει «σφήνα» στο Μάντσεστερ;

Σχετικά Άρθρα
Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος...

Από το 2014 που εμφανίστηκε σαν «σίφουνας» στην καθημερινότητα της Premier League, ο αρχηγός της εθνικής Αγγλίας έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια πως η ομάδα που τον έχει μπορεί να περιμένει στο πρωτάθλημα εγγυημένα 20 και πλέον γκολ. Συνεπώς όποιος τον αποκτήσει αυξάνει τις πιθανότητες του να πάρει τον τίτλο. Η λογική λέει πως η Μάντσεστερ Σίτι που ψάχνει τον διάδοχο του Αγουέρο θα έχει τον πρώτο λόγο, ωστόσο πότε έχει πληρώσει τελευταία φορά χρήματα που να ακουμπούν τα περίπου 100 εκατομμύρια λιρες που χρειάζεται για να πει το ναι η Τότεναμ; Η απάντηση είναι ποτέ!

Η πιο ακριβή μεταγραφή της Μάντσεστερ Σίτι κυμαίνεται περίπου στα 70 εκατομμύρια, ενώ υπάρχουν τα λεφτά δεδομένα, αλλά ποτέ δεν έχει μπει σε δημοπρασίες αν κοιτάξει κάποιος την πρόσφατη ιστορία! Από την άλλη, εάν δεν μπει σε αυτήν την μάχη για τον Κέιν πιθανότατα πρεπει να μπλέξει σε ένα μεγαλύτερο παζάρι για τον Χάαλαντ. Και εκεί δεν μπλέκουν μόνο αγγλικές ομάδες.

Kane_Son.jpg

Η επιθυμία του παίκτη είναι να μείνει σε αγγλικό έδαφος, κάτι το οποίο αφήνει εκτός οποιασδήποτε κουβέντας την έτσι κι αλλιώς προβληματική από πλευράς χρημάτων, Ρεάλ Μαδρίτης. Εκτός της Σίτι, σαφέστατα θα μπορούσε να πληρώσει τα λεφτά και να τον αποκτήσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά η ανανέωση Καβάνι στρέφει σε άλλες θέσεις τις προτεραιότητες. Δεν μπορεί πάντως να αποκλειστεί η περίπτωση να είναι την επόμενη χρονιά στο «Ολντ Τράφορντ» ένας παίκτης που αποτελεί δεδομένα μαρκίζα για έναν σύλλογο που κυνηγάει την επιστροφή του στην κορυφή, για πρώτη φορά από την αποχώρηση του σερ Άλεξ και μετά.

Φυσικά στο κάδρο υπάρχει και η Τσέλσι. Όσο και αν υπάρχει συζήτηση σχετικά με το εάν θα δεχόταν ο πρόεδρος των Spurs, Ντάνιελ Λίβι, να παραχωρήσει σε μια από τις άσπονδες «εχθρούς» της Τότεναμ τον εμβληματικό αρχηγό, η απάντηση είναι απλή: money talks!

Kane.jpg

Εάν η προσφορά του Αμπράμοβιτς, εκτός από χρήματα, περιέχει και παίκτες που τους χρειάζεται η Τότεναμ για την επόμενη μέρα, όσο και αν γκρινιάζουν οι οπαδοί, η μεταγραφή μπορεί να γίνει. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως, πριν από σχεδόν 20 χρόνια, ο αρχηγός της Τότεναμ, Σολ Κάμπελ, έφυγε (και μάλιστα με ελεύθερη μεταγραφή) για να πάει στην Άρσεναλ και αυτό ισοδυναμούσε με προδοσία! Η ζωή συνεχίστηκε και ο παίκτης κέρδισε τους τίτλους που του έλειπαν με τη φανέλα της Τότεναμ, ώστε σήμερα να θεωρεί την απόφαση του ως δικαίωση!

Η Λίβερπουλ δεν πρόκειται να ασχοληθεί και γιατί τα χρήματα είναι έξω από τη λογική των ιδιοκτητών της και γιατί ο Κλοπ δεν θεωρεί πως είναι ο σέντερ φορ που χρειάζεται ο τρόπος παιχνιδιού που έχει στο μυαλό του.
Καθαρά αγωνιστικά, ταιριάζει γάντι στο σύστημα και το παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι. Εκεί μπορεί να φτάσει και τα 30 γκολ στο πρωτάθλημα, στην σεζόν ακριβώς γιατί η μπάλα έρχεται τόσο συχνά μέσα στην περιοχή, όπου οι ευκαιρίες του θα είναι τουλάχιστον οι διπλές από εκείνες που του δημιουργούσαν οι συμπαίκτες του στην Τότεναμ.

Το προφίλ του θα ταίριαζε ωστόσο πλήρως στη Γιουνάιτεντ η οποία ξέρει να εκτινάσσει και εμπορικά το όνομα που φοράει τη φανέλα της. Η παρουσία του εκεί όμως, θα εμπόδιζε την ανάπτυξη του Γκρίνγουντ και θα κρατούσε τον Ράσφορντ σε έναν περιφερειακό ρόλο.

Abramovich.jpg

Για την Τσέλσι, το αν θα ασχοληθεί πραγματικά ή όχι με την περίπτωση του Κέιν έχει να κάνει με το αποτέλεσμα του τελικού στο Champions league. Εάν ο Τούχελ φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου στο Πόρτο, πιθανότατα θα ζητήσει ενίσχυση σε άλλες θέσεις. Εάν δεν τα καταφέρει, είναι βέβαιο πως ο ίδιος ο Αμπράμοβιτς θα θέλει μία μεταγραφή που θα αλλάξει την δυναμική και τις εντυπώσεις και τότε θα προχωρήσει από μόνος του στο να ολοκληρώσει αυτή την εντυπωσιακή κίνηση!

Φυσικά υπάρχει πάντα η περίπτωση του εξωτερικού, ωστόσο η απόλυτη αίσθηση είναι πως ο Κέιν θέλει να μείνει στην Premier League. Δεν «καίγεται» να πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης, δεν τον ενδιαφέρει η περίπτωση της Μπαρτσελόνα, η Μπάγερν έχει έναν εξαιρετικό σέντερ φόρ και δεν προχωράει ποτέ σε τέτοιες κινήσεις και τόσο ακριβές και η περίπτωση του να μετακινηθεί στην Ιταλία, και τη Γιουβεντους είναι εντελώς εκτός της λογικής του αρχηγού της εθνικής Αγγλίας. Συνεπώς, οι περιπτώσεις είναι τρεις και όσο περισσότερο το βλέπει κανείς, οι εξής δύο: η Σίτι και η Τσέλσι…

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης