Basket Talk

Αντετοκούνμπο: «Ότι και να γίνει είμαι πραγματικά περήφανος για την ομάδα μου» (video)

Αντετοκούνμπο: «Ότι και να γίνει είμαι πραγματικά περήφανος για την ομάδα μου» (video)
O σταρ των Bucks, Γιάννης Αντετοκούνμπο, έκανε τις καθιερωμένες δηλώσεις στη συνέντευξη τύπου εν όψει του 6ου και καθοριστικού τελικού στο Μιλγουόκι (21/7, 04:00).
Σχετικά Άρθρα

Τα «ελάφια» βρίσκονται μία νίκη μακριά από το δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας τους και πρώτο μετά το 1971 και θα ήθελαν στον αγώνα που θα διεξαχθεί στις 21/7 και ώρα 04:00 (Cosmote Sport 4) δηλαδή το Game 6 απέναντι στους Suns (3-2 η σειρά) να τα καταφέρουν μαζί με το κόσμο τους.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στις δηλώσεις του λίγες ώρες πριν το σπουδαίο παιχνίδι και αναφέρθηκε στη πνευματική προετοιμασία που χρειάζεται, στο πόσο δύσκολο ήταν η πορεία ωρίμανσης του όλα αυτά τα χρόνια στο ΝΒΑ, αλλά και στην παρουσία του LeBron James στο Game 5 στο Φοίνιξ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη παρουσία του LeBron στο Game 5:

«Όταν το 2007 έπαιξε ο LeBron για πρώτη φορά στους τελικούς εγώ δεν έπαιζα καν μπάσκετ. Δεν κατάφερα να βρεθώ μαζί του πριν τον αγώνα, ούτε να του μιλήσω. Προσπαθώ να συγκεντρωθώ στο παιχνίδι μου, εδώ καλά-καλά δεν μίλησα στη μάνα μου. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι το προηγούμενο βράδυ στο ξενοδοχείο είδα το Space Jam 2 με εκείνον πρωταγωνιστή και την επόμενη μέρα ήταν στις courtside θέσεις στο γήπεδο...»

Για το αν ωρίμασε από όλα αυτά τα χρόνια πορείας:

«Σίγουρα με βοήθησε να ωριμάσω και να αποκτήσει χαρακτήρα. Πάντα προσπαθώ να καταλάβω τι σκέφτεται η άλλη ομάδα. Τις προηγούμενες χρονιές στα playoffs έπαιρνα τη νίκη στο σπίτι μου και στις ήττες νόμιζα ότι τελείωνε ο κόσμος. Πλέον δεν το κάνω αυτό έχω το ίδιο συναίσθημα ότι και να γίνει. Πάντα προσπαθώ να βρω τρόπους να κερδίσουμε».

Για το ότι είναι ηγέτης και ο πιο διάσημος παίκτης της ομάδας του:

«Δεν με ενδιαφέρει να είμαι διάσημος ή ο πιο διάσημος της ομάδας μου, αλλά να τα καταφέρνω στο γήπεδο. Όταν κερδίζεις είναι πιο εύκολα. Όταν ήμουν πιο νέος δεν μιλούσα τόσο ίσως και λόγω της γλώσσας για να μην πω κάτι που δεν πρέπει. Ο Κρις μου έλεγε να μιλήσω και τώρα το κάνουν αυτό ο Τάκερ και ο Χιλ με είχε βοηθήσει σε αυτό το κομμάτι».

Στη συνέχεια είπε:

«Η σύντροφος μου είναι έγκυος σπίτι μόνη της. Πλάκα κάνω προφανώς όλα είναι καλά και εκείνη πολύ χαρούμενη. Η ατμόσφαιρα στο Game 6 θα είναι τρομερή, αλλά εμείς πρέπει να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, να κερδίσουμε και να γιορτάσουμε με τους συμπαίκτες και την οικογένεια μας. Η τελευταία φορά που είδε τελικούς το Μιλγουόκι ήταν το 1974 θα υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι μέσα και έξω από το γήπεδο και πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας. Να παλέψουμε για κάθε κατοχή. Αν χάσουμε θα έχουμε άλλη μία ευκαιρία, θα είναι όμως ωραίο να τα καταφέρουμε εδώ στη πόλη μας».

Για τη ψυχολογική προετοιμασία:

«Δουλεύεις πολύ σκληρά για να φτάσεις εδώ, αλλά πρέπει να είσαι πειθαρχημένος και να μην έχω μεγάλο ενθουσιασμό. Ότι και να γίνει είμαι πραγματικά περήφανος για την ομάδα μου και τη δουλειά που κάναμε. Όλα είναι μέρος της προόδου. Πρέπει να το κάνεις όχι μόνος αλλά με τους συμπαίκτες σου για να διεκδικείς έναν τίτλο. Όλοι τα δίνουν όλα στους αγώνες και αυτό φαίνεται από τις αντιδράσεις τους. Όταν είναι ο ένας χαρούμενος είναι και ο άλλος. Όταν είμαι εγώ κουρασμένος είναι και ο Khris με τον Jrue. Οι συμπαίκτες μου κάνουν αυτό το ταξίδι μαζί μου και είναι τα αδέρφια μου για αυτό θέλω να τους αγκαλιάζω συνεχώς".

Κλείνοντας είπε:

«Ο τρόπος σκέψης μου με βοηθάει και στο γήπεδο και στη ζωή μου με την οικογένεια μου. Δεν ξέρω όμως αν είμαι κάποιος που πρέπει να δίνει συμβουλές. Πρέπει να ζεις τη στιγμή και να την απολαμβάνεις είτε κόψεις ένα σουτ είτε όχι. Κάθε κατοχή είναι ξεχωριστή».



www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης