Basket Talk

Βιλερμπάν: Ανακοίνωσε τον Έλι Οκόμπο!

Βιλερμπάν: Ανακοίνωσε τον Έλι Οκόμπο!
Παίκτης της Βιλερμπάν με κάθε επισημότητα ο Έλι Οκόμπο.

Η Βιλερμπάν έκανε μία σημαντική κίνηση… επαναπατρίζοντας τον Έλι Οκόμπο, πρώην ΝΒΑερ με τους Suns!

Ο Οκόμπο (1.91μ., 1997) είναι πόιντ γκαρντ και ξεκίνησε την καριέρα του στην Ορτέζ (2015-18), από όπου οι Suns τον επέλεξαν στο ντραφτ του 2018 και μάλιστα στο Νο1 του δεύτερου γύρου (31 συνολικά).

Ο Οκόμπο είχε 56 συμμετοχές, τις 16 ως βασικός και μέτρησε 5,7 πόντους και 2,4 ασίστ σε 18 λεπτά μέσο όρο στο παρκέ. Στη συνέχεια πέρασε αρκετό διάστημα στην G-League με τη θυγατρική τους, Northern Arizona Suns και φέτος με τους Long Island Nets με τους οποίους είχε 8,9 πόντους και 5,0 ασίστ.

Ο αριστερόχειρας γκαρντ έχει αγωνιστεί σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Γαλλίας και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ U20 του 2017 που έγινε στην Ελλάδα, με πρώτη τη δική μας ομάδα και δεύτερη το Ισραήλ του Ταμίρ Μπλατ, που επίσης όπως ο Οκόμπο θα παίξει για παρθενική φορά στην Ευρωλίγκα.

«Είναι ένας παίκτης που παρακολουθούμε για χρόνια και πάντα μας έλκυε το παιχνίδι του. Το να αφήσει το ΝΒΑ και να υπογράψει στο σύλλογο μας, αποτελεί δείγμα ότι η δουλειά μας “μιλάει” στους Γάλλους παίκτες», δήλωσε ο Τόνι Πάρκερ.


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης