Basket Talk

NBA: Οι Bucks «αγρίεψαν» και διέλυσαν τους Hawks (video)

NBA: Οι Bucks «αγρίεψαν» και διέλυσαν τους Hawks (video)
Οι Milwaukee Bucks δεν είχαν όρεξη για... παιχνίδια και πατώντας το γκάζι από την αρχή μέχρι το τέλος εξαφάνισαν τον Trae Young και ισοπέδωσαν τους Atlanta Hawks στο Game 2 των τελικών της Ανατολής με 125-91.
Σχετικά Άρθρα
Αγνώριστοι εμφανίστηκαν οι Bucks στο Game 2, καθώς γνώριζαν ότι σε περίπτωση δεύτερης συνεχόμενης ήττας στο Fiserv Forum τα πράγματα θα ζόριζαν και θα ήταν δύσκολο να ανατραπεί ένα πιθανό 2-0. Όμως η ομάδα του Mike Budenholzer με μία άμυνα από... ατσάλι δεν άφησε πολλά περιθώρια στα «γεράκια» και ισοφάρισαν σε 1-1 τη σειρά (125-91) με το δίδυμο Γιάννη Αντετοκούνμπο και Jrue Holiday να ξεχωρίζει.

Οι Hawks κατάφεραν να είναι ανταγωνιστικοί μόλις στο πρώτο δωδεκάλεπτο, όπου βρέθηκαν πίσω στο σκορ για έξι πόντους (34-28), καθώς από τη δεύτερη περίοδο και μετά οι Bucks εξαφανίστηκαν στο σκορ και δεν κοίταξαν κανά πίσω. Για την ακρίβεια με ένα επιμέρους 43-17 η διαφορά εκτοξεύθηκε στο 77-45 και κάπου εκεί μπήκαν τίτλοι τέλους, με τους Hawks να μην μπορούν να βρουν τρόπους για να επανέλθουν.

Ο «Greek Freak» συνέχισε να προσφέρει θέαμα και να «φορτώνει» τα καλάθια των αντιπάλων, με τη διαφορά να φτάνει σε ένα σημείο μέχρι και το +41, ενώ το τελικό σκορ διαμορφώθηκε 125-91 και οι Bucks πλέον καλούνται να κάνουν ένα break στα δύο επόμενα παιχνίδια στην Ατλάντα, ώστε να πάρουν πίσω το πλεονέκτημα έδρας.


Τα πάντα ξεκίνησαν από την άμυνα των Bucks, οι οποίοι περιόρισαν αρκετά τα βαριά... όπλα των Hawks και τα έβγαλαν εκτός ρυθμού. Ο Τrae Young δε έπιασε ποτέ τα συνηθισμένα στάνταρ απόδοσής του, καθώς σημείωσε 15 πόντους με μόλις 1/8 τρίποντα, ενώ και ο Clint Capela πέτυχε μόλις 2 πόντους και μάζεψε 8 ριμπάουντ. Η μεγάλη διαφορά του σκορ επέτρεψε στον Nate McMillan να ανοίξει το ροτέισον και να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του.

Από την πλευρά των νικητών ο Έλληνας σούπερ σταρ παίκτης ήταν πρώτος σκόρερ με 25 πόντους, ενώ παράλληλα μοίρασε 6 ασίστ και μάζεψε 9 ριμπάουντ. Ακόμη μία καλή εμφάνιση στη postseason κατέγραψε ο Jrue Holiday με 22 πόντους (3/4 τριπ.) και 7 ασίστ. Χρόνο συμμετοχής είχε και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, ο οποίος σε 10 λεπτά περίπου πρόλαβε να σημειώσει 2 πόντους, 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Ο αγώνας κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό στον τομέα των ριμπάουντ, καθώς τα «ελάφια» μάζεψαν συνολικά 47, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν μόλις 34.

Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι  το αρνητικό σερί που έχουν δημιουργήσει οι Αtlanta Hawks στα φετινά play offs, καθώς και στους τρεις γύρους έχασαν το Game 2 αλλά βρήκαν τον τρόπο να προκριθούν απέναντι στους Sixers και τους Κnicks.


Νίκος Τσώτας

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης