Basket Talk

NBA: Ο George «πλήγωσε» τον Paul στην επιστροφή του και μείωσαν οι Clippers (video)

NBA: Ο George «πλήγωσε» τον Paul στην επιστροφή του και μείωσαν οι Clippers (video)
O Paul George αγωνίστηκε και για τον απόντα Kawhi Leonard και με μία εξαιρετική εμφάνιση οδήγησε τους Los Angeles Clippers στη νίκη με 106-92 επί των Phoeinix Suns, μειώνοντας τη σειρά των τελικών σε 2-1. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη στην ιστορία των Clippers σε τελικούς της Δύσης. 
Σχετικά Άρθρα

Η ομάδα του Λος Άντζελες φαίνεται πως είναι μαθημένη στα φετινά play offs να βρίσκεται πίσω στη σειρά με 2-1 και να «ξυπνάει» στο Game 3, καθώς αυτό έχει συμβεί τόσο με τους Dallas Mavericks όσο και με τους Utah Jazz. Με τη νίκη των Clippers επί των Suns με 106-92 έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του ΝΒΑ όπου εξασφαλίζει το Game 3 σε όλες τις σειρές της postseason.

 

Πάντως η επιστροφή του Chris Paul στη σειρά των τελικών, μετά την... περιπέτειά του με τον κορονοϊό, δεν λειτούργησε θετικά για τους Suns, ενώ και ο Devin Booker εμφανίστηκε με προστατευτική μάσκα ύστερα το χτύπημα που δέχθηκε στη μύτη στο Game 2.

Ο Paul αγωνίστηκε σαν να μην έλειψε ποτέ από την ομάδα του Monty Williams, καθώς σημείωσε double-double με 15 πόντους και 12 ασίστ αλλά αρκετά επηρεασμένος από το χτύπημα εμφανίστηκε ο Booker, ο οποίος μέτρησε 1/7 τρίποντα. Πάντως oύτε ο Deandre Ayton ήταν αρκετός με τους 18 πόντους και τα 9 ριμπάουντ για να σταματήσει τον «καυτό» Paul George.

Ο Αμερικανός all star παίκτης πήρε... προσωπικά την υπόθεση και δεν επέτρεψε στους Suns να πάρουν τη νίκη και να ξεφύγουν με 3-0 στη σειρά. Η αναμέτρηση ήταν ντέρμπι από την αρχή με τους Clippers να έχουν ένα ελαφρύ προβάδισμα καθ' όλη τη διάρκεια της πρώτης περιόδου (29-21) αλλά στο δεύτερο δωδεκάλεπτο ανέβασαν... στροφές οι «ήλιοι» και πέρασαν μπροστά (48-46). Μπορεί ο George να ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης με 27 πόντους, 15 ριμπάουντ και 8 ασίστ, όμως ο παίκτης-κλειδί στο δεύτερο ημίχρονο ήταν άλλος. Ο λόγος για τον Κροάτη σέντερ, Ιvica Zubac, ο οποίος έδωσε λύσεις τόσο στο αμυντικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι (15 πόντους και 16 ριμπάουντ) και περιόρισε τον Ayton. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να χτίσουν μία διαφορά αφαλείας (71-56) και με την σωστή διαχείριση του σκορ κράτησαν «σφιχτά» τη νίκη μέχρι το τέλος (106-92).

Οι Suns βγήκαν διπλά... χαμένοι από τον αγώνα, καθώς στην πρώτη περίοδο έχασαν από τραυματισμό τον Cameron Payne, ο οποίος σε μία διεκδίκηση της μπάλας γύρισε τον αριστερό του αστράγαλο και θα φανεί το διάστημα απουσίας του. Ο επόμενος αγώνας των δύο ομάδων θα διεξαχθεί ξανά στο Staples Center το Σάββατο (26/6).





Νίκος Τσώτας

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης