Basket Talk

Nikola Jokic: 5 ιδιαίτερα facts για τον φετινό MVP του NBA

Nikola Jokic: 5 ιδιαίτερα facts για τον φετινό MVP του NBA
Πέντε ιστορίες που μπορεί να μην γνωρίζετε για τον Σέρβο superstar.

O Jokic είναι με κάθε επισημότητα ο πολυτιμότερος παίκτης της κανονικής περιόδου του NBA εξαργυρώνοντας τη μαγική χρονιά του με τους Denver Nuggets. Το 2014 είχε επιλεχθεί στη θέση 41 του draft και με την παρούσα βράβευσή του έγινε ο πρώτος MVP που κατετάγη τόσο χαμηλά.

Συμμετείχε και στα 72 παιχνίδια της regular season, όντας πρώτος σε πόντους, ριμπάουντ, ασίστ, κλεψίματα και κοψίματα για την ομάδα του. Οι εμφανίσεις του στο παρκέ μιλούν από μόνες τους, αφού ο Jokic είναι αυτός που έφερε στο μπάσκετ τον χαρακτηρισμό του «point-center». Έχει τρομακτική έφεση στη δημιουργία, μπορεί να διαβάσει με ευκολία κάθε φάση και με όπλο το μπασκετικό IQ του, εκθέτει κάθε αντίπαλο ακόμα και αν το σώμα του δεν μπορεί να συγκριθεί με τους υπεραθλητές του NBA.

Οι αγωνιστικές του επιδόσεις είναι πάνω-κάτω γνωστές, καθώς το όνομα του πρωταγωνιστεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού τουλάχιστον από το 2017. Το «BN Sports» σας παρουσιάζει τα 5 πιο ιδιαίτερα γεγονότα από την προσωπική ζωή του Nikola Jokic.

1. Ο…  έρωτας του με την coca-cola

1594457081222397508.jpg
O Jokic δεν υπήρξε ποτέ λάτρης της υγιεινής διατροφής. Στα παιδικά του χρόνια έτρωγε καθημερινά «burek», ένα πολύ λιπαρό παραδοσιακό πιάτο της σερβικής κουζίνας, που το συνόδευε με 3 λίτρα coca-cola. Μόλις τέλειωνε την πρωινή προπόνηση, έπινε το ένα ποτήρι μετά το άλλο. Μεγαλώνοντας ήξερε πως πρέπει να απαλλαγεί από αυτό τον εθισμό και η τελευταία φορά που γεύτηκε το γνωστό αναψυκτικό ήταν πριν την πρώτη πτήση της ζωής του με προορισμό το Denver.

2. Η γνωριμία του με τον Raznatovic μέσω μιας εφημερίδας
mega-partizan-19584.jpg
Στα πρώτα του μπασκετικά χρόνια η παχυσαρκία προσπαθούσε να επισκιάσει τις ικανότητες του. Για το λόγο αυτό, το όνομα του δεν βρισκόταν καν μέσα στα 100 κορυφαία ταλέντα της χώρας. Ο Misko Raznatovic διαβάζοντας τα νέα μια τοπικής εφημερίδας εντυπωσιάστηκε από έναν παίκτη του παιδικού τμήματος του Sombor που αρίθμησε 25 πόντους και 20 ριμπάουντ. Ο γνωστός manager μόλις βεβαιώθηκε ότι η κυριαρχία του «Joker» δεν ήταν λόγω της σωματοδομής του, αλλά εξαιτίας του ακατέργαστου ταλέντου του, έδειξε τρομερό ενδιαφέρον. Μίλησε με τους συνεργάτες του, αλλά κανείς δεν γνώριζε για την ύπαρξη του. Ο Raznatovic έκανε τα πάντα για να αποκτήσει τα δικαιώματα του, τον πήγε στην ομάδα του, τη Mega Basket και ήταν ουσιαστικά ο αυτός που τον έκανε επαγγελματία παίκτη πείθοντας τον να χάσει τα περιττά κιλά.

3. Είχε πάει για ύπνο όταν οι Nuggets τον επέλεγαν στο draft του 2014
10782180.jpg
Η ημέρα διεξαγωγής του ετήσιου draft είναι μια γιορτή και για όλο το NBA, πολλώ δε μάλλον, για τους 60 υπερτυχερούς που επιλέγονται στην κορυφαία μπασκετική λίγκα του πλανήτη. Βέβαια, ο Jokic είναι διαφορετική περίπτωση. Λίγο η διαφορά 6 ωρών μεταξύ Σερβίας – Αμερικής, λίγο η πρωινή προπόνηση της επόμενης ημέρας, δεν ήθελε και πολύ… Ο «Joker» έπεσε για ύπνο και δεν είδε ποτέ μια από τις σηματνικότερες στιγμές της ζωή του. Τι έκανε όταν ο αδερφός του, Nemanja, έσπευσε να τον ξυπνήσει για να του ανακοινώσει τα ευχάριστα; Γύρισε πλευρό και έκλεισε ξανά τα μάτια του, νομίζοντας πως βρίσκεται σε όνειρο.

 

4. Τραυμάτισε το χέρι του υπογράφοντας αυτόγραφα
JokicFan4.jpg
Ο Jokic λατρεύει τα παιδιά. Η Mega οργάνωνε πολύ συχνά φιλανθρωπικά events και ο Nikola έδινε δυναμικό «παρών» σε αυτές τις εκδηλώσεις γεμίζοντας με χαμόγελα τους νεαρούς θαυμαστές του. Το… αντίτιμο αυτής της αγάπης ήταν μια φλεγμονή στο δεξί του χέρι που τον άφησε εκτός δράσης για μια εβδομάδα μετά τα εκατοντάδες αυτόγραφα που είχε υπογράψει.

5. Το αγαπημένο του χόμπι δεν είναι το μπάσκετ
GettyImages-1151641432-scaled-e1584580172183-1024x683.jpg
Η αλήθεια είναι πως ο Σέρβος σέντερ ασχολήθηκε με την καλαθοσφαίρηση μετά από παρακίνηση του πατέρα και των αδερφών του. Όταν ήταν 12 ετών παρακολούθησε τον πρώτο του αγώνα με άλογα, γνωρίζοντας έτσι τη μεγάλη του αγάπη. Το 2017 αγόρασε το πρώτο δικό του άλογο, τον «Dreamcatcher» και σήμερα έχει τον δικό του στάβλο. Στον ελεύθερο του χρόνο ταξιδεύει συχνά στη Σερβία και την Ουγγαρία για να παρακολουθήσει από κοντά αλογοδρομίες με τους φίλους του.

Πάνος Σταμούλης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης